הריון אחרי הפלה

הריון אחרי הפלה

היי, שלום לכם.
לפני 9 חודשים נכנסתי להריון ראשון, בדיוק השבוע היה אמור להיות התאריך המשוער. אך בשבוע 7+3 בבדיקת אולטרסאונד במכון. נמצא קוטב עוברי ללא דופק התואם לשבוע 6.
שבוע לאחר מכן 8+3 עברתי הפלה נדחית.
היום אני בשבוע 9. אחרי שנצפה דופק בבדיקה שעשיתי בשבוע 7.
העניין הוא שאני לא מצליחה להנות מההריון הזה בכלל. מפחדת להיקשר, מפחדת לשמוח, לא מדברת על ההריון בכלל או עליו (על העובר). מרגישה שכל ההנאה שהיתה אמורה להיות בהריון ראשון נעלמה לי, במקום זה יש רק דאגה ופחד. מחכה כל פעם לבדיקה הבאה שאמורה להיות בעוד כשבוע וחצי.
אני גם לא מרגישה בחילות בכלל או סימני הריון מלבד כאב קל בחזה. מה שלא ממש מרגיע אותי.
את האמת מתחילה להתעייף מהלחץ.
אני יודעת שסטטיסטית הסיכוי להריון מוצלח הוא גבוה ובכל זאת.
מה אני יכולה לעשות?

ברוכה הבאה להריון אחרי אובדן

התחושות שלך נורמליות לגמרי, ואני חושבת שכולנו כאן חווינו אותן באיזשהי רמה.
אני לא ניסיתי להילחם בתחושות הללו. הייתי די בהדחקה עד לסקירה הראשונה וגם אחריה לא סיפרתי להרבה מאוד אנשים, יש לי חברים שגילו רק בחודש שישי.
עזר לי ללכת לרופא בין לבין כדי לוודא שהכל תקין (אמרתי לרופא מיד בהתחלה שכנראה נתראה פעם בשבוע והוא הבין לחלוטין את הלחץ שלי) ועם כל בדיקה תקינה, בעיקר בשלב מתקדם כשכבר הרגשתי תנועות, קיבלתי קצת יותר אוויר לנשימה, אבל מבחינה רגשית היה לי קשה ולא נהניתי בהריון, לא כמו שאשה שמעולם לא חוותה אובדן נהנית.
&nbsp
אין לי עצות מעשיות, אני לא חושבת ש"תנסי להרגע" ו"תחשבי חיובי" באמת עוזרים. נסי לצופף את הבדיקות והסבירי לרופא שלך את הרגישות, ונסי כמה שיותר להסיח את דעתך בין לבין (אני התמכרתי למשחקי הכס במהלך ההריון).

Saafadida2

New member
אם אני אשמע

עוד פעם אחת מישהי שאומרתי לי ״תחשבי חיובי יהיו חיובי״ אני אתחרפן :)
מאוד מזדהה עם התחושות וההרגשה שאפאחד לא יכול להבין. אני עדיין בשלב הדאגה/חרדה/החלטות/חוסר ביטחון (שבוע 16) ומנסה לעבוד על זה. לפעמים מצליח ולפעמים פחות..

שירהד1

Member
מנהל
היי וברוכה הבאה

אני מסכימה עם כל מה שקודמתי כתבה. פשוט היא "לקחה לי" את התשובה:) ...

רק אוסיף שאי קיום או קיום של תופעות לוואי כאלו ואחרות לא מצביעות כלל על תקינות או אי תקינות ההריון. בהריון עם ביתי הבכורה הרגשתי מעולה מעולה מעולה. שום כלום. נו? והיום היא בת למעלה מ-11...מכניסים לנו לראש שתמיד יש בחילות ושתמיד יש ככה וככה..וזה ממש לא נכון.

תמשיכי לעדכן אותנו, ואני מקווה שעם כל בדיקה ועם כל התקדמות של ההריון, החרדה תיפחת ותפנה מקום לתחושות יותר חיוביות.

אנחנו נמשיך ללוות אותך פה כל עוד תהיי זקוקה לכך.
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

לגמרי מובן

נראה לי שהנשים שפה יכולות להזדהות, לא סתם הוקם הפורום הזה.
אני עכשיו בתחילת הריון.. והלילה, כל הלילה, חלמתי שההריון הזה נופל...
אני לא צריכה לציין ששנתי לא הייתה רגועה במיוחד..
זה מצבנו, אנחנו למודות אובדן ולא יכולות שלא לחשוש שגם הפעם זה יקרה.
מאחלת לכולנו הריון תקין ומשעמם!

למעלה