הרטבת לילה

הרטבת לילה

שלום בתי בת 3.5 לפני כ - 3 חודשים היא ביקשה להוריד את הטיטול בלילה. בימים הראשונים הינו לוקחים אותה להתפנות לפני שאנחנו הולכים לישון (בערך עד הסביבות השעה 24.00 ), בבוקר שהיא קמה הינו רואים שהיא פספסה ולא הרגישה במהלך הלילה שהיא רטובה, או שהיה בקרים שהיא קמה יבשה. בזמן האחרון הפסקנו לקחת אותה לשירותים וניסנו שהיא תמודד לבד עם הפספוס אז מה שקרה שהיא מפספת אבל הפעם היא מרגישה שברח לה ומעירה אותנו, אני קמה מחליפה לה ומחליפה לה מצעים והיא חוזרת לישון והיא נשארת יבשה עד הבוקר. השבוע התחלתי לקום כל לילה בסביבות השעה 2-3 לפנות בוקר בשביל לקחת אותה לשירותים , היא עושה פיפי חוזרת לישון ונשארת יבשה עד הבוקר. השאלה שלי היא כזאת האם זה בסדר להקים אותה משינה במהלך הלילה לשירותים, או להשאיר אותה להתמודד לבד? מה עלי לעשות?????????.. אודה לתשובה בעניין... תודה.... :)

מה אנחנו רוצים ללמד את ילדינו? ...

שלום רב, מה אנחנו רוצים ללמד את ילדינו? להיות אחראים, עצמאים ולבטוח בעצמם. מסכימה? נשאלת השאלה האם כאשר אנחנו מקימים את ילדינו משינה לשירותים אנחנו עוזרים להם לפתח עצמאות, אחריות וביטחון ביכולות של עצמם? המטרה בסופו של יום לכוון את הילד לשליטה עצמית ועצמאית. הורה שמזכיר לילד שיש לו פיפי, מקים אותו בלילה וכיו"ב מעביר לילד את המסר: " אני אחראי על שלפוחית השתן שלך, אל תדאג, יש מי שיעשה במקומך את העבודה" אז... הוא לא דואג, הוא מרפה. "המחדל " הוא של ההורה שלא העיר אותו בזמן. בברכת יום של העברת אחריות לילדה, סמכי עליה!, עינת גבע.

למעלה