הריון וכדורים אנטי דכאונים

רומי1770

New member
הריון וכדורים אנטי דכאונים

האם קיימים כדורים טבעיים שיכולים לתפקד במקום הכדורים הקונבנציונלים, אני מעוניינת להכנס להריון בזמן הקרוב, כדורים קונבנציונלים מצריכים זמן רב עד שהם פועלים, ואין לי אותו...את הזמן. תודה מראש רומי

רומי1770

New member
אנסה להיות ברורה יותר

האם יש כדור או משהו טבעי שניתן לקחת נגד דכאון(תחליף סרוקסט/פרוזק), בזמן הריון ללא חשש לבריאות העובר?

עוד כמה שאלות,

רומי יקרה, האם הדיכאון הינו סימפטום קבוע ומתמשך אצלך? ואם כן אנא ציינו כמה זמן? האם עד היום לקחת תרופה קוננציונלית לדיכאון? בת כמה את? ולפי מיטב הבנתי את עדיין לא בהריון , האם אני צודקת?

Talia E

New member
יש - מיצויי צמחים ו/או פרחי באך

אך אנא עשי זאת בפיקוח מטפל.

רומי1770

New member
תשובות ליעל..

אני בת 29, כן, קיים דכאון שנמשך שנים רבות כרגע אני לא מטופלת בתרופות אנטי דכאוניות ויש לי התנגדות ליטול אותן בגלל כל מיני סיבות...פרט לזו של ההריון. חוצמזה, כמובן שאני לא בהריון.. מהם פרחי באך? איך הם מועילים? האם הם הועילו למשהוא עם בעיה דומה...? אשמח לשמוע... תודה רבה וחג שמח רומי

רומי,

הייתי ממליצה לך לגשת למטפל משלים , ע"מ שיבצע אבחנה מקיפה, יש טיפול שונה לדיכאון חמור מאשר דיכאון מתון או הפרעת התמודדות, בכל מקרה ( וזוהי דעתי בלבד) כדאי לטפל קודם בדיכאון ורק אח"כ להכנס להריון , גם במחיר של לדחות את זה עוד קצת... דיכאונות נגרמים ממס´ סיבות החל מגורמים תורשתיים ועד למחסור בויטמינים ותזונה לקויה. ראשית יש לשלול תת פעילות של בלוטת התריס ויתר סידן בדם, חסר בויטמין B12 וחומצה פולית וקנדידה. חשוב לשמור על תזונה נכונה - המוח צורך הרבה אנרגיה ( אולי אפילו הכי הרבה) והאנרגיה - ה"דלק" של המוח הינו סוכר לכן חשוב להקפיד על תזונה נכונה ע"מ לא להגיע למצבי היפוגליקמיה. ( ומכיוון שהיפורגליקמיה נגרמת הרבה פעמים דווקא בעיקבות אכילה עודפת של פחממות ריקות וסוכרים חשוב להתיעץ עם מטפל המתמחה גם בתזונה). כמו כן חשוב להוריד מהתזונה אלכהל וקופאין וכן צריכת ניקוטין כמו עישון - כל אלו משפיעים על הופעת הדיכאון והחמרתה. כמו שכברר ציינתי יש לבדוק את תזונתך ואת רמות הויטמינים שבגופך , לויטמינים מקבוצת הB כמו B12 B6 וחומצה פולית יש השפעה על רמות הסרטונין בגוף ועל תחושת הדיכאון. כמו כן כדאי לשלב בטיפול נגד דיכאון תוספות כמו חומצות שומן אומגה 3 ו6 נוגדי חימצון וחומצות אמינו . ישנם צימחי מרפא שניתן לבנות עימם פורמולה שתתאים לך ואף תוכל ללות אותך בהמשך בהריונך. הייתי ממליצה לך בחום לשלב בטיפול איזשהו סוג של מגע - שיאצו , רפלקסולוגיה, רייקי, עיסוי בשמנים או כל מה שיהיה לך נעים ומרגיע . בכל מקרה הוכח כי יש השפעה לפעילות גופנית על הדיכאון , פעילות אירובית של 20 ד´ יכולה לעשות פלאים ומומלצת מאוד. הרבה בריאות יעל

למעלה