הרחבת מסתור כביסה

Big Guy

New member
הרחבת מסתור כביסה

אהלן!
קנינו דירת 4 חדרים.
יש מרפסת שירות קטנה שבה יש מייבש, מכונת כביסה וארון שרות קטן.
איפה שתולים את הכביסה מתחת יש 4 מעבים של המזגנים של הדירה, כאשר הם עומדים על רצפת בטון שבעצם מהווה את התקרה של מסתור הכביסה של הדירה מתחת.

הרצון הוא להוציא את המעבים לתליה בחוץ (פונה לחלון של הבניין ממול - לא חזית), ולהרחיב את המרפסת שירות על חשבון המסתור כביסה - כאשר בעצם יש שם ריצוף בטון וצריך רק להשלים קיר חיצוני.

אני מבין שהעבודה תצריך שיפוצניק ואולי איש מזגנים שיידע להוציא את המזגנים החוצה.

יש המלצות או טיפים לגבי חומרים? האם חובה איש מזגנים לצורך הוצאת המעבים החוצה?

רוני1955

Active member
כמה דברים.

הראשון והחשוב ביותר, לא בטוח שבכלל מותר לך להוציא את המעבים החוצה. לבניין יש 5 חזיתות, ולא משנה מה יש ממול (חזית חמישית זה הגג). אני לא זוכר מאיזו שנה, אבל משנה מסוימת ואילך, אסןר לתלות מעבי מזגנים על קיר חיצוני, ולא משנה לאן הוא פונה.
כל הזזת מזגן זה אומר פירוק והרכבה, הארכת צנרת, ואקום ומילוי גז נוסף, וזה לא זול. בדרך כלל גובה הרצפה של מסתור הכביסה הוא לא במפלס ריצפת הבית, אלא נמוך יותר. תראה שריצפת המסתור של הקומה מעליך נמוכה יותר ממפלס התקרה של המקלחת שלך.

Big Guy

New member
הרחבת מסתור כביסה

היי רוני.
קודם כל תודה רבה על התגובה שהשקעת.
מדובר על בנין בן 20 שנה, לא בין חדש.
ברור לי שהזזת המזגן לא תהיה זול, ולגבי הרצפה אתה צודק יש הפרש של כמה ס"מ.
מצד שני היות ובדירה אין מחסן זה משמעותית יעזור לי לסגירת סוג של מיני חדר שירות.

shlang

New member
ואם מסתור הכביסה ישאר אז זה ממש לא בטיחותי

מסתור כביסה אינו מעקה והשענות עליו יכולה להביא לקריסתו

Big Guy

New member
הכוונה היא לסגור

הכוונה היא לסגור שם קיר באלומיניום או בלוקים או כל דבר. ברור שלא להשאיר מעקה :)

shlang

New member
בתנאי שזה לא ישנה את חזות הבניין, שים לב ייתכן

שהרצפה של מסתור הכביסה היא דקה יותר מהרצפה בתוך הדירה וצריך לבדוק האם תעמוד בעומס של קיר בלוקים ומשקל של פריטים

יוסיזיו

New member
בדוק קודם אם מותר לך בכלל לתלות מעבים בחוץ,רשויות רבות

אוסרות על כך.
לא פעם הזזתי מעבה לבקשת בעל הדירה ואחרי שבועיים קורא לי להחזיר למקום בגלל שקיבל צו פירוק.
הזזה מהמקום של המעבה בכדי להגדיל חדר בעייתית לרוב מאחר ואת הצנרת ניתן לרתך ולהאריך אבל קו החשמל בעייתי יותר לחיבור שאסור לכסותו וחייב קופסה בעלת גישה.
גם לתלות 4 מעבים בעייתית מאד לביצוע ושרות מאחר ואתה צריך מרווח של כ 3.5 מטר להתקין מתלים שאפשר לגשת מהדירה.
גם אותה סגירה שאתה מתכנן לעשות לא יציבה בלשון המעטה ובשנה האחרונה 5 טכנאים נפלו אל מותם מתוך מיסתור.
יש הצעת חוק המונחת על שולחן האין ממשלה של קורה רוחבית מברזל כחלק ממיסתור הכביסה כאמצעי בטיחות.

Big Guy

New member
למה לא יציבה?

הרי למטה יש רצפת בטון (שכרגע מונח עליה משקל לא קל של 4 מעבים - 2 זוגות, כאשר בכל אחד מהם אחד על השני ) ואת הסגירה אני אעשה הרמטית.
הרי בחלק גדול מהמקומות המעבה תלוי מחוץ לחלון של הדירה - אז זה בדיוק אותו הדבר

יוסיזיו

New member
תביא מהנדס בניין שיתן לך הנחיות,אתה לא מבין מה כותבים לך.

גם המעבים שאתה רוצה להוציא החוצה יצטרכו להיות תלויים על הקיר ולא על הרצפה שעליה הם עומדים עכשיו.
ולא נראה לי כלל שיש לך רוחב מתאים של מעל 3.5 מטר רוחב.

למעלה