הרחקת יונים

eli26324

New member
שלום לכולם
ראיתי מכשיר הרחקת יונים אלקטרוני שנשמע מאוד יעיל, הוא מורכב מספק כוח שמספק מתח לא קטלני ופס סיליקון עליו מחוברים חוטים מוליכים לפריסה במקום הרצוי.
אני רוצה להכין כזה לבד להרחקה מגג רעפים, הזמנתי בקר מתח (דימר) 0-240 וולט ואני מתלבט איך לחבר את החוטים, האם עדיף לחבר לפס סיליקון ולהדביק אותו לרעף או שאפשר לחבר את החוט ישירות עם דבק דו צדדי (מתח נמוך).
או שיש דרך נוספת עדיפה.
אשמח לדעתכם החכמה והמנוסה
תודה רבה

המכשיר המסחרי בסגנון כזה:

רשר

Well-known member
מנהל
שלום לכולם
ראיתי מכשיר הרחקת יונים אלקטרוני שנשמע מאוד יעיל, הוא מורכב מספק כוח שמספק מתח לא קטלני ופס סיליקון עליו מחוברים חוטים מוליכים לפריסה במקום הרצוי.
אני רוצה להכין כזה לבד להרחקה מגג רעפים, הזמנתי בקר מתח (דימר) 0-240 וולט ואני מתלבט איך לחבר את החוטים, האם עדיף לחבר לפס סיליקון ולהדביק אותו לרעף או שאפשר לחבר את החוט ישירות עם דבק דו צדדי (מתח נמוך).
או שיש דרך נוספת עדיפה.
אשמח לדעתכם החכמה והמנוסה
תודה רבה

המכשיר המסחרי בסגנון כזה:
איני מצליח לאתר את מקור הספק אך ללא ספק יש לו כמה מגבלות שברעין שלך אינן קימות ולכן הוא מהווה סכנת מוות בכל מצב,
מנסיוני עם הרחקת עופות חשמלית (לולים) המתח צריך לפרוץ את רמת הרגש של העוף אבל אסור שהזרם יעלה על כ 5mA מכאן שדימר אינו יכול לשמש כבקרה כי מתעסק עם זמן מעבר המתח ולא עם עוצמת הזרם,
לדוגמה https://www.reuvenyoffe.co.il/home/doc.aspx?mCatID=51&mode=s&icid=148

eli26324

New member
איני מצליח לאתר את מקור הספק אך ללא ספק יש לו כמה מגבלות שברעין שלך אינן קימות ולכן הוא מהווה סכנת מוות בכל מצב,
מנסיוני עם הרחקת עופות חשמלית (לולים) המתח צריך לפרוץ את רמת הרגש של העוף אבל אסור שהזרם יעלה על כ 5mA מכאן שדימר אינו יכול לשמש כבקרה כי מתעסק עם זמן מעבר המתח ולא עם עוצמת הזרם,
לדוגמה https://www.reuvenyoffe.co.il/home/doc.aspx?mCatID=51&mode=s&icid=148
לא הבנתי למה דימר לא יכול להיות בקר ואיך הוא משפיע על זמן מעבר המתח
הדימר בסך הכל מפחית את המתח (האמפליטודה בזרם חילופין) וכתלות בהתנגדות החשמלית של היונה יקבע הזרם, אתחיל ממתח נמוך ואגביר עד למתח בו היונה בורחת.
מניח שזה מתח שעדיין לא מסוכן בני אדם ובכל מקרה זה יהיה על גג לא נגיש.
אשמח להסבר נוסף א פספסתי משהו
תודה רבה

רשר

Well-known member
מנהל
לא הבנתי למה דימר לא יכול להיות בקר ואיך הוא משפיע על זמן מעבר המתח
הדימר בסך הכל מפחית את המתח (האמפליטודה בזרם חילופין) וכתלות בהתנגדות החשמלית של היונה יקבע הזרם, אתחיל ממתח נמוך ואגביר עד למתח בו היונה בורחת.
מניח שזה מתח שעדיין לא מסוכן בני אדם ובכל מקרה זה יהיה על גג לא נגיש.
אשמח להסבר נוסף א פספסתי משהו
תודה רבה
אינך מבין את הפונקציה של דימר - בפועל דימר לא קוטע מתח אלא זמן של חלק מהאמפליטודה המתח יכול להיות גם 230V אך בגלל הזמן הקצר ההספק הנמסר לצרכן נמוך ולכן תראה פעולה נמוכה של אור ב SCR או סל"ד למנוע (מקדחה,,) בטריאק, https://www.google.com/search?q=גרף...nhv0HHToUAiIQ9QF6BAgLEAE#imgrc=7AAOd2iRbPLnFM
לכן דימר מסוכן ועלול לגרום לפרצי מתח וזרם גבוהים מעל ל 230V 11mA - מוות מובטח, כמובן שזכותך לעשות כרצונך רק דע את הסיכון כי לא רק אתה אלא כל רכושך ושלמות בני ביתך,

eli26324

New member
אינך מבין את הפונקציה של דימר - בפועל דימר לא קוטע מתח אלא זמן של חלק מהאמפליטודה המתח יכול להיות גם 230V אך בגלל הזמן הקצר ההספק הנמסר לצרכן נמוך ולכן תראה פעולה נמוכה של אור ב SCR או סל"ד למנוע (מקדחה,,) בטריאק, https://www.google.com/search?q=גרף+של+דימר&sxsrf=ALeKk02fzQu4kUSVJHA3aUBKTYuUgnwMxg:1628372693879&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=7AAOd2iRbPLnFM%2Cye9Ws6FNnDGjIM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kQ_NwG-FkCUKcF_hko44RqANWGcMA&sa=X&ved=2ahUKEwi20Ov_8J_yAhXnhv0HHToUAiIQ9QF6BAgLEAE#imgrc=7AAOd2iRbPLnFM
לכן דימר מסוכן ועלול לגרום לפרצי מתח וזרם גבוהים מעל ל 230V 11mA - מוות מובטח, כמובן שזכותך לעשות כרצונך רק דע את הסיכון כי לא רק אתה אלא כל רכושך ושלמות בני ביתך,
לא ידעתי את זה, תודה רבה
יש התקן שכן מפחית מתח ב 220 וולט?
קצת קשה לי להוציא כרגע מאות או אלפי שקלים על מוצר מוכן.

רשר

Well-known member
מנהל
לא ידעתי את זה, תודה רבה
יש התקן שכן מפחית מתח ב 220 וולט?
קצת קשה לי להוציא כרגע מאות או אלפי שקלים על מוצר מוכן.
כן, אצל יצרני מוצר תקני,
צריך לכלול:
שנאי מבדל נושא תו תקן, או אספקת מתח מסוללה,
מעגל אלקטרוני לבקרת זרם,
לרוב מעגל נוסף לפעימות מתח שמטרתו לשחרר שריר שנתפס ולאפשר לחיה להסתלק לאחר למידת לקח,

רשר

Well-known member
מנהל
כן, אצל יצרני מוצר תקני,
צריך לכלול:
שנאי מבדל נושא תו תקן, או אספקת מתח מסוללה,
מעגל אלקטרוני לבקרת זרם,
לרוב מעגל נוסף לפעימות מתח שמטרתו לשחרר שריר שנתפס ולאפשר לחיה להסתלק לאחר למידת לקח,
למתקדמים בבנית אלק' אפשר לנצל את התוכנית הזו המבוססת על סליל הצתה של רכב וטיימר אלקטרוני כפול לויסות זמן ועוצמה של פולסי מתח כ 18-20KV,
באותו רעיון אפשר טיימר תעשיתי במחיר כ 350 ש"ח כאשר אספקת המתח מסוללות או משנאי מבדל ומישר

שווה לך לנסות את הטיפים שנמצאים בכתבות פה, בהצלחה:

למעלה