הריון ולידה אצל חולות טרשת, שאלות

Navva

New member
הריון ולידה אצל חולות טרשת, שאלות

אני משתתפת פסיבית כמעט מתחילת הפורום, זו הפעם הראשונה שאני כותבת. אני אובחנתי לפני שנה וחצי. מאחר וההריון שלי הוא מתוכנן לא התחלתי בטיפול תרופתי. הדעה הרוווחת היא כי הריון הוא מצב חיובי לחולות טרשת (ויסלחו לי הגברים), מעקב ההריון מתבצע אצלי כמו אצל כל אישה בריאה, על פי המלצת הנירולוגים, בינתיים אני מרגישה טוב
, וההתקף התחושתי שהיה חלף לו. יש לי שאלה האם יש התיחסות שונה לגבי הלידה, מאחר ומדובר בתהליך עם stress גבוהה. האם יש המלצה לניתוח קיסרי? האם קימת הגבלה בקבלת אפידורל ודומיו?

RomiVais

New member
היי נאווה - ברוכה הבאה!! ../images/Emo24.gif

אני שמחה שהצטרפת אלינו בצורה אקטיבית!!
מזל טוב על ההריון, בשעה טובה!!
לצערי אין לי ידע רפואי בכדי לענות על השאלות ששאלת, אבל אם מישהו כאן יודע לגבי זה אני בטוחה שיענו לך. מה הנאורולוג שלך אומר? הוא הרי זה שיכול ליעץ לך בצורה הטובה ביותר, שכן זה לא פורום מומחה, ולא הייתי רוצה שתסמכי על תשובות שאת יכולה לקבל כאן. אני שמחה לשמוע שאת מרגישה טוב (טפו טפו טפו!!) ומקווה שימשיך כך! מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם, המון בריאות ואני מקווה שתישארי איתנו - אני אשמח לשמוע עידכונים. לילה טוב ושיהיה לך יום נפלא, רומי

RomiVais

New member
נאווה - יש לי מסר בשבילך... ../images/Emo39.gif

סיאמית קראה את ההודעה שלך, ולא יכולה לכתוב לך מהעבודה, אז היא ביקשה שאני אמסור לך שהיא תכתוב לך בערב, מהבית, ותענה לך על כמה שאלות, שכן גם היא כרגע בעניין הריונות. שיהיה לשתיכן ולכולם יום נפלא, רומי

סיאמית

New member
i´m home!!! (רומי´לה - תודה!)

היי נאווה! הריון הוא אכן מצב חיובי לחולות טרשת ובד"כ לא מקבלים התקפים בתקופת ההריון... נהוג לחשוב שהסיכוי להתקף גובר לאחר הלידה מסיבות שונות... ההתיחסות לחולת טרשת בהריון (אני מדברת כעת על חולות כמוני, במצב טוב... אינני יודעת מה מצבך כי לא אמרת...) היא דומה להתיחסות אל כל אישה בהריון. אנחנו נהיה כמובן במעקב אבל לא הרבה יותר "היסטרי" מהרגיל. נהיה במעקב אצל רופא/ת הנשים שלו וניידע אותו/ה כמובן על הטרשת. הנוירולוגים שלי לא המליצו על ניתוח קיסרי בהכרח (אני, ד"א, מתכוונת לעמוד על כך) כי הם אומרים שממילא יש טראומה לגוף גם מהניתוח. זו החלטה אישית שלך, וכיום מאפשרים לנשים העומדות על כך ללדת בניתוח קיסרי. בנוגע לאפידורל, הם לא אמרו לי שאסור. מצד שני לא שאלתי אותם כי אני יוצאת מנקודת הנחה שאלד בקיסרי. אבל אם אני זוכרת נכון, אמרה לי אחות מ"טבע" שאין מניעה לאפידורל. אני אברר זאת שוב... מה שאני משתדלת לעשות זה להתיחס כרגע לעצמי כאישה שרוצה תינוק ולא כחולת טרשת העומדת בפני הפקה שלמה. לא מתוך חוסר אחריות כמובן אלא מפני שכך הנחו אותי הנוירולוגים עד כה. אני עדיין לא בהריון (ה"נסיונות" יתחילו בקרוב מאוד) ובינתיים הפסקתי להזריק קופאקסון וגם לקחת גלולות. אני (בקרוב!!! מיד עכשיו !!! עוד שנייה!! אולי מחר?...) מפסיקה גם לעשן וכל מה שנשאר לי לעשות זה לקיים את המצווה בימים הנכונים. אשמח אם תספרי לנו מה מצבך, בת כמה את? (אני בת 34) היכן את מטופלת?... את כמובן לא חייבת לענות או שאם תעדיפי תוכלי לענות לי ישירות למייל: [email protected] מה שאני הכי רוצה להגיד לך זה שבהצלחה! באמת באמת באמת... אני מחזיקה לשתינו אצבעות (אחותי יודעת להחזיק אצבעות גם בכף רגל שלה, אז אני אבקש ממנה
) ואולי עוד נטייל עם התינוקות שלנו ביחד בפארק? ערב טוב

RomiVais

New member
any time סיאמית !! ../images/Emo24.gif

ותודה על התשובה - תמיד טוב להעשיר את ידיעותינו בנושא!! שיהיה לך ערב נפלא, ד"ש חם ל~א~ רומי

למעלה