הריון וקופקסון

shebrew

New member
הריון וקופקסון

דר קרני שלום,
אני בת 29 מאובחנת מגיל 27 ומטופלת בקופקסון ודיאטה דלה בשומן רווי ועשירה באומגה שלוש. אין לי נגעים חדשים מאז ה-MRI הראשון, בו היו לי 10-12 נגעים שחלקם הטשטשו או נעלמו. אני מרגישה טוב באופן כללי וחושבת על הריון. השאלה שלי היא - האם שמעת על נשים שלא הפסיקו את הקופקסון בזמן ההריון? אני שוקלת ברצינות להמשיך להזריק לפחות בחודשים הראשונים. אני יודעת שרשמית זה אסור, אבל - 1. ל'קופקסון רעילות יחסית נמוכה ו2. לא נעשו מחקרים בעניין, ולא מין הנמנע שקופקסון יכול אפילו לעזור לעובר, כטיפול מניעתי לטרשת. אשמח מאוד לקרוא את דעתך בסוגייה.
בתודה מראש,
אור

מאומאו

New member
הי לך

חשוב לי לענות לך, למרות שאני לא ד"ר קרני או רופאה.
תראי, ממה שאני יודעת (ולצערי אלו בירורים שנאלצתי לעשות בזמן אמת) - ממש, אבל ממש לא מומלץ לקחת קופקסון בזמן היריון.
מהפרטים שביררתי בזמנו (נכון ללפני 3 שנים) - ישנם רק כ - 30 (!!!!) מקרים בעולם בהם אמהות לקחו קופקסון במהלך השליש הראשון של ההיריון (שזה בעצם השליש הקריטי להתפתחות כל האיברים. לא ששאר שני השלישים זניחים, אבל התפתחות פגומה בשליש הראשון היא בעייתית במיוחד). הסטטיסטיקה של מומים באותה קבוצה היא מעט יותר גבוהה מאשר בכלל האוכלוסיה, שזה בטח לא מלבב, אבל בכל מקרה לטעמי זה מדגם קטן מדי מכדי שהייתי מסיקה ממנו מסקנות ולוקחת את הסיכון של קופקסון בהיריון. תוסיפי לזה את העובדה שהילד הבוגר ביותר שיודעים עליו מתוך אותם 30 הוא היום בערך בן 10 - כלומר כיום אין שום דרך לדעת מה יהיו ההשלכות העתידיות של הקופקסון על אותם ילדים.
לא הייתי עושה ניסוי כזה על ילד שלי.
חשוב לי גם להדגיש לך שההמלצה היא להפסיק את הקופקסון חודשיים לפני שמנסים להרות. זה כשלעצמו נראה לי מספיק סימן אזהרה לגבי הבטיחות בהיריון, אפילו אם היא לצרכי כסת"ח.

אני מאד מבינה ומזדהה איתך לגבי עניין שימור השיפור שיש לך בעקבות הקופקסון (ואני מניחה שזו הסיבה שבעצם בגללה את רוצה להמשיך לקחת אותו גם בהיריון), אבל כדאי גם שתדעי שבכל מקרה בהיריון את מוגנת מאד מהתקפים בשליש השני והשלישי, בסטטיסטיקות שהן אפילו טובות יותר משל הקופקסון.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה ובידיים מלאות!

(וד"ר קרני, אנא קבל את התנצלותי על ההידחפות
)

shebrew

New member
המון תודה על התגובה.. אבל...

זה בדיוק מה שאני לא מבינה ואני מצטטת אותך:

הסטטיסטיקה של מומים באותה קבוצה היא מעט יותר גבוהה מאשר בכלל האוכלוסיה,

מעט יותר גבוהה.... אני שמה את הדגש על המעט כי ממה שאני קראתי - כמעט אין הבדל.

זאת בדיוק הסיבה שאני רוצה להמשיך בזמן ההריון..

1. כשאני מזריקה, אני לא מרגישה שום הבדל בהרגשה הכללית שלי כלומר כאילו אני מזריקה מים.. ידוע שהרעילות toxisity של קופקסון נמוכה משל האינטרפרונים B לעומת C.

2. המומחים לא יודעים אם כוס יין בזמן הריון זה טוב או לא טוב אז איך הם ידעו על קופקסון?!

כמו יין, יכול להיות שהוא מועיל ויכול להיות שהוא מזיק אבל אם בסופו של דבר הסטטיסטיקה אומרת שהמומים הם לא יותר שכיחים עם קופקסון מאשר בלי (או מעט יותר שכיחים) אני בהחלט מוכנה לקחת את סיכון.

ואני אחזור שוב על מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי, לעובר תהיה נטייה לטרשת נפוצה, זה יהיה לו בגנים כי הוא יהיה ברחם שלי, אז האם זה באמת לא יתכן שכמו שהקופקסון עוזר לי הוא יעזור גם לו?

מאומאו

New member
בסופו של דבר זו כמובן החלטה אך ורק שלך

אבל בתפיסת העולם שלי לא לוקחים כזה סיכון. קודם כל נתחיל מזה ששוב - קבוצת הייחוס שלך היא כולה 30 ילדים *בכל העולם*. זה כלום במונחים מספריים של בדיקת בטיחות של תרופה. אף מחקר לא היה מעז לפרסם מסקנות על סמך קבוצה כזו קטנה, וכיוון שאין שום אפשרות לעשות כזה ניסוי - גם אין באמת דרך לבדוק את זה.
מה גם ששוב - אפילו בכזו קבוצה קטנה *כן* היה הבדל. המומים היו בעיקר מומים שכללו חוסר התפתחות של גפיים, וזה, איך נאמר בעדינות, רחוק מלהיות סטטיסטיקה נפוצה בכלל האוכלוסייה. בזמנו שאלתי ישירות אנשים מטבע על הבטיחות של הקופקסון בהיריון, והם כ"כ נבהלו מהרעיון הזה שהם אמרו לי בפירוש לא להעלות על דעתי היריון עם קופקסון. אז אם טבע לא מוכנים לקחת סיכון כזה - את מוכנה להמר על החיים והבריאות של הילד שלך?

ואם נענה לסעיפים שלך -
1.זה שאת לא מרגישה שינוי בהרגשה הכללית שלך לא אומר שתרופה לא עובדת. הרי גם כשאת לוקחת אנטיביוטיקה את לא מרגישה שינוי מייד אחרי שבלעת את הכדור.
ההרגשה שלך אחרי הזרקה היא לא אינדיקציה לפעילות של התרופה. אם זה ככה - אז למה בכלל להמשיך לקחת את הקופקסון?
לא בדקתי את הרעילות של קופקסון מול אינטרפרונים, אבל זה שיש תרופות יותר רעילות לא הופך את הקופקסון לבטוחה.
2. אני חוששת שאת טועה. ישנם לא מעט מחקרים שמצאו שצריכה של אלכוהול בזמן היריון עלולה לגרום למומים התפתחותיים בעוברים.
על קופקסון באמת לא יודעים מספיק. אפילו לא יודעים מספיק מה ההשפעה שלו לטווח הרחוק על המזריקים הישירים - אנחנו. בואי ניקח את זה עוד צעד קדימה - לא יודעים אפילו אם הקופקסון לא מסכן *אותך* בזמן ההיריון.

3. קודם כל. לקיחת תרופות בזמן ההיריון לא מחסנת את הילדים שלך מפני צרות עתידיות. להיפך - יש לא מעט תרופות שאוי ואבוי אם תקחי בזמן היריון...
דבר שני - כמו שהקופקסון לא מרפא אותך מטרשת, אלא מצמצם סטטיסטית התקפים, למה את חושבת שהוא יהיה תרופה לעובר שכן או לא יהיה בכלל חולה?
חוץ מזה שהסיכוי שיהיה לך ילד חולה הוא בסה"כ 2%. סטטיסטית זה עדיין נמוך יותר מ - 3% (שזה, אם תחשבי, 1/30. וזה בהנחה שהיה רק ילד אחד שנולד עם מומים בגלל קופקסון). עדיין מוכנה לקחת את הסיכון?

אני מתנצלת אם אני נשמעת קרבית, אני מצד אחד מאד מאד מבינה אותך לגבי לעשות הכל כדי לשמר את המצב הטוב שלך וכמובן לעשות הכל כדי למנוע מהילדים שלך טרשת, אבל אני חוששת שאת לא מבינה את ההשלכות האיומות שעלולות להיות, חס וחלילה, להחלטה כזו.

תגובה

אכן לא נעשו מחקרים בנושא ואין הוכחה שקופקסון מזיק בהריון לעובר. אני מבין את ההגיון שבדבריך , אמנם אני לא חושב שקופסון יוריד את הסיכוי לטרשת אצל הילוד - סיכוי אשר מראש הינו מאד נמוך . יחד עם זאת אינני יכול לתמוך בנטילת קופקסון בהריון היות שההנחיות הינן להפסיקו.

למעלה