הריון ונוגדנים לבלוטת התריס

aViolet

New member
הריון ונוגדנים לבלוטת התריס

הרמה של הנוגדנים אצלי עכשיו כ332 כאשר המכסימום הנורמלי הוא 35. וזה אולי מצביע על דלקת בבלוטה או דלקת בעבר ואולי כל החיים הייתי עם זה וזה לא הפריע בעבר. האם מישהי פה נתקלה במצב שבה התגלו לה בבדיקות דם נוגדנים לבלוטת התריס? ואם כן האם ידוע האם זה עלול לפגוע בבלטות התריס של העובר ואם כן אם יש מה לעשות? או להתעלם מזה וזהו? הסיפור הוא כזה שבתחילת ההריון עלה לי ה TSH ולכן הופנתי לאנדוקרינולוג שנתן לי אלטרוקסין וגם כל מיני בדיקות לעשות, אז הבשורה הטובה שהבלוטה כיום מאוזנת, חשוב מאד כי בלוטה לא מאוזנת עלולה לפגוע בעובר, ומה שהתגלה שיש לי נוגדנים לבלוטת בתריס של עצמי שזה אומר שאו שהיתה דלקת לבלוטת התריס או שיש עכשיו, בכל מקרה המצב הזה קיים אצל הרבה מאד אנשים שאפילו לא יודעים וזה לא בהכרך מפריע, מה שמטריד אותי שהנוגדנים האלה של האם עלולות במקרים חריגים אולי להשפיע על בלוטת התריס של העוברית, אז אנדוקרינולוג שדיברתי איתו היום אומר שהסיכויים לפגיעה בעוברית נמוכים ובכל מקרה שאין מה לעשות והדבר היחיד שנשאר לי להמשיך לקחת את האלטרוקסין ולעשות פעם בחודש בדיקות גם לבלוטת התריס באופן שוטף.

סאלי33

New member
הי

הי ויולט, גם אצלי גילו שהTSH גבוה והיו נוגדנים ברמה גבוהה. הלכתי לאנדוקרינולוגית שרשמה לי כדורים אבל הרופא שלי אמר לי להפסיק לקחת כי הרמות שלי הן גבוליות ובאמת כשבדקתי שוב התברר שהערכים חזרו לנורמה. לפי מה שהבנתי הרבה פעמים הערכים קצת "משתוללים" בתחילת ההריוןואח"כ מסתדרים לבד. איזה שבוע את? מה היה ה-TSH? בכל מקרה אם הערכים של ה-TSH ןה-T4 כרגע מאוזנים ונמצאים בסקאלה אין לך מה לדאוג בכלל. המדד הוא לא הנוגדנים אלא הערכים האלה לפי מה שהסבירו לי... עוד דבר - לחץ וחרדות מגבירים את פעולת הנוגדנים אז כדאי לנסות להירגע...אני יודעת כמה זה קשה ויכולה להגיד לך שרמות הלחץ שלי גבוהות ביותר אבל זה מה שנאמר לי.

aViolet

New member
חזרתי עכשיו מהאנדוקרינולוגית

והחכמתי קצת, ראשית מכיוון שיש נוגדנים זה בהחלט מצביע על כך שיש בעיה בבלוטת התריס ואולי היתה או יש דלקת, והכי קל לרופא שלא יודע מה הסיבה למצב לנסות לתרץ מצב ב"לחץ", עובדה שלי אישית לפחות עברתי לא היתה מעולם בעיה ב TSH ועברתי תקופות לחוצות בחיי, עובדה שלא השפיע , אז זה לא מזה. האנדוקרינולוגית העלתה לי אפילו טיפה את המינון של האלטרוקסין כי חשוב שהעוברית תקבל מספיק אלטרוקסין גם, אני במעקב אצלה לפחות עד לסיום ההריון (אני בשבוע 17 ו6 ימים) ואולי בעתיד גם אעבור US של בלוטת התריס, בכל מקרה יש לאחותי בעיה עם בלוטת התריס ואולי זה תורשתי בכלל) דרך אגב מתברר שTSH גבוה במיוחד בתחילת הריון שלא מטופל עלול לגרום לבעיות לעובר ואף להפלות, לכן אסור להזניח. לגבי נזק לבלוטת התריס של העוברית, אי אפשר לדעת, כלומר המטרה להיות אופטימים כי לא יעזור משהו אחר, אבל אין לדעת אם יגרם נזק או לא ולכן חשוב לקחת אלטרוקסין כדי לודא שהעוברית מקבלת מספיק.

aViolet

New member
ועוד משהו חשוב: פרנטל

כדרך אגב אמרתי לאנדו שאני לוקחת פרנטל , אז מתברר שמכיון שזה מכיל יוד אז זה גם משפיע על בלוטת התריס ונאמר לי גם לשים לב לא לאכול למשל פירות ים כי הם מכילים יוד (לא שאני צרכנית של פירות ים אבל זה לידיעה כללית של מי שאוכלת ויש לה בעיה בבלוטת התריס).

למעלה