הרטבת לילה

חאשי

New member
הרטבת לילה

שלום לכולם. הבן שלי הוא ילד הלוקה באוטיזם מסוג PDD. יש לי בעייה איתו בכל הנושא של הגמילה המפיפי בלילה. הוא גמול כבר כללי מגיל 3 בבוקר יש לו שליטה מלאה על הצרכים בבוקר והבעיה איתו היא הגמילה של הלילה. רק פיפי. אני לא יודעת למי לפנות בנושא, שמעתי על פרופ' קושניר אבל אני לא יודעת האם זה מתאים לבן שלי השיטה הזאת, ניסיתי לתת לו מנירין גם בספריי וגם בכדור וחלקית היתה גמילה בלילה אבל זה לא השפיע לזמן ארוך. תעזרו לי בבקשה הורים יקרים הבן שלי הוא בן עשר ואני ממש לא יודעת מה לעשות.

razgalili

New member
שאלות

האם הילד עבר בדיקה לADH? תפקודי כליות? תפקודי כבד? אם כן מה התוצאות? בלוטת התריס? אדרנל? שיקוף ראש? איזה בעיות נוירולוגיות אם בכלל יש לילד? התנהגותיות? בריאותיות? איך האנרגיה שלו? צבע העור? איך הקורדינציה? ובכלל ספרי לנו כל מה שאפשר על בריאותו של הילד

חאשי

New member
הרטבת לילה

אינני חושבת שאני צריכה לתת לכם פרט או חצי פרט על מצב בריאותו של הילד שלי. אין לכם שום הסמכה רפואית וחבל שאת/ה לא מודעים לכך שמתחת לתשובות שלכם מופיע שורה מאוד מציקה שאסור לתת בכם אמון.

razgalili

New member
??????

אני לא מעונין בפרט או בחצי פרט לגבי מצב הבריאות של הילד, ונכון שאין לי שום הסמכה רפואית ונכון שלא צריך לתת בי אמון. הדבר היחיד שאני יכול לעשות זה להציע לכם כמה כיוונים לחקירה ולימוד בעצמכם, ולהציע כיוונים שאולי הרופא שלכם לא חקר. הרטבת לילה יכולה להיות תוצאה של הרבה מאד בעיות בריאותיות שונות, שכמה מהן גם יכולות לגרום לנזקים נוירולוגים אחרים שכתוצאת לוואי יכולים להחמיר או לגרום לאוטיזם. לדוגמה, בעיות בבלוטת יותרת המוח יכולות לגרום לבעיות הורמנליות בכמעט כל מערכת בגוף, כולל מחסור בADH שיגרום לעודפי שתן, שעלולים לגרום להרטבת לילה. בעיה ביותרת המוח גם יכולה לגרום למחסור בהרמונים של בלוטת התריס, מחסור בבלוטת התריס אצל ילדים יגרום לנזק מוחי, פיגור ויכול לגרום גם לאוטיזם. בעיות הורמנליות כאלה לעיתים נדירות נבדקות אצל ילדים, וגם אם נבדקו לעיתים קרובות מפספסים אותן. אני מאחל לך ולילד הרבה בריאות.

חאשי יקרה,

קחי בחשבון שהרטבת לילה היא תופעה מאוד משפחתית, כלומר אם ידוע לך על מישהו במשפחה הקרובה או המורחבת שקיימת\היתה קיימת אצלו התופעה, הרי שייתכן שההרטבה של בנך קשורה לכך ולאו-דווקא להיותו על הספקטרום. במשפחה שלי יש יש הרטבת לילה עד גיל מאוחר, ואכן שתיים מתוך שלוש בנותי שותפות לתופעה הזאת. הבת האמצעית הפסיקה להרטיב בגיל 10 והצעירה בת ה-6 עדיין מרטיבה. ניסינו גם מנרין ולא ראינו השפעה ממשית. מכיוון שידעתי שיש במשפחה הרטבת-לילה מאוחרת, ציפיתי לכך, זה לא מפריע לי, וחוץ מהניסיון הקצר עם המנירין לא התערבנו, פשוט חיכינו בסבלנות שיעבור. אבל אני מאוד מבינה אותך. הבנות שלי הן לא ילדות מיוחדות ולכן כל קושי שלהן נחווה אצלי אחרת מאשר הייתי חווה אותו (כך אני מניחה) אם הן היו על הספקטרום. רונית ארגמן (עובדת סוציאלית עם התמחות בתחום המיני לאנשים עם צרכים מיוחדים) עוסקת ומומחית גם בנושא הגמילה. כדאי להתיעץ איתה, תוכלי להגיע אליה דרך בית לורן. בהצלחה, ענת.

חאשי

New member
הרטבת לילה

קודם כל תודה על תשובתך. לגבי נושא של הרטבת לילה שהנושא הוא משפחתי אני יודעת. אם הכל היה נכון סביר להניח שגם הבן הקטן שלי היה מרטיב בלילה אבל זה לא והוא נגמל מגיל 3 גמילה מלאה. איך אני יכולה לאתר את הגב' רונית ארגמן ניסיתי באינטרנט ולא מופיע שום טלפון שלה. ניסיתי דרך אימייל לשלוח לה הודעה אבל אני לא יודעת אם האתר פעיל בכלל. אם יש לך פרטים למי אוכל לפנות כדי לקבל עזרה בנושא הרטבת הלילה גם אם לא דרך רונית ארגמן אני אודה לך.

המונח משפחתי

לא קובע שלכל המשפחה תהיה נטיה כזאת. גם במשפחה שלי הבת הגדולה לא הרטיבה ביום ובלילה מגיל 3 והתופעה קיימת רק אצל שתי הצעירות יותר. רונית מרצה לעיתים קרובות בבית לורן וכדאי לנסות להשיג מהם את פירטי ההתקשרות אליה. בהצלחה! ענת.

למעלה