הריון וקופקסון

micshane

New member
הריון וקופקסון

אני מטופלת בקופקסון מזה שנים. יש לי 2 ילדים. נודע לי היום שאני בהריון (לא מתוכנן). אני מתלבטת האם להמשיך את ההריון מכיוון שנכנסתי להריון כשאני בטיפול קופקסון תודה מראש

תגובה

אין עדות שקופקסון פוגע בעובר - פשוט אין מספיק מידע. כך שאם את מעוניינת בהריון רצוי שתפסיקי הטיפול כעת. אם תהיי מעוניינת הבפסקת ההריון הרי שהטיפול בקופקסון יכול לשמש עילה לכך.

תגובה מוזרה - בלשון המעטה

"אין עדות שקופקסון פוגע בעובר" ולכן "אם את מעוניינת בהריון רצוי שתפסיקי הטיפול כעת". זה ברור - כיוון שהקופקסון לא פוגע בעובר - רצוי להפסיק את השימוש בו בזמן ההריון. התשובה שלך היא למעשה: ליתר בטחון - תפסיקי לקחת את התרופה כדי לא לקחת סיכון מיותר, למרות שככל הנראה הסיכון, אם קיים בכלל, הוא מזערי.

xלה קxרי

New member
ביקורת מיותרת ומוטעית - בלשון המעטה

"אין עדות" משמעו שלא ידועה מידת הסיכון, לכאן או לכאן. כלומר שקיימת אפשרות שהריון+קופקסון טומן בחובו סיכונים לעובר, ויש גם אפשרות שלא. מאחר ואין עובדות בנמצא כדי לסייע בגיבוש החלטה, עדיף, כפי שנהוג בכל הריון, להמעיט בקבלת תרופות ככל הניתן. מסייה קוואק הנכבד, לא ברור מהיכן הסקת שהסיכון הוא מזערי... הרי ד"ר קרני כתב במפורש, ואתה טרחת וציטטת אותו, שאין עדות לפגיעת קופקסון, אך גם אין עדות לבטיחות השימוש במהלך ההריון, ולכן מומלץ להפסיק. קאפיש??

x פ ר ת

New member
לא זה מה שאמר ד"ר קרני

הוא טרח וציין בתחילת דבריו שאין מספיק מידע. למענך, קוואק יקר - ארחיב: אין. מספיק. מידע. ובתור מטופלת וותיקה בקופקסון (כ-10 שנים), אני רק יכולה לספר לשואלת שכשתכננתי להכנס להריון... לפני כמעט 5 שנים, ניגשתי לנוירולוג המטפל והוא אמר לי (רגע! זה נשמע לי מוכר!) ש...אין מספיק מידע. ולכן (וגם זה נשמע לי מוכר) הוא המליץ לי להפסיק את הזריקות כחודש-חודשיים לפני תחילת הנסיונות להרות, כי למרות שאין עדויות לכך שהקופקסון גורם למומים בעובר (אומרים שכנראה שלא) ולמרות שמעולם לא הוכח קשר בין התרופה לבין סכוי גדול יותר להפלות בשלב מוקדם של ההריון... רצוי לחכות שהחומר יתנדף מה"מערכת". ד"ר קרני אמר שאם ההריון אינו רצוי, השימוש בתרופה באותה עת יכול לשמש כעילה מספיקה בועדת ההפלות... וזה נכון. כל תרופה שההשפעה שלה אינה ידועה, (AKA "אין מספיק מידע") היא עילה מספקת.

למעלה