הריון ואוטיזם

Revital52

New member
הריון ואוטיזם

שלום תמי ורז אני חדשה בפורום אך קוראת נלהבת של הפורום שלכם. בעלי ואנוכי מתגוררים באנגליה עם בננו בן השנתיים וחצי , אוטיסט ברמה בינונית - קשה. אנחנו מטפלים בו בשילוב התחום הרפואי DAN ו - ABA. לצערי באנגליה לא ממש מתקדמים בנושא הביו-רפואי ואנחנו בעיקר מקבלים סיוע מרופאים בניו-זינלנד ואוסטרליה. שאלתי - אני בהריון בשבועות הראשונים (אגב מזל טוב על התינוק החדש שלכם...המון נחת ואושר). הריון לא ממש מתוכנן, כיוון שלא ממש הספקתי להכין את עצמי נפשית ופיזית לנושא (ואולי לעולם לא אהייה מוכנה) . טרם בדקתי רמות של כספית, לא עשיתי קילציה ועדיין יש לי מעל 10 סתימות אמלגם (תוצאה של רפואת שיניים ישראלית מוגזמת). אחרי שקראתי מספר תגובות בפורום לגבי הנושא של סתימות, אני חייבת לומר שאני ממש מבוהלת, מה גם שאני לא בטוחה שיש משהוא שאני יכולה לעשות בשלב הזה...?! בשלב זה אני בדיאטת קנדידה ודיאטה נטולת גלוטן וקזיאן (בהמשך אולי אחזור לחלב עז). מה דעתכם בנושא? האם כל זה נדרש? החלטתי לא לאכול יותר דגים בשלב זה אחרי קריאה בנושא בפורום. מהו המינון של אומגה 3 שאני אמורה ליטול כתחליף לדגים ומאיזה חברה (אנחנו בעיקר מזמינים מוצרים מאמריקה). אשמח גם לשם של מולטיויטאמין טוב שלא מכיל נחושת. אני לוקחת גם ספירולינה וויטאמין D3. אשמח מאוד לכל המלצה חשובה בניסיון למזער סיכויים לילד אוטיסט שני. תודה מכל הלב על כל סיוע בנושא. בברכה טלי

ברוכה הבאה

מזל טוב על ההריון! ותודה על הברכות
. ש. אחרי שקראתי מספר תגובות בפורום לגבי הנושא של סתימות, אני חייבת לומר שאני ממש מבוהלת, מה גם שאני לא בטוחה שיש משהוא שאני יכולה לעשות בשלב הזה...?! ת. הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות - להירגע
... אם כי חרדות הולכות ביחד עם הריון.זה לא הזמן לטפל בסתימות או לדאוג לגביהן. ש. בשלב זה אני בדיאטת קנדידה ודיאטה נטולת גלוטן וקזיאן (בהמשך אולי אחזור לחלב עז). מה דעתכם בנושא? האם כל זה נדרש? ת. לא נדרש, אבל לדעתי מומלץ. לדעתי זו תזונה בריאה לרוב האנשים, כל עוד מקפידים על גיוון התפריט. אבל אם יש לך חשק למשהו, הקשיבי גם לזה. אישית, אכלתי הכל בהריון וחזרתי מיד אחרי הלידה לדיאטת איש מערות. ש.מהו המינון של אומגה 3 שאני אמורה ליטול כתחליף לדגים ומאיזה חברה (אנחנו בעיקר מזמינים מוצרים מאמריקה). ת. Rx Omega 3 Factors (המלצה של גיא בן צבי) מינון - לפי משקל, אנא הציצי בסרגל החישוב שבמאמרי הפורום. בקירוב, גרם חומר פעיל לכל 10 קג, אם אני זוכרת נכון. ש. אשמח גם לשם של מולטיויטאמין טוב שלא מכיל נחושת. KIRKMAN EVERYDAY. אני לא לקחתי מולטי ויטמין בהריון, אלא תוספים ספציפיים: חומצה פולית (יש לי מוטציה ב-MTHFR) ויטמין B12 מגנזיום אבץ COQ10 שמן דגים ויטמין D ש. אני לוקחת גם ספירולינה וויטאמין D3. ת. ויטמין D - מצויין. על הספירולינה אולי הייתי מוותרת. זה סוג של אצה כחולה ירוקה שעלול להכיל מזהמים (כולל כספית) ושיש לו תופעות לוואי. ש. אשמח מאוד לכל המלצה חשובה בניסיון למזער סיכויים לילד אוטיסט שני. יש על זה די הרבה חומר, גם כאן בפורום. נסי חיפוש מתקדם, אם לא תמצאי אני אעזור לך. אבל בקיצור, כלשנתעמלתזהרמטרומבילים
.

Revital52

New member
תודה

תודה רבה על התשובות הענייניות והמעודדות. אנסה לשמור על רוגע עד כמה שניתן. רק טוב טלי

Revital52

New member
רק לוודא שהבנתי נכון

אכלת הכל בהריון למעט דגים? שוב תודה טלי

לא בדיוק

בהריון עם דניאל, בנוסף להימנעות מדגים הקפדתי על מזון מלא, אורגני ברובו ונטול כימיקלים. כן אכלתי גלוטן וקזאין ואפילו סוכר לבן מדי פעם, אבל לרוב במתינות. הבסיס היה חלבון מן החי והרבה מאוד סלט. לא ממליצה על אכילת גלוטן וקזאין, רק מספרת. בחרתי לאכול אותם כדי להוריד ממני לחץ בנושא התזונה, לפרגן לעצמי דברים טעימים ולגוון יותר את התזונה. בהריון עם יותם אכלתי תזונת איש מערות מצומצמת מאוד שכללה הרבה יותר מדי טונה
ואת המשך הסיפור את יודעת. בעקבות זאת החלטתי לא רק להימנע מדגים, אלא גם לא להגיע למצב שבו אני אוכלת כמעט רק דבר אחד וצוברת הרבה ממזהם ספציפי שאולי נמצא בו. רציתי "לפזר את הסיכון". לכן, למשל, גם השתדלתי לא לקנות את מה שאני אוכלת אך ורק ממקור אחד. קניתי בכמה חנויות ובקואופ אורגני והשתדלתי להחליף מדי פעם את היצרן של מזונות מעובדים שקניתי. יש לי בעיות סוכר ובריאות ועודף משקל, אבל למרות שבהריון אכלתי דברים שבדרך כלל לא טובים לי, לא הייתה לי סכרת הריון וכל הבדיקות היו מעולות. אני מייחסת לפחות חלק מזה לעובדה שהקפדתי מאוד על לקיחת שמן דגים בכמות גדולה.

Revital52

New member
יש במשותף

שוב תודה על התגובה המהירה. יש לנו גם דניאל ורז במשפחה המורחבת - דניאל היא הבת של בעלי מנישואים קודמים ורז הוא בננו המשותף - נחמד! עוד במשותף - גם אני אכלתי יותר מידיי טונה בהריון עם רז...בהחלט אקפיד על תזונה יותר מגוונת וללא דגים! שאלה קטנה לגבי שמן הדגים שהומלץ ע"י בן צבי: בבדיקת המוצר נוכחתי לדעת שלא מתקיים יחס אופטימאלי של 3:2 לטובת EPA ובכל זאת זהו המוצר המומלץ ע"י בן צבי. האם אני מפספסת משהו? שוב תודה טלי

RX omega 3 Factors

את לא מפספסת, את חדת אבחנה. אכן היחס הוא 2:1 אבל גיא סובר שזה קרוב מספיק לאידאלי. אצלנו, עם יותם, זה הניב תוצאות טובות יותר מכל מוצר אחר.

למעלה