הרטבת לילה אצל בת 4 וחצי

הרטבת לילה אצל בת 4 וחצי ../images/Emo182.gif

הבת שלי גמולה מחיתולים כבר למעלה משנה. בחודש האחרון היא התחילה להרטיב בלילות. כמעט כל לילה ולפעמים אף מספר פעמים בלילה אחד. ניסיתי לעודד אותה ע"י מתן של פרסים, ציירנו טבלה יומיומית של שמש ועננים אבל שום דבר לא עוזר. לבקשתה הפסקנו את הנושא של המתנות והפרסים. ניסינו לדבר איתה, להבין האם משהו מפריע או מציק, אבל לכאורה הכל בסדר. גם בהתנהגות שלה ביום יום הכל פחות או יותר רגיל. הגננות שלה טוענות שהיא פורחת בגן, בעלת ביטחון עצמי ונחשבת למנהיגה. לא רק שהן לא הבחינו בהתנהגות חריגה שלה, אלא לטענתן ההתנהגות שלה בולטת לטובה. אני כבר עובדת עצות... לא ברור לי למה לאחר תקופה ארוכה של "יובש" ושל אי בריחות היא חזרה להרטיב בכזאת אינטנסיביות? אשמח מאוד לקבל עצות ותובנות בנושא. חייבת לציין ששום שינוי משמעותי לא חל באורך החיים שלנו לאחרונה - לא עברנו דירה או גן חדש, לא נולד אח/ות לאחרונה או כל דבר אחר בעל משמעות.

shaharc1

New member
יש פתרון..

שלום שירלי, יש לי ילד בן 5, ובדיוק מה שאת מתארת קרה גם אצלנו. הילד גמול כבר מזמן ובחודש האחרון חזר להרטיב. הבנתי שהוא נכנס למין מעגל קסמים שמרוב הלחץ שיברח לו- באמת בורח לו. איש מבורך המליץ לי על מינרין, שזה מעין תרופה שבאה בצורת משאף ( כמו אוטריווין לאף), מקבלים את זה מרופא, וזה פשוט קסם. לא יודעת אם עצם העניין שמצאנו פתרון קסם (האף שומר שלא יברח פיפי...) ואז זה עובד פסיכולוגי, או שבאמת התרופה עובדת אבל העובדה הבלתי נתנת לערעור- הרטבת הלילה נפסקה ואפשר לנשום לרווחה ולצאת מהסיוט של הכביסות והפוכים והבלאגן...אגב לדעתי יש קשר לזה שנהיה קר, ואולי זה מסביר את החודש האחרון. בכל מקרה, בהצלחה.... שחר

שחר, תודה על התשובה

זו פעם ראשונה שאני שומעת שיש טיפול תרופתי לנושא הזה, ועוד בגיל כ"כ צעיר. האם את יכולה לפרט קצת יותר על התרופה? מה המינון? מה תופעות הלוואי שלה, אם בכלל? לאיזו תקופה נוטלים אותה והאם כשמפסיקים יש חשש שההרטבה תחזור? ביקרנו אצל רופאת המשפחה שלנו, אבל היא בכלל לא ציינה שיש אופציה לטיפול שכזה. אשמח מאוד לקבל אינפורמציה נוספת. תודה רבה!!

shaharc1

New member
תרופה גאונית

הי שירלי, שעה אני כותבת לך ואיכשהו נמחק לי הכל... לא חשוב, לענייננו- בניגוד אליך, אפילו לא חשבתי ללכת לרופא, וכל הזמן חיכיתי שזה יעבור, עד שפגשתי בוקר אחד חבר שראה אותי בבוקר מבואס ( יש לי גם ילדה בת 3 והם אוהבים לתאם בינהם שיהיה נחמד...) וסיפרתי לו על מה עובר עלי.ואז הוא סיפר לי על זה מנסיונו האישי עם הבת שלו, וגם ציין שלא מציעים את זה בקופ"ח כי זה יקר להם. בכל אופן למחרת הייתי אצל הרופא שסיפר לי שזה עובד ב 70% מהמקרים, מתחילים בשאיפה לכל נחיר ואפשר לעלות עד 4 , אם מגיעים ל 4 בכל נחיר ולא עובד אז סימן שזה לא עובד. הוא אמר גם שזה לא מזיק ( וזה רופא שצריך להיות גוסס כדי לקבל תרופה אז אני מאמינה). לגבי הזמן אני חושבת שאני אשתמש בזה שבועיים שלושה ואז נראה. במקרה של הבן הגדול שלי זה נשמע לי כמו שלך- ילד גמול שהתחיל להרטיב לפני חודש ( לדעתי המזג אויר) , ונכנס למעגל של לחץ שלא יברח- אז בורח. אני מקווה שהטיפול הזה ירגיע אותו ונחזור לשגרה. בכל אופן אם זה חוזר אפשר להשתמש בזה שוב, אין הגבלת זמן. שורה תחתונה- אל תחכי עוד רגע מיותר- זה גאוני! זה עובד! ויבש אצלנו כבר כמה ימים, מאז שהתחלנו. ספרי איך הלך..בהצלחה שחר

למעלה