הרטבת יום - יומיומית בגיל 5.5

yaniv50111

New member
הרטבת יום - יומיומית בגיל 5.5

שלום לכם אני שמחה שמצאתי סופסוף את הפורום שחיפשתי מזה זמן רב. ביתי בת 5.5 עדיין מרטיבה. היסטוריה לא רחוקה מראה כי למעשה לא נגמלה מעולם, למעט הפוגות קצרות ביותר בהם הייתה יבשה. יש לציין כי 99% מלילותיה הינם יבשים והיא מרטיבה למעשה רק במהלך היום. כל נסיונותינו עלו בתוהו. הגרוע מכל הוא כי הילדה סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בשתן מכיוון שהיא מתאפקת והשתן בורח לתחתונים. לפעמים אני לא שמה לב שתחתוניה נרטבו מכיוון שגם אם היא מרטיבה היא אינה הולכת להחליף בגדים ואינה מבקשת שנחליף לה. יש לי תחושה שלא מפריעה לה שהיא רטובה, או לחילופין יש לה בעייה נפשית עם המפגש עם השרותים כי היא פשוט שונאת שירותים . ילדתי הינה ילדה שקטה ומרוכזת עד מאוד וקשה לה להפסיק פעילות על מנת להתפנות לשירותים. צואה היא אינה מפספסת - מה הלאה????????? מה עלינו לעשות כהורים???? אינני רואה כי הבעיה עומדת לבוא על פתרונה - נא עצתכם התומכת - לימור ושמוליק

model88

New member
תשובה

ילדתכם מרטיבה ביום ככל הנראה עקב התאפקות ממושכת זהו סיפור אופייני ושכיח בילדים אשר עסוקים בענינהם ולמעשה שוכחים ללכת לשרותים מצב זה גורם ללחץ יחסי גבוה זמן רב בכיס השתןולכן להתעבות דופן כיס השתן אשר כשלעצמה מחמירה את ההרטבה כיון ששריר עבה מתכווץ לעיתים באופן לא רצוני וגורם להרטבה. ככל הנראה ההתאפקות היא גם הסיבה לדלקות בשתן כיון שךחיידקים מרגע שחדרו יש זמן רב להתרבות ולגרום לזיהום בשתן. הטיפול הראשוני בהשתנה קצובה כל שעתיים אם אין שיפור יש לפנות לאורולוג ילדים.

למעלה