הריון בסיכון - מי קובע?

sasha12342

New member
הריון בסיכון - מי קובע?

הי, אני בשבוע 16+ ובעברי הריון ראשון שהסתיים בלידה מוקדמת (שבוע 32) בשל סיבוך של רעלת הריון, לאחר מכן היו לי 3 הרינות שהסתיימו בהפלה טבעית ללא גרידה (בסביבות שבוע 7). היום כאמור אני שוב בהריון ולאור ההיסטוריה אני מאוד חוששת. הרופא שלי לעומת זאת נראה לי די אדיש, הייתי אצלו בפעם האחרונה לפני למעלה מחודש (כשביצעתי אצלו שקיפות עורפית) והוא ביקש שאני אבוא שוב רק אחרי הסקירה המוקדמת והחלבון העוברי (כלומר יעברו כחודשיים מאז הביקור האחרון). זה הגיוני? או שאני סתם היסטרית?

הי סשה וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

התשובה לשאלה שלך היא אכן - תלוי את מי שואלים. מבחינת קופות החולים, הריון בסיכון גבוה זה כאב ראש גדול יותר (יותר תורים, יותר בדיקות וכו'), ולכן להיכנס להגדרה הזו זה עסק לא פשוט. אני אישית חושבת שההריון שלך כן מצריך מעקב צמוד יותר מהריונות אחרים, ובטח יותר צמוד ממה שיש לך כרגע (הפסקה של חודשיים בין הביקורים נראית לי פשוט שערורייתית, בלי שום קשר לכלום). עד כמה שידוע לי, רעלת, למשל, זה דבר שנוטה לחזור מהריון להריון, ובכל פעם להופיע בשלב מוקדם יותר, וגם ההפלות שהיו לך יכלו להיגרם ע"י גורם שיהיה עדיין רלבנטי גם בהמשך ההריון. אני חושבת שהדבר הראשון שכדאי לעשות בכל מקרה שבו המטופלת לא מרוצה מהטיפול שהיא מקבלת הוא להחליף רופא, חד וחלק. אין שום סיבה שתתפשרי על דבר כל כך חשוב, מה גם שכמו כל עסק אחר, המערכת הרפואית נאלצת להתאים את עצמה לדרישות ה"לקוחות", ואם הלקוחות ידרשו סטנדרט גבוה יותר של שירותי רפואה, בסופו של דבר הרמה תצטרך לעלות וכולנו נרוויח. את לא חייבת ללכת לרופא פרטי, הרבה פעמים החלפת רופא בתוך הקופה עושה שינוי עצום. מאחלת לך המון
ושיימשך ארווווווווך ומשעמם
עתליה

sasha12342

New member
תודה על ההתייחסות והתשובה

אני מודה, אני "לקוחה" גרועה שלא אוהבת לחולל מהומות... אבל, מעודדת מהתשובה שלך, חיפשתי ומצאתי את סיכום האישפוז שלי מההריון הראשון (זה עם הרעלת), שם בחלק של ההמלצות כתוב (בהנחה שהצלחתי להבין את כתב החרטומים של הרופא...): "בהריון הבא מעקב ל HR" אני מתכוונת לקבוע תור לרופא שלי ולהציג בפניו את הטופס הזה, אולי זה מה שישכנע אותו לבצע מעקב יותר צמוד (לכל הפחות). ואם זה לא יעזור, אני בהחלט אנסה למצוא רופא אחר. ההריון הזה יותר מדי יקר לי מכדי לאבד או לסיים אותו לפני הזמן...

הוא אכן נראה לי קצת אדיש, במיוחד לא

לאור ההיסטוריה שלך . אם את לא מרגישה איתו בנוח אולי תחליפי רופא?

תנסי לבכות, אצלי זה עבד

לאחר שלוש הפלות מייסרות נכנסתי שוב להריון ובשבוע 9 התחיל דימום חזק. הרופא הקבוע שלי לא התרגש. ניגשתי לפקידת הקבלה במרפאה (קופת חולים כללית) וביקשתי הפנייה למומחה להריון בסיכון. כשהיא שאלה למה , פשוט פרצתי בבכי, הייתי כל כך נסערת מחוסר היחס של הרופא. היא נבהלה והפנתה אותי למומחה שאמר לי מיד שאני מוגדרת בהחלט כהריון בסיכון גבוה ואשאר מטופלת שלו עד תום ההריון. חבל שהייתי צריכה להביך את עצמי בציבור עם סצינות של בכי והיסטריה שלא אופייניות לי, אבל זה עבד.

למעלה