גלולות
הי,
קודם כל סליחה שאני עונה רק עכשיו, לא נכנסתי לאתר כל הסופשבוע...
בתור אחת שנמצאת עכשיו בבירורי גלולות בגלל שפעם יצאו לי בדיקות דם גבוליות מקווה שאצליח להסביר:
לפני שהתחתנתי הלכתי לרופאת נשים באופן פרטי והיא רשמה לי גלולות רגילות (אם כי עדינות יחסית) על פי בדיקות הדם שאיתן הגעתי והרקע הרפואי שלי. את התרופות לקחתי במשך כחצי שנה. אחר כך הובהר לי (עקב בדיקות דם חדשות שיצאו קצת גבוליות) שבאפשרותי לקחת רק גלולות של הנקה (סרזט) כיון שהן מכילות רק הורמון אחד והן פחות בעייתיות מבחינת הלופוס (הן בעייתיות מבחינה אחרת - יכולות לגרום לדימומים...). עכשיו, אחרי שתי לידות ושתי תקופות ארוכות של הנקה שבהן בכל מקרה השתמשתי בסרזט רציתי לעבור לגלולות רגילות ורופאת הנשים הסבירה לי (הדברים חוזקו אחר כך על ידי רופא נשים אחר) כי אין אף רופא נשים שייתן לי גלולות רגילות לאור בדיקות הדם הגבוליות שלי ועל אף שהראומטולוג שלי כתב שלדעתו אין שום בעיה עם גלולות רגילות. ההמלצה של רופאת הנשים היתה ללכת להמטולוג, שזה תחום התמחותו לבירור מקיף שבעקבותיו יקבע אם אני יכולה לקבל גלולות רגילות או לא.
מכל המגילה הארוכה הזו יש שתי שורות תחתונות:
1) אם את לחוצה לדעת בקשר לגלולות באופן כללי - אז כמו ששירי כתבה יש חולות לופוס שיכולות לקח, יש כאלה שלא יכולות לקחת ויש כאלה שיכולות לקחת רק סרזט.
2) מומלץ ללכת להמטולוג ולעבור בירור מקיף כדי להסיר דאגה מליבך.
מקווה שאת בין אלה שהגלולות אצלן לא מהוות בעיה.
שיהיה הרבה בהצלחה...