הרטבות לילה

הרטבות לילה

יובל נגמלה מהרטבות לילה לפני חצי שנה בערך (קצת אחרי גיל שלוש. לפני זה הייתה תקופה של פספוס פעם בכמה ימים). לפני חודש בערך היא חזרה להרטיב בלילה, גם אם אני לוקחת אותה לעשות פיפי מתוך שינה. נמאס לי להחליף סדינים כל יום, שלא לדבר על הכביסות.... נקטתי בהתחלה בדרך של התעלמות והתייחסות עניינית לנושא. לא עוזר. כל לילה כמו שעון. ועכשיו אנחנו אצל אבא שלה בחו"ל וישנים יחד באותה מיטה, והוא מחליף עכשיו שוב מצעים... אוףףףףףףףףףףףףףףףף. נמאס לי מזה. מה עושים? אגב, בעיות פיזיולוגיות כמו דלקת בשלפוחית השתן וכו´ נשללו. נשאר העניין הפסיכולוגי. גם לגבי זה קיבלתי עצות וכלום לא עוזר. אז מה עושים???????

לי אין תשובה בשבילך

אבל שאלה יש לי. מתי מתחילים לגמול? מתי שמים את הילד על סיר? או על השרותים? שחר בן שנה זה מוקדם לא? טל

רותי ע

New member
לא מתחילים לגמול

הילד מתחיל להיגמל. עידן בן שנתיים וחצי כמעט ועוד לא החליט שהגיע הזמן. אז לא. מחכים. עד שהוא יבוא ויגיד "לא רוצה חיתול". בינתיים אני מדברת איתו על הנושא, קוראת לו ספרים, קניתי ישבנון וסיר (שעדיין בבתוליהם). שנה נראה לי צעיר. אבל את תדעי מתי. כשהוא יתחיל לדבר על זה אחרי שיראה בגן ילדים מסביבו שנגמלים. עידן מדבר על זה אבל לא יותר. וכמו שאמרתי-זה בסדר מצידי. לכיתה א´ הוא לא ילך עם חיתול..

הרטבת לילה...

אין לי עצה חד משמעית. שחר ניגמלה בגיל שנתיים וחצי גם מהרטבה ביום וגם מהלילה. אבל אחרי חצי שנה חזרה להרטיב, כנראה עקב לידת אחותה הקטנה. אחרי שהתרגלה לאחותה, נכנסתי שוב להריון ועכשיו היא בת 4 ואחת לכמה ימים עד שבועות "בורח" לה, ככה שגם יותר "גדולים" מרטיבים לפעמים. אני לא מייחסת לזה חשיבות למרות הקושי שבהחלפת מצעים ובגדים באמצע הלילה. אם היא מרטיבה אני פשוט מתוך שינה אומרת לה להחליף בגדים ולעלות למיטה שלי להמשך הלילה. רק טעות אחת עשיתי לגבי זה. הרופא המליץ על בדיקת דם מהוריד ע"מ לשלול בעיה פיזיולוגית וממש ריחמתי עליה וכאב לי כלקחו לה דם מהוריד שבגב כף היד, ובסוף זה לא היה פיזיולוגי, בדיוק כמו שהרגשתי. העצה היחידה שיש לי, היא שפשוט אל תעשי מזה רעש גדול, כי אז זה יהפוך לנשק נגדך... ביי בנתיים פנינה

ציפי ג

New member
קר לה

כשקר צריך יותר לשירותים, ישנים יותר עמוק, ופחות רוצים לקום מהמיטה ללכת לשירותים. יכול להיות?

נראה לי שלא. החדר מחומם ונעים

וגם היא חמימה ונעימה (עד שהיא מרטיבה, כמובן...). מה דעתך על להציע לה לחזור לחיתול? כשנסענו לארה"ב אמרנו לה שמכיון שאנחנו בחו"ל וישנים כל לילה במקום אחר, יהיה לה יותר נוח עם החיתול והיא הסכימה בשמחה (רק ללילה כמובן). אחרי כמה ימים היא הפסיקה להרטיב בחיתול וכשחזרנו ארצה הורדנו אותו בלי לעשות עניין ומאז היא לא הרטיבה. ככה שלמעשה, בערך חודשיים אחרי שהיא עצמה ביקשה להפרד מהחיתול בלילה והיו לה לא מעט פספוסים, אנחנו הצענו להחזיר בגלל חו"ל ובעצם זה מה שנתן את הדחיפה לגמילה המלאה. אז מה דעתך ? זה לא יכול לגרום לה נזק, זה שאני מציעה להחזיר חיתול (כאילו היא תינוקת ויש לה אחות תינוקת בבית וכו´).

נראה לי שלא. החדר מחומם ונעים

וגם היא חמימה ונעימה (עד שהיא מרטיבה, כמובן...). מה דעתך על להציע לה לחזור לחיתול? כשנסענו לארה"ב אמרנו לה שמכיון שאנחנו בחו"ל וישנים כל לילה במקום אחר, יהיה לה יותר נוח עם החיתול והיא הסכימה בשמחה (רק ללילה כמובן). אחרי כמה ימים היא הפסיקה להרטיב בחיתול וכשחזרנו ארצה הורדנו אותו בלי לעשות עניין ומאז היא לא הרטיבה. ככה שלמעשה, בערך חודשיים אחרי שהיא עצמה ביקשה להפרד מהחיתול בלילה והיו לה לא מעט פספוסים, אנחנו הצענו להחזיר בגלל חו"ל ובעצם זה מה שנתן את הדחיפה לגמילה המלאה. אז מה דעתך ? זה לא יכול לגרום לה נזק, זה שאני מציעה להחזיר חיתול (כאילו היא תינוקת ויש לה אחות תינוקת בבית וכו´).

zimes

New member
נשמע סביר, לאור מה שאתם עוברים

זה התחיל בערך מאז שבעלך התחיל לעבוד בחו"ל, לא? לדעתי - כמובן, בלי לכעוס עליה, אלא רק להסביר שחורף וקר ואתם לא רוצים שתישן ברטוב - להחזיר לה את החיתול ללילה. תחכו שוב לסימן ממנה למוכנות להפרד ממנו. תקראי, תחפשי, ותשאלי גם בפורום חינוך לגיל הרך (192), פה בתפוז.

דיאנה1

New member
להציע חיתול pull up ללילה, ולהציג

אותו כחיתול מיוחד לילדות גדולות שגמולות ביום ורק בלילה זקוקות לו, ככה אולי היא לא תרגיש רע מלחזור לחיתול. ועוד דבר - להעיר אותה בלילה כשלוקחים אותה לשרותים, לוודא שהיא ערה לחלוטין כשהיא עושה פיפי. גם במחיר שיקח זמן עד שתרדם שוב. אין שום ערך ללקחת אותה לשרותים תוך כדי שינה. יש הסברים מלאים לעניין ושיטת 9 שלבים בספר החדש של ד"ר סירס "הורים גם בלילה". סקירה מלאה של הספר בקרוב מאד כשאסיים אותו.

28orna

New member
we have the same problem

ben is almost 3 and still pee at night--he does not want "hitol" at night, the only thing that is posobile at this point is to wait untill he is a sleep and put a pull-up on - that way there is no fighting before going to sleep-im sure at one point it will stop,try it.

Iris-1

New member
קודם כל ממה שסיפרתי הילדה שלך

לא מוכנה לגמילה בכלל. זה צריך לבוא לבד. אין להוריד לשירותים באמצע הלילה או להעיר אותה מתוך שינה שתעשה. היא צריכה להבין לבד את התהליך. אתן יכולות לקנות ישבנון או כל דבר אחר שמתאים לכם לשירותים ולהכיר לה את השירותים וכל התהליך של עושים פיפי בלילה ולהשאיר אור קטן שלא תפחד וזהו. אם אחרי כל זה היא ממשיכה לעשות פיפי במיטה צריך לה חזיר לה את החיתולים הרגילים עד שהיא בעצמה תבוא ותגיד לך שיותר היא לא רוצה חיתול. אל תשימי לה תחתולים וכאלה כי זה יוצר אצלה מצב של משחק - אפשר להוריד את זה כלומר זה לא חיתול אמיתי והיא תמשיך לעשות במיטה. תתעלמי ותמשיכי לחתל אותה כרגיל בלילות. מנסיון שלי של שתי בנות - אפרת נגמלה בגיל 3 שנים ו-4 חודשים גם לילה וגם יום. רותם נגמלה בגיל שנתיים ו-11 חודשים יום ושלוש שנים וחודשיים לילה. וגם אני כמוך התייאשתי והתעצבנתי ורציתי כבר שיהיה סוף לחיתולים ופתאום יום אחד בלי שום הודעה הן התחילו לקום יבשות ומאז לא היו פספוסים בכלל אלא אם היה מאד קר בלילה והשמיכה ברחה. בכל מקרה בהצלחה בכל דרך שתחליטי לבחור בה. איריס.

למעלה