הרטבת לילה

מורקי ס

New member
הרטבת לילה

שלום לכולם, אני עובדת בכיתה א מקדמת ויש לנו ילדה בכיתה שכבר פיספסה כמה פעמים מתחילת השנה בכיתה והאמא מספרת שהיא עדיין מרטיבה כל לילה. משיחה ראשונית עם האמא, עלה אצלי החשד (בלי שום קשר להרטבות) לקושי בוייסות החושי. נראה שיש חיפוש חושי (זקוקה למגע עמוק, מחבקת חזק, אוכלת רק בידיים, זקוקה ממש להימרח באוכל- לטענת האם) ובנוסף אני ראיתי תת רגישות בעיקר באיזור הפנים- לא מרגישה שהפה מלוכלך, שיש נזלת וכו'. ברור לי שצריך להזמין את ההורים שוב לשיחה יותר ממוקדת (בינתיים נתתי להם למלא פרופיל סנסורי) השאלה שלי האם יתכן (מניסיונכם/ מידיעתכם) שיש קשר בין תת התחושה לפיספוסים? כלומר האם יתכן והיא לא מרגישה שהיא צריכה לשירותים? המורה אומרת וגם ההורים אומרים שזה בעיקר קורה לה כשהיא עסוקה במשהו אחר ומה שעוזר זה פשוט להזכיר לה כל שעה לגשת לשירותים. נניח שיתכן ויש קשר, האם טיפול תחושתי יכול לעזור גם בתחום הזה? אשמח לשמוע את חוות דעתכם. תודה

ימימה5

New member
הרטבת לילה

ב IJOT כרך 2 גליון 2 (1993).מופיע מאמר בשם "הרטבת לילה גישה משולבת התפתחותית תמיכתית בקבוצה" מאת רחל לב וחנה יעקובוביץ.יתכן ששם תמצא תשובה לשאלתך,כדאי לך לעיין בו. אולי תוכלי להכנס דרך האתר של העמותה.

למעלה