הריון בסיכון - כן או לא?

שלי87

New member
הריון בסיכון - כן או לא?

שלום בנות! בהתחלה נכנסתי לפורום שלכן על מנת לחפש המלצה לרופא ירושלמי למעקב הריון מבלי להתגלות לחברות הפורום, אבל אחרי שראיתי שכל הסיפורים פה כל כך דומים לשלי החלטתי לשתף אתכן בבעיה ולהתייעץ. אז זה הולך להיות סיפור קצת ארוך, מצטערת מראש... אני בת 29 בשבוע 10 להריון, עד כאן הכל בסדר. אבל מדובר בהריון רביעי. אני אמא לילד בן 1.5 שנולד פג בשבוע 30 להריון (עד היום לא ברור למה - פשוט הופיעו צירים שלא הצליחו לעצור אותם ואף אחד לא טרח לברר למה הופיעו...)לפניו הפלה של הריון בשבוע 12 ואחריו הריון נוסף עם הפלה בשבוע 4-5 . ועוד מידע גנטי לא קשור (לדעת הרופאים לפחות...) גם אמא שלי עברה 9 הריונות ורק 3 לידות (כל השאר נפלו) וגם הדודה שלי מצד אבא ילדה שני פגים בלידות מוקדמות. כבר החלפתי 5 רופאי נשים בקופ"ח כללית וכולם לא מתייחסים לכל הסיפור ושולחים אותי למעקב הריון רגיל ואומרים לי את המשפטים שכולכן בטח מכירות "הריון זה לא מחלה" "את סתם פרנואידית" "תפסיקי לדאוג יותר מדי" "הכל נקבע מלמעלה - אם הוא ירצה זה ישאר ואם לא זה לא משנה מה תעשי...". ואני - לא מוכנה לקבל את התשובה שלהם! למזלי - בלידה של בני אמרה לי אחת האחיות "מסכנונת, עכשיו תצטרכי בהריונות הבאים להיות במחלקת סיכון גבוה" היא לא הבינה איזו טובה היא עשתה לי - כי רק בזכותה אני לא מוכנה לקבל היום את התשובות של הרופאים החדשים ומחפשת רופא נוסף, אבל בקופה אומרים לי כל הזמן - אצלנו אין רופאים מיוחדים לסיכון גבוה כולם ממומחים להכל... אבל אולי אני טועה? אתן חושבות שאני צריכה להישאר במעקב רגיל ולשמוע למה שאומרים הרופאים למרות שיש לי הרגשה שהם טועים? אם לא - האם יש למישהי המלצה לרופא להריון בסיכון גבוה בירושלים? ואם אפשר עוד שאלה - איך עוברים לטיפול אצל רופא פרטי ולא דרך הקופה (כי מהרופאים של כללית כבר התייאשתי...) תודה על ההקשבה ועל ההתייחסות,

היי שלי

קודם כל מזל טוב ומאחלת לך הריון בריא ושלם של 40 שבועות. לגבי הריון בסיכון או לא זה באמת רק רופא יכול לומר לך, אבל............... מניסיוני לפעמים הרוגע הנפשי שלנו בהריון משפיע מאוד על תקינותו ועל לידה מוקדמת ולכן אני הייתי מוצאת רופא פרטי שיהיה קשוב לך זה הכי חשוב.

ו שתי

New member
אני חושבת שההחלטה שלך

לפנות למעקב של רופא פרטי נבונה ונכונה. איך בוחרים רופא פרטי? אני חושבת שהמלצות וכימיה אישית, וכמובן אם יש לך בעיה ספציפית- הייתי פונה לרופא שיש לו ידע בבעיות כאלו. את יכולה לחפש באתרי האינטרנט של בתי החולים בירושלים- מי מנהל שם מחלקות הריון בסיכון, ולברר אם הרופאים האלו אנושיים בגישתם, סלניים, והאם והיכן הם מקבלים פרטי. בהצלחה. מאחלת לך הריון קל, תקין ומלא.

טחג

New member
אוף............מעצבן.........

באמת חוצפה שאחרי 2 הפלות אף אחד לא חושב שאולי כדאי לברר משהו במיוחד לאור ההיסטוריה של אמא שלך. ומה זה אין רופאים מיוחדים לסיכון גבוה? בבילינסון יש להם מרפאה לסיכון גבוה שאליה באות נשים מכל האזור. אין כזה דבר גם בירושלים? תנסי לשאול את המזכירות במרפאה שלך. המלצה לרופא בירושלים - פרופ' שמחה יגל. לא הייתי אצלו אישית אבל שמעתי המלצות משני מקורות שונים וגם מישהי בפורום אחר המליצה עליו פעם. המלצה נוספת שאני לא יודעת אם היא רלבנטית - אחותי היתה גרה במבשרת והלכה שם למעקב אצל רופא שהוא ראש מחלקה בשערי צדק אם אני לא טועה ושם הוא קיבל דרך הקופה (כללית) ולא פרטי. אני לא זוכרת במדויק את השם שלו. אם זה רלבנטי מבחינתך תשלחי לי מסר ואני אשאל אותה אחרי שבת. את גם מוזמנת לפורום הריון לאחר אובדן (יש לינק בצד שמאל) שם בטח יהיו עוד בנות עם תשובות לשאלות שלך. מאחלת לך הריון ארוך משעמם ותקין שיסתיים בידים מלאות.

nubi

New member
את צודקת

אמנם אני בקופ"ח אחרת ובחיפה, אבל גם אני עזבתי רופא שאמר לי "הריון זו לא מחלה" (סבלתי מהקאות יתר-ירידה במשקל, עירויים, אישפוזים ומה לא). את ההריון הראשון עברתי בירושלים, עם רופאה בשם אורלי שושני. היא קבלה אותי דרך "הדסה" ומכבי. הבנתי היום היא מתעסקת עם הריון בסיכון. תבררי איך אפשר להגיע אליה. בכלל, ממליצה לך להרים טלפון למחלקה ב"עין כרם" ולשאול. היום אני אצל רופא פרטי. אין מה להשוות.

יש לי המלצה בשבילך

אל הצגתי את עצמי אז אניאנצל את הבמה לפני ההמלצה. אני שרה בת 28, שבוע 31, הריון חמישי לקראת לידה שלישית. וזה פרוט ההריונות והסיבוכים: הריון 1. את ההריון הראשון השגתי אחרי IVF, הוא החל כהריון תאומים שאחד פסק מלהתפתח. התכווצויות החלו כבר בשבוע 14 שהלכו וחמירו עם הזמן, שבוע 22 גילינו בסקירתמערכות שלעובר יש מום לב קשה הנקרא TGA, הומלץ לנו ע"י 5 גניקולוגים להפסיק את ההריון אך אנחנו החלטנו ללכת לקרדיולוגים שהסבירו לנו על הניתוח הסכנות והחיים שאחרי. בעקבות הקרדיולוגים המשכנו את ההריון. שבוע 27 צירים מוקדמים ששלחו אותי לאשפוז. אושפזתי בבילינסון למרות שאני מאזור ירושלים בגלל בניתוח לב שהעובר צפוי לעבור. שוחררתי הביתה לקראת החגים בגלל העומס הנוראי בבית חולים אבל רק לאחר שהצטרפתי לניסוי, מוניטור ביתי. מוניטור שמתחברים אליו בכל בוקר למשך 20 דקות ואחריו משדרים במודם לבית החולים. הכל הולך כשורה עד שבשבוע 36 המוניטר בדקה ה18 מראה צניחת דופק עוברי ל40, שידור לחוץ לבית חולים והם מודיעים שאני חייבת בדחיפות להגיע . שם מוניטור רגיל מאששר את הדברים ירידות דופק חדות, מצוקה עוברית, ישר לניתוח קיסרי. נולד לי ילד עם אפגר 9, במשקל 2000 גרם. הוא נשלח לפגיה בזכות שידענו על המום לב מראש, אחרת הוא היה הולך ישר לתינוקיה ומצבו היה מחמיר. שם הוא חובר להנשמה, ובגיל 5 ימים במשקך 1700 גרם הוא נותח, היתוח לב פתוח. ההתאושוות היתה מדהימה ובגיל 12 יום במשקל 2000 גרם יצאנו הביתה. היום הוא בן 4. ילד מאושר ובריא. במהלך הניתוח קיסרי מגלים שיש לי רחם דידלפית. הריון 2. אחרי IVF, בשבוע 9 הדופק מפסיק. ההריון נופל מעצמו. הריון 3. אחרי IVF שבוע 7 יש עובר בלי דופק, ההרנון נופל מעצמו. הריון 4. אחרי IVF מטופלת אצל רופא אחרי מאד בשערי צדק, קופת חולים כללית. מתייעץ עם רופאים שונים עם כדאי לבצע קשירה של צואר הרחם, נותן טיפול תרופתי לבעיית קרישיות שהתגלתה. החלמשבוע 27 בודק את צואר הרחם מעקב שבועי כדי לוודא שאין התקצרות. הערכת משקל כל שבועיים בגלל IUGR בהריון הקודם. שולח לכל הבדיקות על חשבון הקופה, סקירה מורחבת, אקו לב . צירים מוקדמים משבוע 29, שמירת הריון בבית עם גיחות של פעמיים בשבוע לבי"ח כדי להבדק. בשבוע 35 נולדה ילדה מופלאה במשקל 2400 גרם. היום בת שנה וחצי. הריון 5. הריון נוכחי שבוע 31, הריון טבעי שמאד הפתיע, צירים מוקדמים אני בשמירה בבית. לרופא אין תורים עד לאחרי הלידה, אבל אותי הוא דוחף פנימה, אני מגיעה פעם בשבוע כשהוא תורן US, מבצעת הערכת משקל אורך צואר הרחם ומוניטור. בנתיים צואר הרחם ארוך וסגור, הערכת משקל נמוכה אשר מראה שוב על IUGR מוניטור לא חלק קצת מדאיג. אני לא הסכמתי להתאשפז בינתתים. מקווה שאוכל לסחוב כך עד שבוע 36. הרופא שלי מאד יסודי, ומאד מקצועי. אני חושבת שהוא היה מנהל מחלקה להריון בסיכון במשגב לדך, אבל על תתפסי אותי במילה על זה. החלטתי לא ללכת עליו פרטי, גם כך היחס הוא מצויין, והמקצועיות נדרת. הרופא המדובר הוא דר' בולדס. מאד מאד ממליצה. בהצלחה לכולן

idsh

New member
שאלה אם אפשר

ה IUGR שלך היה בכל האיברים או רק באיבר מסויים?

תמיד היה איבר אחד עיקרי

כל האיברים לא תאמו את שבוע ההריון לקראת הסוף, אבל תמיד היה אחד שהיה בפיגור יותר מהשאר. פעם אחת עצם הירך ופעמיים הבטן. גם אצל אחותי זה כך.

גם אצלי הבעיה נובעת מבעיית קרישה

אני הומוזוגוטית לMTHFR אבל מטופלת בחומצה פולית 5 מ"ג. הפער בין המשקלים מההרין הראשון ושני ההריונות אחריו די גדול.

idsh

New member
מה ההפרש שהיה לבטן?

אני שואלת כי אצלי זה ככה והיום עשיתי מי שפיר שבוע 33 ואני מתבטת על בדיקה לחול

למעלה