הריון ולידה

naty82

New member
הריון ולידה

היי בנות יקרות!
הרבה זמן לא כתבתי כאן, הייתי תחת הכינוי Eiv82 בעבר למי שרוצה להבין את ההיסטוריה שלי (לא מצליחה לשחזר את הסיסמא, לא מבינה את התפוז הזה?!?) אני בדר"כ לא פעילה בפורומים אך הנושא הנ"ל חשוב לי מאוד וחשוב לי לשתף אתכן שתדעו שיש גם הצלחות ובשורות טובות למרות המחלה הארורה הזו...
טוב אז אני שמחה לבשר שאני בהריון
, בשבוע 27, מתרגשת בטירוף!!! בצפייה לקטנטונת שלי
.
אתן לכן בקצרה את הפרטים: אני בת 31, לפני שנה בדיוק עברתי ניתוח עם ד"ר שיינמן המוכשר והמדהים! בו אובחן האנדו' סופית (רק אחרי 10 שנים של כאבי מחזור קשים כפי שאתן מכירות, חוסר אבחנה ואי כניסה להריון במשך שנה.), דרגה 4 בכל מקום אפשרי, במעי הדק, תוספתן, שחלות היו דבוקות אחת לשניה, לרחם ולמעי, מוקדים שהוצאו מהשחלות, חצוצרות רקטום וגינלי, פריטונאום דלקתי, כולל על המעי, שלפוחית והרחם, היה מוקד שחדר למעי שלא הוציאו, כל השאר הופרד ונוקה... החצוצרות נותרו בצקתיות ומפותלות ולכן הוחלט ישר להתחיל IVF. אותו עשיתי עם ד"ר אליצור גם מוכשר ומדהים, ממליצה בחום. אחרי סבב ראשון, פרוטוקול ארוך הוחזרו 2 עוברים שלא הצליח,אח"כ הוקפאו 3, בסבב השני הוחזרו 2 וכך הקטנה שלי נקלטה

לא היה קל אך הרגשתי שבזכות הניתוח ושיינמן המדהים הגעתי מוכנה ויחסית נקייה לטיפולים ולכן עם אמונה שלמה, קצת סלק, פה ושם דיקור סיני וכמובן הרופאים המדהימים האלה שליוו אותי, הכל אפשרי... וחשוב לי שתדעו שהדרך יכולה להיות גם יחסית קצרה... גם עם אנדו' קשה...

ההריון לא הכי קל, מידי פעם כאבים באגן, בעיקר בצד ימין, לא בטוחה אם זה קשור לאנדו' או תופעה הריונית רגילה, כל השאר זה נראה לי תופעות הריון סטנדרטיות (הקאות ובחילות כל השליש הראשון, עצירות קשה, צרבת אינסופית...) יש לי גם שיליית פתח גבולית שלא ברור עדיין אם היא תשאר כך עד הלידה, גם הסטורייה משפחתית של אמא ואחות עם אגן צר מאוד ולכן אין לדעת עוד אם אעשה ניתוח קיסרי. קראתי בפורום להפתעתי שיש בנות שתיאמו עם שיינמן ניתוח קיסרי, במידה ואצטרך אולי אנסה לקבוע איתו אך אני ממש מקווה שלא אצטרך...
בכל מקרה אני שוקלת ללדת בבית חולים מאיר או בלינסון, אשמח אם יש פה אנדואית שחוותה לידה רגילה/קיסרית באחד מהבתי חולים הנ"ל ותוכל להמליץ מה עדיף. עוד דבר שהכי מסקרן אותי הם הצירים. האם מישהי חוותה צירים עד הסוף, ללא אפידורל ויודעת להגיד או להשוות לכאבי אנדו' ומחזור חזקים, האם זה דומה? יותר חזק או פחות? הכי הייתי רוצה לחוות לידה טבעית, ללא התערבויות אך מה באמת הסיכויים לחוות זאת עם כל הבעייתיות באגן כמו שלנו? אולי אני חיה בפנטזיות??? מצד אחד אנחנו מחושלות לכאב ומאוד מודעות לגוף שלנו מצד שני האם זה בכלל מתאפשר אם האגן במצב לא הכי משהו אחרי הדבקויות ומוקדים ואולי גם ניתוחים??? האם זה יכול להיות תלוי במצב לאחר ניתוח או לאחר טיפולים?
האם יש כאן מישהי שחוותה לידה טבעית? אשמח לשמוע חוויות...
ולהבדיל האם מישהי חוותה קיסרי וגם לפרוסקופיה ויודעת להגיד איזו החלמה יותר קשה?
תודה מראש וסליחה אם חפרתי...

לואי84

New member
וואו, מרגש מאד מאד וגם מעודד

שיהיה הרבה בהצלחה ולידה קלה בעזרת ה'.

לצערי אני לא יכולה לייעץ לך בנושא.

האם עברת את הניתוח אצל שיינמן באופן פרטי או במאיר?

naty82

New member
תודה רבה!

עשיתי את הניתוח עם שיינמן בפרטי, שווה כל שקל!

מורנקה28

New member
איזה כיף לשמוע סיפורים כאלה

המון בהצלחה יקירה,
גם אני עוד לא מבינה בנושא כך שלא יכולה לעזור...
אאחל לך המשך הריון קל בעזרת השם!

sigal1979

New member
מזל טוב

איזה יופי ואיזה כיף לקרוא הודעה שכזו על הבוקר
, אני לא אוכל להמליץ לך שכן את ההריונות שלי והלידות ( 2 ) עברתי הרבה לפני שאובחנתי עם האנדו', ובכל זאת רציתי רק לאחל לך בהצלחה, לידה קלה ומהירה וגם להודות על השיתוף, אני בטוחה שהוא מחזק הרבה בנות ואני בינהן

פז08

New member
הי יקירה

ראשית אני ממש מתרגשת בשבילך. אלו בשורות נפלאות.
אני לא יודעת לגבי בילינסון אבל ממליצה מאוד על מאיר. מכירה נשים רבות שילדו שם והי מאוד מרוצות, הן מחווית הלידה והן מהשהייה במחלקה.
לגבי קיסרי ולפרוסקופיה מה קשה יותר אבקש מאחותי להכנס ולספר, יש לה נסיון. לדעתי בקיסרי היא התאוששה מהר יותר.....

ר ו מ י ה

New member
מנסיוני

קודם כל איזה כייף! שמחה מאוד ומתרגשת בשמחתך.
אני חוויתי שתי לידות קיסריות בבית החולים בלינסון ויש לי רק שבחים על בית החולים הנ"ל.
יחד עם זאת, חשוב לי להדגיש כי חווית הלידה תלוייה בכל כך הרבה גורמים וקשה להשליך מנסיון האחת על רעותה- גם לי, ברמה האישית, היה שוני בין הניתוחים השונים שעברתי ולכן אני לא חושבת שזה בר השוואה.
אנסה לענות על חלק משאלותיך מתוך הנסיון שלי-
1. בהריון הראשון הגעתי לביה"ח לאחר ירידת מים. לאחר שנבדקתי וחוברתי למוניטור נאמר לי שאני עם צירים ופתיחה 3. לי הצירים הזכירו כאבי מחזור מינוריים. הופתעתי שאחותי ציינה שבשלב הזה היא ייחלה לאפידורל.
לי, בהשוואה לכאבי מחזור רגילים לא כאב.
יחד עם זאת, לא הגעתי לשלבים המתקדמים של הצירים והלידה, היות ובשלב הזה הוטסתי לחדר ניתוח בו עברתי קיסרי בהרדמה מלאה.
2.מבחינת ההשוואה בין לפרוסקופיה לקיסרי...גם כאן תלוי.
עברתי פעמיים לפרוסקופיות. ההתאוששות מהניתוח הראשון היתה איומה ולוותה בכאבים רבים. ההתאוששות מהניתוח השני היתה הרבה יותר נסבלת ולאחר כעשרה ימים טיילתי ברחובות לונדון.
מבחינת הקיסריים- מהניתוח הראשון, שהיה כאמור חירום תחת הרדמה מלאה, התאוששתי בקלות, לא לקחתי כל משכך כאבים ובעיקר לא הבנתי למה לא כל הנשים יולדות בדרך הזאת
הגיע הניתוח השני ונתן לי את התשובה לסוגייה

בקיצור ההתאוששות מהקיסרי השני היתה הרבה יותר קשה ולוותה בכאבים עזים שנמשכו מעל לחודש ימים.
זהו בקצרה על ניסיוני ועל הקושי האמיתי לערוך השוואות גם בינך לבין עצמך, כל שכן בינך לבין אחרים.

לך יקרה, אאחל לידה קלה, בכל דרך שתוחלט,שבסופה תהפכי לאימא לתינוקת מושלמת שבשבילה הכל יהיה שווה.

naty82

New member
מעניין! תודה רבה על השיתוף רומיה!

זה באמת יכול להשתנות מאחת לשנייה וגם לניתוח אחד לאחר...
האם את חושבת שמצב האנדו שלך באותה תקופה השפיע על הניתוחים הקיסריים או על ההתאוששות מהם? אם בא לך לשתף אשמח לדעת מדוע הוטסת לניתוח בהרדמה מלאה, נשמע מלחיץ

כרגע גילו לי ריבוי מי שפיר ועדיין יש לי שליית פתח כך שלבינתיים אני רואה לצערי קיסרי באופק ואני קצת לחוצה...

ר ו מ י ה

New member
הסיבה לקיסרי הראשון

נבעה מפאדיחה רפואית- בעת היסטורוסקופיה אבחנתית נוקב לי דופן הרחם מה שהוביל ללפרוסקופיית חירום.
כבר בחדר ההתאוששות, בעודי הלומה וכואבת, נאמר לי שכשאהרה, אצטרך, בעקבות הנקב ברחם, לעבור לידה בניתוח קיסרי.
יחד עם זאת, לכשהריתי בסופו של דבר (וזה לקח זמן) התווספו עוד סיבות לקיסרי, ההריון שלו הוגדר כ"הריון בסיכון" ונקבע לי ניתוח אלקטיבי לשבוע 38.
הסיבה שבסופו של דבר הוטסתי לחדר ניתוח, היה שלבכורי אצה הדרך וירידת מים התרחשה בשעות הלילה יומיים לפני האלקטיבי המתוכנן. בהגיעי לביה"ח הרופאים לא לקחו שום צ'אנס והזעיקו רופא בכיר מהבית ע"מ שהוא זה שיבצע את הניתוח הקיסרי.
בשעות לילה מאוחרת הוכנסתי לחדר ניתוח חשוך שנראה כמעט נטוש והורדמתי הרדמה מלאה, כדי לא לבזבז זמן.
בסיום הניתוח, אנחת הרווחה נשמעה בכל בלינסון

ברמת ההתאוששות, אני לא חושבת שלאנדו' היה קשר ישיר לאופן ההתאוששות.
יחד עם זאת, חשוב שהרופא המנתח יהיה מודע לנושא האנדו' ויהיה זהיר כפליים.

naty82

New member
תודה על השיתוף

וואו, נשמע שעברת הרבה... העיקר שהכל מאחורייך והכל נגמר בידיים מלאות ילדים ושמחה

למעלה