הריון ומילואים

פיצקי26

New member
הריון ומילואים

מקווה שהגעתי למקום הנכון ... קצת מיואשת ואשמח לעצה מה לעשות..

עד כמה שידוע לי נשים מפסיקות לעשות מילואים לאחר החתונה אלא אם הן בתפקיד מיוחד (לוחמות וכו׳). אני לא נמצאת בשום תפקיד מיוחד, מה שכמובן לא מנע מהמילואים להמשיך ולקרוא לי עד עכשיו (שנה ו 8 אחרי החתונה..)

לפני כחודש קיבלתי טופס לעדכון פרטים ובהזדמנות זו עדכנתי שאני בהריון ומבקשת לפטור אותי משירות מילואים. כמו תמיד יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה וקיבלתי לפני כמה דקות שיחת טלפון מהמילואים, רצו לדעת משהו לגבי נסיעות למילואים לגבי. ציינתי בפניה שזה בכלל לא משנה כי אני בהריון ולא אמורה בכלל להגיע יותר ! היא אמרה כן רשום לי שאת בהריון אבל זה לא משנה עד שלא יפטרו אותך! שאלתי אותה אם מעבר למכתב מהרופאה והמכתב שכתבתי אני אמורה לעשות עוד משהו שאני לא יודעת עליו והיא אמרה שלא. ובמילים אחרות, הם עוד מסוגלים לקרוא לי למילואים גם בחודש 9 וגם אחרי הלידה...

זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת באטימות הזו אצלהם... כשהודעתי בעדכון פרטים על הפרטים שלי ושל בעלי ושהתחתנתי , קיבלתי מכתב הבא עדכון פרטים עם השם משפחה שלי ושל בעלי משותף אבל לפני הנישואין שלי.

די אבודה איתם, המלחמות הטלפוניות איתם כבר עלו לי על העצבים. אני בחודש 5 ובאמת שאין שום סיכוי שאגיע למילואים בהריון !!!!!

ממש אשמח לעצה שלכם... כל דבר יעזור, אני כבר התייאשתי . בתור עורכת דין שמכירה את החוק על בוריו, אני באמת לא מבינה למה אני נלחמת איתם על משהו כזה...

קצת סדר

מילואים עושים עד לידה או אימוץ ילד שאושר, לא עד החתונה. מהרגע שהעברת לקישור מסמכים שאת בהריון את אמורה להיות מוקפאת אבל עדיין מוצבת, משמע שאפשר לעבור איתך על הפרטים (וגם השיחה שקיבלת תקינה - תכף אסביר), אבל לא לזמן אותך למילואים אלא אם כן את מעוניינת להמשיך לעשות מילואים גם אחרי הלידה. את אמורה להיות במערכת הצבאית בפלוגת ב.ק - בלתי קריאים. את זה את יכולה להתקשר ולוודא בקישור גם עם משקית שלא מבינה דבר וחצי דבר מהחיים שלה...כמובן שעדיף גם לוודא עם הקצינה שאת באמת מוקפאת (אבל שוב, עדיין מוצבת ביחידה, את הפטור הרשמי עדיין לא קיבלת)

לאחרונה נכנס חוק שלחייל מילואים יש אפשרות לבחור להגיע למילואים ולקבל שוברי נסיעה לתחבורה ציבורית (כמו שהיה עד עכשיו) או החזרי דלק. הייתה הוראה להתקשר ל-כ-ל החיילים ביחידה (שוב, את עדיין מוצבת ביחידה שלך) ולשאול אותם במה הם בוחרים. יש אנשים שנמצאים בפלוגה כמו שלך (ב.ק) שכן מגיעים מדי פעם למילואים של ראיונות להתאמת יחידה חדשה ולכן לא הורידו את הפלוגה שלך מרשימת הטלפונים.
גם להתקשר אליך ולוודא איתך פרטים (מקום מגורים, חשבון בנק וכו') הקישור יכול לעשות עד לגריעתך ממילואים, כמובן שאף אחד לא יכול לחייב אותך להתייצב כשאת בהריון.

מקווה שהכל מובן, אני קצת עייפה ונראה לי שזה יצא מבולגן, אם לא הבנת תגידי.

ומזל טוב!

פיצקי26

New member
קלעת בול!!!! תודה!

עשית לי יותר סדר בראש ממה שחשבת...

הכל פתאום הסתדר לי... בשיחה אתמול היא אכן הסבירה לי את מה שאמרת על הנסיעות בתחבורה ציבורית או החזרי דלק רק שלא הבנתי מה הקשר פתאום.. וכשהסברתי לה על ההריון היא אכן אמרה משהו על זה שאני נמצאת בבלתי קריאים (שבאותו רגע חשבתי שהיא המציאה את זה...).

אז זה אומר שכן התייחסו להודעה שלי על ההריון. האמת, ממש הרגעת אותי!!!

המון המון המון תודה!

למעלה