הריון ולידה אחרי גיל 40

לח4

New member
הריון ולידה אחרי גיל 40

לא תכננתי לחזור לפה...
הריון לא ממש מתוכן, בלשון המעטה. מס' 4.
בת 41+ (לידה תהיה בגיל 42)
מאחורי 3 לידות טבעיות - אחת בבית חולים שתיים בבית.
בעלי לא רוצה את ההריון הזה. לוחץ חזק לעשות הפלה. בין השאר תוך איומים שהפעם, מפאת גילי, הלידה נחשבת בעניו בסיכון והוא לא תמוך בלידת בית.
מה אומרים כל חוזרי משרד הבריאות? (שלא קראתי בהם עד הסוף, כי לא חשבתי שיהיו אי פעם רלוונטים בשבילי...
לא יודעת מה אני רוצה. בעיקר צריכה אינפורמציה, כדי להבין מי נגד מי.
תמיד רציתי 4, כבר התרגלתי למחשבה שלא יהיה. לשמחה שבלהכנס לבגדים יפים, לזה שאף אחד לא גר לי על הציצים.

ענבלית70

New member
תשובה לא מלומדת

לידה ראשונה בגיל 40, לידה שניה (בשבוע שעבר
) בגיל 45. מעולם לא שמעתי במהלך ההריונות הללו על סיכון כל שהוא בגלל גילי. גם כשילדתי בבית בשבוע 42+6, שמעתי מהסביבה ומהמערכת הרבה על גיל ההריון, על הסיכון של ללדת בבית אבל אף פעם לא על בעייתיות או סכנה שנובעת מהגיל שלי.

לדעתי כן או לא לידת בית זה לא שיקול.

קודם כל לא בעיה לברר עם מיילדת בית אבל לגדל ילד רביעי זה כל כך הרבה יותר מאיפה ללדת.... מציעה לך לחשוב בעיקר על האחרי. איך תעמדי מול עצמך אם תפילי ומצד שני איך תסתדרי עם 4 ילדים. אני באמת חושבת שאם תלדי בבית או לא לא צריך להיות שיקול. לדעתי דרך אגב לא תהייה שום בעיה עם לידת בית אבל במקרה הכי גרוע תלדי לידה מעולה בבית יולדות- לידה רביעית, אף אחד לא ידבר איתך בכלל. בכל מקרה בהצלחה ומאחלת לך שכל החלטה שתהייה תהייה לטובה.

לח4

New member
תודה לשתיכן.

בסופו של דבר לא הייתי צריכה להחליט. ההריון לא היה תקין ונפל לבד (בשאיפה, צריכה עוד להיבדק שוב לראות שהכל חזר לקדמותו כהלכה)
אבל בשביל הפרוטוקול - אין בעיה ללדת בבית חוזרת מעל גיל 40 (לידה ראשונה לא כולן ששות לקבל, אבל זה לא נוגד את חוזר משרד הבריאות)
בשבילי זה כן היה שיקול. ודאי שלא היחיד וכמובן לא המכריע - אבל כן שיקול. זה לא הריון ראשון שהיתי ממשיכה אותו בכל מחיר. למען האמת החשש הכי גדול שלי היה שמשהו ישתבש הפעם ובשביל מה אני צריכה את זה..... כנראה הרגשתי...
שיהיו לכולן הריונות טובים ולידות נפלאות
השבועיים האחרונים פתחו את הנושא למחשבה אצלנו בבית. מי יודע, אולי עוד אשוב באופן מתוכנן

לפעמים החיים פשוט קורים בזמן שאנחנו עושים תוכניות

מאחלת לך שהכל יקרה לטובה, גם אם יהיה עוד ילד וגם אם לא. וכמובן שאת מוזמנת לקפוץ לבקר פה בפורום מדי פעם גם בלי תינוק.

למעלה