הריון ומשקל.

מרי26+

New member
הריון ומשקל.

אני במעקב של דיאטנית בקופת חולים בגלל שלפני ההריון (למעשה מאז ומתמיד)אני נמצאת בקטגוריה של משקל נמוך (יש לי חילוף חומרים מאוד מהיר) והיום בבקורת הסתבר שירדתי 1.5 ק"ג אני לא מבינה מה קורה, ואני ממש בלחץ. מענין אותי אם לעוד מישהי כאן יש בעיה לעלות במשקל??? למרות שהרופא אומר שהכל תקין אני מפחדת HALP מה עושים???????????

tonti

New member
גם לי יש בעיה כזו.

באיזה שבוע את? בהתחלה ממש לא עליתי אבל עכשיו אני שבוע 23 וכבר עליתי 4 קילו, שזה טונות בשבילי אבל זה רק בחודש וחצי האחרונים. בכל מקרה אם את במעקב אין לך מה לדאוג. תאמיני לי שכולן מקנאות בך!

limori

New member
צרות של עשירים!

אל דאגה יש לי חברה שכל ההריון העלתה 5 קילו והיא והתינוק בריאים ושלמים. גם אני עד שבוע 12 הורדתי 3 קילו... וזה די טבעי ואין מה לדאוג. עכשיו כשהבחילות מאחורי וההקאות הניחו לי לנפשי אני אוכלת וקרוב לודאי שגם אשמין. אך אין לך מה לדאוג ובייחוד אם את במעקב. ובאיזה שבוכ את?

מרי26+

New member
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר../images/Emo5.gif../images/Emo46.gif

אני בשבוע 33 ועליתי בערך 6 ק"ג. בכל ההריון לא הקאתי ולא היו לי בחילות התופעה ההריונית היחידה שממנה אני סובלת היא צרבת כל ארוחה אצלי מסתימת בקינוח הנקרא בישראל סותר חומצה... באמצע הלילה אני מתעוררת מהצרבות לוקחת כדור וחוזרת לישון. למרות שאני חיבת להודות שבשבועות האחרונים אני סובלת מנדודי שינה. מרי

anat_i

New member
כמה שאני שמחה לשמוע שאני לא לבד...

גם אני סובלת מנדודי שינה נוראיים בשבועות האחרונים ואחר-כך במשך היום בקושי מתפקדת מרוב עייפות...

limori

New member
ברוכים הבאים למועדון הינשופים

הבחילות וההקאות עזבו אותי לנפשי ויצאו לחפש קורבן חדש.... אך מאז נדודי השינה לא עוזבים אותי.... אני מתעררת כל בוקר בשעה 4:30 סופרת כבשים, מקשיבה לרעשי המזגנים של השכנים ומעבירה ערוצים. בהריון הראשון לא קרה לי דבר כזה.... הריון כ"כ קשה מאז שאני בהריון אני לא נכנסת לפורום פמיניזם. על איזה פמיניזם ואיזה שוביניזם אני יכולה לדבר כשאנחנו הנשים בהריון ואנחנו הנשים סובלות וכואבות אבל גם נהנות 9 חודשים????? טוב די ליילל.... לימור

נירית1

New member
אני אתך במועדון הינשופים

כבר מעל חודש שאני מתעוררת כל איזה שעתיים אבל משתדלת להשאר במיטה כי צריך עדיין לקום לעבוד.

etilly

New member
לא לבכות!

לי, בניגוד אליך, במשך כל חיי היתה בעיה בנטיה להשמנה. שנה לפני ההריון התחלתי לרדת במשקל, בלי מאמצים ובלי דיאטות למיניהם (כנראה שהגוף+הורמונים נכנסו לאיזון כלשהו) ובתחילת ההריון המשכתי לרדת במשקל למרות שלא הקאתי אפילו פעם אחת. אני עכשיו בשבוע ה-23, ועליתי משהו כמו 4 קילו. לפני כשבועיים בערך התחלתי להקיא משום מה, ואין לי מושג מאיפה זה בא. מחר יש לי תור אצל הרופא ונדבר על זה. לא נראה לי שיש לך מקום לדאגה. אני למדתי משהו במשך ההריון הזה: כל אישה ואישה מגיבה אחרת לגמרי להריון, ואסור אסור אסור להשוות את עצמך לבנות שמסביבך! במשך הרבה זמן הייתי בדיכאון מזה שאין לי בטן בזמן שלשתי החברות שלי שפחות או יותר בשלב כמוני כבר יש בטן ע-נ-ק-י-ת! היום...אני ממש מודה על זה שהבטן שלי עדיין קטנטנה, כשאני רואה שהם בקושי מתפקדות!

יערה+

New member
קודם כל לא להילחץ

בשני ההריונות שלי ירדתי, בראשון 7 קילו בשני 5, אין מה לדאוג העובר גדל והכל בסדר. ירין יצא במשקל נורמאלי לחלוטין (3.250) והעוברון עכשיו עוד יותר גדול ע"פ הערכת משקל. אל תדאגי מזה. בסוף יהיה לך יותר קל להוריד את התוספות - זה מה שהרופא שלי אמר, ואני סומכת עליו, וזו עובדה.

יערה+

New member
ועוד משהו,

אני בשבוע 26 ועליתי עד עכשיו 7 קילו, אחרי שהורדתי 5, ככה שאני בתוספת של 2 קילו בלבד. עם ירין עליתי כל ההריון (ילדתי בסוף 42) 7.300 קילו וירדתי בהתחלה 7, ככה שסיימתי הרבה יותר רזה ממה שהתחלתי. אז בבקשה לא לדאוג, רק להנות מזה.

ashlaya

New member
עדיף הפוך??????../images/Emo32.gif

בנות לא מבינה על מה אתן בוכות בואו אספר לכם מה זה בכי באמת......... אני שכל חיי הייתי במאבק תמידי על המשקל ןלא שחלילה אני שמנה ועם כל החודשיים + הקאות שעברתי...... למרות הכל "הצלחתי" לעלות כבר 3 ק"ג אולי יותר אני כבר לא רוצה לעלות על המשקל מרוב דיכאון בשבוע 13 וכלום כמעט לא ניסגר עלי..... הבטן שלי כבר ממש בולטת ולא יודעת כבר מה גדול יותר ללבוש כדי לטשטש אותה.......... זה באמת גורם לדיכאון שאין כמותו!!!!!! ונדודי שינה....אולי זה כבר פסיכולוגי אבל...מיום שאני בהריון מצד אחד נרדמת מוקדם כי תמיד עייפה מצד שני מתעוררת באמצע הלילה..... וסובלת מנדודי שינה לפחות שעתיים כל לילה שאני בכוח במיטה כי אני קמה לעבודה! יש לי עוד שבוע ביקורת אני מאוד רוצה לבקש מהרופאה שאולי תפנה אותי לדיאטיקנית אני מקווה שהיא תסכים זה משפיע עלי נורא.......רע....... הבעיה שחוץ מלחם לא מסוגלת לאכול כלום!!!!!! אולי יש לכם עצות חוץ מלסבול מחוסר השמנה??????????

נשמי

New member
אני מזדהה עם אשליה....

אני כל חיי עם היד על הדופק בעניני משקל ולא שאני שמנה אבל ענין של מודעות עצמית פעם הייתי ממש רזה ומאז שהתחתנתי "רואים שטוב לי".....
אני רק בשבוע 8 וכבר אני מרגישה שמנה שחבל על הזמןהסיבה היא כזו: בגלל הבחילות אני לא יכולה להרשות לעצמי רעב ולו הקטן ביותר אז אני אוכלת ארוחות קטנות במספר רב יותר בגלל שקראתי שהירידה ברמת הסוכר בגוף היא זו שגורמת לבחילות אז אני קמה בבוקר אוכלת לי מילקי כדי להעביר את הבחילות אחרי שניסיתי לשתות תה, שוקו קפה מיץ ומה לא והכל פשוט נפלט החוצה ..... אז אני אוכלת המון קישקושים כדי שלא תהיה לי תחושת בחילה ואני בטוחה שאני אראה כמו ארגז חול .....ויוכלו לפי גודל הישבן לדעת את החודש בו אני נמצאת .. אז שלא יעזו להתלונן כל המעלות רק 6 ק"ג כל ההריון..... אשליה יש סיכוי לקבל סיוע מדיאטנית מקצועית אני קיבלתי חוברת של קופת חולים כללית הנקראת "תזונה נכונה בהריון" ובו תפריטים וטיפים כיצד לעלות נכון ומבוקר במשקל... אם לא תשיגי את החוברת אני מוכנה לשלוח לך אותה ולהשיג לי אחרת. צרי קשר... והערק שיעבור לנו בכיף ובקלות...... גלית

מרי26+

New member
לכל הנלחמות במשקל...

אולי הצרות שלנו, אלו שלא מצליחות לעלות במשקל נראית לכן אדיוטית ושולית אבל תאמינו לי בנות שהמלחמה לעלות במשקל שווה בקושי למלחמה לרדת במשקל (אני לא מדברת על תקופת ההריון) וכמובן המלחמה לעלות במשקל בתקופת הריון ולשמור עליו גורמת לאנשים כמוני ליסורים רבים משום שכל ק"ג כרוך בהאבסה לא אנושית של אוכל שאולי נראה חלום לחלקכן אבל זה באמת נורא נורא קשה לאכול גם כשלא רעבים ולאכול מנות כפולות ומכופלות מכל דבר רק כדי לעלות עוד קצת במשקל. צר לי אם אתן חושבות שאני מתבכיינת סתם אבל לא ההיתן רוצות להמצא במצבי שבחודש שמיני החודש שבו התינוק מכפיל כמעט את משקלו אתן יורדות במשקל וזה אומר שהתינוק גדל על חשבון המאגרים הגם כך לא רבים שיש לי בגוף.

נשמי

New member
לא התכוונו להעליב חלילה

כל אחד מביט על הגיבנת שלו ואנחנו כאן כדי לתמוך...........

limori

New member
הי מירי

חלילה חלילה אנחנו אומרות הכל רק מתוך קנאה. אני יודעת שנורא קשה לעלות במשקל. יש לי אחות כזאת שמנסה לעלות במשקל ואם בחודש היא הצליחה לעלות 400 גרם היא מאושרת.... אם הרופא אמר שהכל בסדר אז למה לדאוג????

יערה+

New member
יקירתי, תהני מזה

אין שום סיבה להילחץ, כבר אמרתי לך שזה לא נורא שלא עולים במשקל, ולפעמים אפילו יורדים, זה אפילו נהדר, ושאף אחת לא תחשוב שאני חס וחלילה מתלוננת שלא עליתי במשקל כמעט, אני מאחלת לכולן לא לעלות הרבה, אבל זה אינדיבדואלי לכל אחת ואחת. אני מברכת על כל פעם שאני מגיעה לרופא ורואה שעליתי רק קילו אחד או אפילו פחות, זה רק אומר ירידה קלה יותר בסוף, והתינוק לא נפגע מזה, זה לא שאין לו מאיפה לקחת, אם היית רזה דקיקה, אז זה לא הכי טוב, אבל היות ויש לנו קצת עודפים עוד מלפני ההריון, זה בסדר גמור, אז הסירי דאגה מליבך.

יערה+

New member
סליחה, לא שמתי לב לשאלה המקורית

ועכשיו הבנתי, שאת במשקל נמוך ולא עודף. בכל זאת אין לך הרבה מה לדאוג, אם הרופא אומר שהכל בסדר. אל תדאגי, הם יודעים מה הם אומרים.

ashlaya

New member
נשמי.....

אוי סוף סוף מישהי שעוברת משהו כזה...... גם בין חברותי לא היתה אחת שסבלה (למזלן) אז גם אני חוץ ממים כבר חודשיים לא שתיתי משהו אחר ובאמת מאז לדמדתי לאכול לתלוי מה הפסיקו ההקאות נשארו בחילות... הרופאה שלי טוענת שאין דבר כזה לעלות יותר מידי..... וזה קשה...לחיות ככה.....האם יש לך בחוברת איזושהי טבלה או משהו? כמה אמורים לעלות גם בכל שלב? הבעיה שאני לא אוכלת בשר ובכלל בישולים לא מסוגלת מאז ההריון......... לא הצלחתי שוב למצא מה המייל שלך....... תודה חמודה

למעלה