הרטבת לילה

חנל^ה

New member
הרטבת לילה

בתי בת 4 וחצי עדיין מרטיבה כל ליללה ואף פעמיים בלילה ניסינו הכל וכלום לא עובד מה עושים????? הצילו

linet1

New member
הרטבת לילה יכולה לנבוע

משתי סיבות: 1. פסיכולוגית 2. בעיה פיזיולוגית. בהנחה שלילדה אין בעיות מיוחדות - חברתיות משפחתיות הייתי לוקחת את אפשרות 2 כסבירה יותר. אין למנוע מילד שתיה בלילה (כשם שאנחנו צמאים אז אנחנו שותים) אך עם זאת ניתן להעירה באמצע הלילה או לפני שאתם הולכים לישון בכדי שתלך שוב לשרותים. ניתן לדבר איתה על הנושא ואף להציע לוח מדבקות (גשם / שמש) כמו בקלטת של בלי חיתולים. שיחה על הנושא (שיחה נעימה ולא שתגרום לה להיסגר!!!!) עשויה להגביר אצלה את המודעות. אני לא הייתי מתרגשת כרגע מהעניין וגם לא עושה מזה סימפוזיון גדול. במידה והבעיה לא חולפת עד עוד שנה ניתן לפנות למרפאות מיוחדות המטפלות בהרטבת לילה (תבברי בקו``ח אליה את שייכת) ושם יבדקו האם מדובר בבעיה פיזיולוגית. כרגע - שיחה קלילה, תיזכורת לפיפי לפני השינה ותמריץ בצורת חיזוק חיובי - יספיקו לדעתי.

גרא.

New member
אימון בהתאפקות...

חנ`לה,לילדה בת ארבע,מותר עדיין להרטיב בלילה,כפי ששכיח למדי אצל למעלה מעשרה אחוז מהילדים בגיל זה.כדי שכל טיפול יצליח,היא צריכה להיות בעצמה מעונינת בכך.אחרת,חבל על הזמן.בתופעת ההרטבה אפשר לטפל או בסיבות,או בסימפטום עצמו.טיפול בסיבות,ממושך,ועד שמבינים אותן,הילדה כבר נגמלת מעצמה..בטיפול בסימפטומים,יש כמה גישות.האחת,טיפול תרופתי,שאינו בתחום התמחותי.גישה מקובלת יותר,נקראת ``אימון בהתאפקות``,דהיינו הגדלת כושר קיבול שלפוחית השתן,המכווצת עם הלידה,עד למלוא יכולתה לקלוט נוזלים.מבחינה פיזיולוגית,ישנו רפלקס מותנה הפותח וסוגר שלפוחית השתן בהתאם לכמות הנוזלים שבה.כשהיא מכווצת מדי,כבר אחרי מעט נוזלים הרפלקס,פועל,הנוזלים משתחררים,ללא פקוח.(ולכן יש לילד טיטול). הגדלת כושר הקיבול של השלפוחית למקסימום,מאפשרת גם לשרירי המפשעה,סביב השלפוחית,לתת לילדה תחושה כשהשלפוחית מלאה,שעליה להתפנות.ה``אימון בהתאפקות``,מטרתו להגדיל את כושר הקיבול של השלפוחית עד למקסימום,וליצור התנייה בין הוצאת הנוזלים לשירותים.בקצרה,בבית,אחה``צ,משעה 5 נניח,תני לילדה לשתות כוס מים(מיץ).בקשי ממנה להתאפק שעה (את מודדת זמן).בתום השעה קראי לה לשירותים.הרשי לה להתפנות.אם יכולה,בקשי ממנה להתאפק עוד שעה.חזקי בפרס.בקשי שתשתה עוד כוס מים.שוב בקשי ממנה להתאפק שעה,וחזרי על התהליך.המגמה,שהיא תהיה מסוגלת לשתות 4 כוסות מבלי להתפנות.אלא רק שעה אחרי הכוס הרביעית... בתהליך האימון,ובכלל,אין להעיר את הילדה בלילה להתפנות,או למנוע ממנה שתייה.עלייך להעביר אליה את האחריות והשליטה בהתפנות.והאימון בהתאפקות,יאפשר לה גם להתמודד מבחינה גופנית. הסבר על שיטה נוספת,בהמשך.

גרא.

New member
שיטת ``האזעקה``...

ישנן שמות אחדים לשיטה המוצעת.הכוונה למכשיר חשמלי קטן,בגודל של קופסאת גפרורים,המופעל ע``י סוללה אחת.למכשיר מחוברים שני חוטים,המתחברים זה ליד זה,שביניהם פד דק מבד,כך שאין מגע בינהם את הקופסא,מחברים בקליפס על צווארון הפיג`מה של הילדה,ואת שני החוטים,שמים בתחתונים,סמוך למקור הפיפי.וכך היא הולכת לישון. העיקרון הוא,כאשר מתחילה בריחת נוזלים משלפוחית השתן,עם הטפה הראשונה,המרטיבה את הפד,נוצר מגע,ומעגל חשמלי,ובתגובה,מתחילה מיידית האזעקה לפעול,גורמת לילדה להתעורר,להיות מודעת להרטבה, וכמובן,היא מפסיקה,והולכת לשירותים.מכיוון שהילדה,וגופה בעיקר רוצה לישון,השליטה על הרפלקס המווסת את יציאת הנוזלים מהשלפוחית,משתפרת,והולכת.וההרטבה נפסקת.אחוז ההצלחה מגיע כדי 80%.אפשר להשיג מכשיר כזה,בבתי מרקחת. מנסיוני,ישנם ילדים,כשרואים,ובעיקר שומעים את קול האעזקה,לפני שמשתמשים במכשיר,המבקשים מההורים,לא להפעילו,ומתחייבים להפסיק מיידית את ההרטבה.ורובם גם עומדים בהבטחתם. כדאי לנסות..

linet1

New member
זה לא קצת אכזרי????

תחשוב על זה...ילד המתעורר בלילה לקול אזעקה??? לא דיי יש להם את הפחדים שלהם??? משכשפות, מפלצות? ועכשיו גם אזעקה??? ואם המגמה היא להעיר את הילד, אז למה לא להעיר אותו בעדינות לקחת אותו לשירותים ולהחזיר אותו למיטה - ביחד עם נשיקה ועידוד של אמא/אבא? זה לא יותר נעים??? המכשיר הזה נשמע כאילו שייך לימי האינקוויזיציה.... בהחלט לא הייתי משתמשת בו!!!

גרא.

New member
לא נעים? לא נורא...

LINET1 ,את נשמעת לי מה זה מזועזעת...אבל,ראי,ביסוד השיטה, מונחת דווקא ההנחה שהילד כדי לא להתעורר לקול האזעקה האיומה, רוכש מאד מהר את השליטה ברפלקס השולט על השלפוחית.לכן ישן מצויין,וקם יבש בבוקר. מצד שני,להעיר בעדינות,ולקחת אותו ישן למחצה לשירותים,לעשות פיפי ללא מודעות לפעולה שעושה,זו טעות חמורה ביותר.כיוון שאינו מודע למעשיו,הוא לא לומד לשלוט בהשתנה,ולמעשה מעביר להוריו את האחריות לכך.שכחת לילה אחד לקחתו לשירותים? למחרת קם רטוב.בכלל עד איזה גיל את יכולה לנהוג כך? יש ילדים הממשיכים להרטיב עד גיל 12 ,ולמעלה מ-% 1 באוכלוסייה,מרטיבים גם בגיל 18 ..

linet1

New member
כן אני מזועזעת

ובהחלט לא לא מסכימה לשיטה. א. הפחד של להתעורר מקול אזעקה...אומנם הילד מתעורר אך הוא מתעורר בפחד ולא בטוח בכלל כי הוא מודע לצורך שלו להתרוקן מאשר לפחד עצמו...דוגמא: ילד החולם חלום רע ומתעורר בבעטה - לא ירוץ לשירותים אלא יפחד...מה גם שקול אזעקה עשוי להתחבר לסיטואציה שבטוח חלום וזה נורא בעיניי. 2. שנית, כאשר הרטבה נמשכת מעבר לגיל מסויים זו כבר בעיה אחרת שדורשת התערבות רפואית. 3. כאשר אני מעירה את ביתי בכדי ללכת לשירותים, אומנם היא ישנונית - אך אני מדברת איתה, משבחת אותה ומזכירה לה בבוקר שקמנו לשירותים. היא בת 4 כמעט - וזה עובד נפלא - מאמינה גם שבקרוב אפסיק עם המנהג הזה. ובכל זאת כמה שאני חושבת על השיטה האינקוויזוצרית הזו - אני יותר נחרדת. ודרך אגב - תנסה להחזיר ילד שקם בבהלה למיטתו...קשה מאוד....

גרא.

New member
מזועזעת,אבל...

מה לעשות,השימוש במכשיר ה``אינקויזיציה``,כלשונך,נפוץ מאד,בשמות שונים כמו הסדין המצפצף,תחתוני הקצב,ועוד...מסתבר ששמשתמשים בו,אחוז ההצלחה,מגיע עד 80% ,וזה המון.בכל מקרה,כדאי לך לשוחח עם הורים,ועם ילדם,שהשתמש,ונגמל.ויתכן שאז תוכלי להבין,שהמכשיר אינו כל כך נורא..

דו רה מי

New member
לאט עם גמילה בלילה

ברצוני לבשר לך, כי בתי לא נגמלה בלילות והרטיבה פעמיים בלילה. עברנו לילות מתישים ומרגיזים ולבסוף החלטנו לנסות אחרת. אין טעם להשתעבד להחלפות מצעים ופיג`מות וקל וחומר לא להילחץ מגיל הילדה. לדעתי גמילה בלילות הינה עניין פיזי לחלוטין וברגע שילד מסוגל לכך פיזית בין רגע הוא מפסיק להרטיב. השארנו את בתי עם תחתוני חיתול זמן רב (משום שעל טיטול לא היה מה לדבר). ופתאום ביום בהיר אחד גילינו כי בבוקר התחתון יבש חיכינו יום נוסף ומאז ועד היום אין הרטבה בלילה! יש ילדים שמבחינה פיזית לא מסוגלים לשמור לילה שלם ללא פיפי ואין כל צורך לדרוש זאת מהם. בטוחני כי בתך לא תשאר ``מרטיבת לילה`` לעולם. כמובן צריך לשים לב אם ישנה בעיה פיזית מעבר לרגיל ואז כדאי לבדוק. קחי נשימה ארוכה וסבלנות ותראי כי הדבר משתלם. אין טעם ללחוץ על ילד ולבטל לילות שלמים בגלל לחץ הגיל. מנסיון זה משתלם!

למעלה