הריון ורפלוקס שנותח בעבר

הריון ורפלוקס שנותח בעבר

שלום אני בת 29 בהריון שבוע 11 אחרי IVF. בגיל 4 נותחתי עקב רפלוקס דו צדדי. אחותי בת 23 עם מערכת כפולה, לא נותחה ויש לה דלקות לעיתים נדירות. מאז הניתוח יש לי דלקות לפעמים שמתבטאות באריטרומציטים גבוהים במקרים חריגים - חיידקי קולי. מאז הכניסה להריון קשה לי להתאפק לפיפי ולפעמים מרגישה כאבים עמומים במותניים. עברתי כבר זיהום קולי אחד ואני מפחדת מעוד זיהומים..... בבדיקות US כליות שביצעתי לפני ההריון יש ממצאים באופן קבוע: כליות מצולקות ואגני כליות מורחבים. ציסטוגרפיה וסיטי בטן שעשיתי לפני ההריון נמצאו תקינים. שאלות: 1. גנטיקה: האם סיכויים גבוהים שגם העובר שלי יסבול מזה? 2. המלצה: אני לא יודעת אם זה מקובל אבל אפשר לקבל המלצה לנפרולוג מבוגרים שמקבל במכבי? 3. האם יש לעשות מעקב מיוחד במשך ההריון למעט מעקב הריון רגיל? אני אשמח אם תוכל לעזור לי

הריון ורפלוקס

שלום רב 1.יש יחותר סיכוי כי התינוק שבקירבך יהיה גם עם רפלוקס ולעיתים יש צורך לבצע ציסטוגרפיה לאחר הלידה בשלב זה תסתפקי בסקירות מערכות וסונר לאחר הלידה 2. צריך לפתוח את הספר של מכבי 3. יש להיות ערני למצבך האם מתפתחים אי אילו כאבים מתניים וכמו כל אשה בהריון אם כאבים לבצע סונר כליות לך בהצלחה וכל טוב, ד"ר יוסי בנימיני

למעלה