הרטבת לילה

קאליה

New member
הרטבת לילה

היי
בכורי היקר בן חמש נגמל בקלות לפני כ3 שנים, מתעורר בלילות האחרונים רטוב לחלוטין,
הוא קורא לי מבקש שאחליף לו ואהיה לצידו עד שירדם שוב (מה שלוקח דקה בערך).
מאז שנגמל הפיספוסים היו נדירים ביותר (אחת ל...) ופתאום כל לילה הוא מפספס
למרות שהוא דואג להתפנות לפני השינה לא שותה יותר מבד"כ,
החדר שלו מחומם, וגם בלילה שהתעורר מחלום רע וליוויתי אותו לשירותים הוא קם רטוב לפנות בוקר
נראה שטוב לו בגן, הוא מסתדר היטב עם אחותו בת השנה, לא היו שינוים יוצאי דופן במשפחה
כששאלתי אותו על כך הוא אמר "הפיפי הזה פשוט לא מקשיב לי"
אני לא מצליחה להבין מה קרה פתאום, אשמח לדעתך

גרא.

New member
קאליה,שינוי בהתנהגות הרגילה של ילד,כולל

הרגלי נקיון,לא קורה סתם כך.לרוב יש סיבה כלשהיא שאפשר למצוא אותה.זו עשוייה להיות תגובה
לדברים שהוא עובר בגן,או רגרסיה עקב קנאה באחותו הצעירה.יתכן ויש לו פשוט דלקת בדרכי השתן
ואת זה יכול לדעת רופא ילדים.זאת יכולה להיות נסיגה זמנית,המתחזקת עקב הדאגה המופגנת שלך.ולכן
כדאי להמתין מעט,ואם הפספוסים נמשכים,לפנות לעזרה מקצועית.אפשר גם דרך קופ"ח.

smile li

New member
כמה זמן זה כבר קורה?

* ייתכן שמדובר בדלקת בשלפוחית השתן (ומומלץ לערוך בדיקת שתן + תרבית).
* יכול להיות שיש דבר מה שמטריד אותו, כדאי לפתח שיחה ישירה-עקיפה על הדברים: "הפיפי לא מקשיב לי" - תתייחסו ל"פיפי" כאל דמות עצמאית. "למה לדעתך הפיפי הזה לא מקשיב לך?" "מה אתה מנסה לעשות כדי שלא יגיע אלינו הביתה בלילה?" וכן הלאה.
* ייתכן שהדבר נובע מחלומות רעים שהוא לא זוכר ברגע הקימה ובהחלט ייתכן שהתופעה תעבור לבד.

הכי חשוב, לא להפגין תשומת לב מרובה לכך. אם כועסים על הילד/מפנקים אותו, נותנים לו תשומת לב עודפת וכו', התופעה עלולה להפוך לקבועה או להחריף. צריכים להחליף לו (או ללמד אותו להחליף לבד) וכן להיות אמפטיים ורגישים למה שעובר עליו, אבל לא לשדר שאת מוטרדת במיוחד ומתוסכלת עקב כך, למרות הקושי הרב.

קאליה

New member
תודה לשתיכן

מדובר על כמה ימים, אולי עשרה, זה מעט אבל מרגיש הרבה יותר...
זה בד"כ קורה בלילה, כשהוא ישן חזק,הוא יכול להתעורר מיד או להמשיך לישון רטוב
ומאז שכתבתי היה לילה או שניים יבשים והבוקר שוב מצאתי אותו ישן עמוק ורטוב לחלוטין
אשלול דלקת בדרכי השתן ואנסה לשוחח איתו שוב כמו שהצעת.
אני מחליפה מצעים ובגדים בעניניות ולא הופכת את זה לאישיו,
אם כי אני בהחלט מוטרדת מהסיבה הלא ברורה לנסיגה.
ושוב תודה על התיחסות.

למעלה