הריון ושאלות

הריון ושאלות

מחר יש לי תור לשיננית ופתאום נזכרתי שבזמנו דובר פה כך שאין לטפל אצל שיננית בהריון. האם זה נכון גם במידה ואין לי שום סתימת אמלגם בפה רק סתימות לבנות? במרפאה לא משתמשים בכלל באמלגם כך שאין אדים רעילים ובכל זאת פתאום נכנסתי ללחץ, ואם באיסורי הריון מדובר, מה לגבי טיסות לחול.מרוב פחד והיסטריה פן יוולד לנו פדד נוסף (למען הדיוק נוספת, יש בת בבטן), החלטתי לא לטוס פן שמה מסתובב לו במערכת האיורור של המטוס וירוס נוראי כלשהו שיתקוף אותי בפראות ובכל זאת,,,,, אני רוצה חופש לפני הצלילה שתבוא לאחר הלידה,,,, לכנרת ???? או בכל זאת טאפס בברצלונה ???? או בגט בפאריז ???

הריון וטיסה

1. בררי באילו חומרים היא משתמשת. 2. בהריון יש נטייה לדימום של החניכיים. לא אסון והיא בטח יודעת לטפל בזה בזהירות, אבל שווה לדעת. 3. אם אין אמלגם אני לא חושבת שיש בעיה. 4. אני לא הייתי טסה בהריון, נקודה. הבעיה היא לא רק הווירוסים אלא גם הכימיקלים-חומרי ההדברה-הקרינה ועוד שאר דברים שאת נחשפת אליהם בטיסה. אבל זו אני. לכי על הכנרת
.

הי תמי, תודה

בסוף עשיתי את הניקוי והיא השתמשה במים ומלח בלבד, גם ככה מצב החניכיים שלי לא מזהיר. בענין הטיסות גם האינסטינט שלי לא בעד כך שאאלץ לנהוג באורך רוח עד לסוף ההנקה.

vered73

New member
חושבת שונה בענין הטיסות

בשני ההריונות הראשונים שלי טסתי, והילדים נולדו נורמלים לחלוטין. למרות שאני רואה את המוטיבציה שלך לעשות הכל הכל לפי הספר, אני חושבת שזה בלתי אפשרי להזהר מהכל והכל והכל כי אולי זה ישפיע על הילדה. אוכל, חומרי ריסוס והדברה, צבעי קירות, חומרי ניקוי, אלו דברים שהם בMUST LIST. אבל טיסה? לא יודעת, נשמע לי שאם יש מצבים שמעוררים את הגנים הבעייתיים ,הטיסה היא לא אחד מהמפורסמים שבהם.

טיסה = חשיפה לרעלים בכמויות מסחריות

על פי תקנות בינלאומיות, המטען מרוסס בחומרי הדברה. כן, המזוודות שלכם שבתוכן הבגדים שלכם והציוד שלכם. לפעמים גם מתיזים ישירות על הנוסעים, או לפחות בתא ועל המושבים וכו': http://safe2use.net/pesticidenews/aircraft.htm http://www.flyana.com/pest.html (רק שתי דוגמאות מחיפוש זריז מאוד בגוגל. יש עוד המון) המטוס עצמו רווי בחומרים נוגדי שרפות דוגמת אלה המצויים במזרנים. רק יותר. היום מן המפורסמות והמקובלות הוא שיורדים מטיסה חולים בגלל תחלופת האוויר הנמוכה במטוסים. כאשר מדובר בחשיפה לחיידקים ווירוסים מכל העולם, זה ממש לא רצוי בהריון. בטיסה עצמה יש מחסור בחמצן בגלל מיחזור האוויר (שגורם גם להידבקות מוגברת במחלות). עוד משהו שאינו בדיוק מומלץ לנשים בהריון או לעוברים שלהן. ואסור לשכוח את החשיפה לקרינה - http://www.airspacemag.com/need-to-know/NEED-radiation.html אתם מוזמנים לא להאמין לי ולבדוק בעצמכם. בטיסה אחת נחשפים לדברים האלה בכמויות גדולות פי כמה ממה שאנחנו משתדלים כל כך להימנע ממנו בחיי יום יום, ועוד בבת אחת! (אפקט הקוקטייל או סינרגיה). לא חבל? מסקנות - זה שטיסה לא מפורסמת כבעייתית - תלוי באילו חוגים. מי שרוצה לטוס - בבקשה. אבל זו החלטה שצריך להחליט אחרי שלומדים על הסיכונים האפשריים, כמו בכל דבר (כולל חיסונים). זה מה שאני עושה. ורד, אני לא עושה דברים כי כתוב בספר (ככה את מכירה אותי?). אני עושה (או נמנעת) אחרי שבדקתי במידת האפשר והגעתי להחלטה מושכלת. וכן, יש כאן אלמנט רגשי כי כבר נכוויתי פעם אחת - ילד אוטיסט שהרגישות שלו לכימיקלים הייתה בין הדברים שגמרו לנו את הכסף והבריאות. בדיוק כמו שאת הילדים הבאים שלי לא אחסן עד לגיל מבוגר למדיי, אם בכלל. אגב, "טסתי והילדים שלי בסדר" = ראיה אנקדוטלית, בדיוק כמו "חיסנתי והילד בסדר גמור", "אני עוברת באדום/לא חוגרת חגורת בטיחות/מעשנת ועוד לא קרה לי כלום", וכו'. ערכה כראיה המעידה על הכלל מוטל בספק.

ראיה אנקדוטאלית: טסנו

לישראל בקיץ, כשירדנו מהטיסה בחזרה ארבעה מתוך חמישתינו התחילו להרגיש רע וחלו במחלה וויראלית כלשהי למשך 2-5 שבועות. במשך כל שלוש השנים כאן אף אחד מאיתנו לא חלה, וגם בישראל בחופשה לא חלינו. עלינו בריאים לטיסה בחזרה.

וואו תמי לא העלתי בדעתי שעד כדי כך,

עכשיו נזכרתי שחזרתי מחו"ל ואז הסתבר לי שאני בהריון, ז"א שבעצם כן טסתי בהריון הזה....אמנם בימים הראשונים מאוד אבל .....שוב סיבה לדאגה,אוף...

דאגה זו העבודה של ההריונית...

אם הכל מתפתח כמו שצריך מאז, אני הייתי מפסיקה לדאוג (או לפחות דואגת מתוך הבנה שזה לא מוצדק במציאות
). בפרט אם זה היה ממש בימים הראשונים.

שיננית בתקופת היריון

קודם כל מותק, את חייבת חופשה לפני הלידה. אחר כך תגיע הפשושה שלך ולא יהיה לך זמן לנשום, לישון או לנוח. איזו צלילה? ספרי פרטים. כשהייתי בהיריון התחלתי לסבול מכאבי שיניים איומים וזה די מפתיע בהתחשב בעובדה שמעולם לא הזדקקתי קודם לכן לטיפול שיניים ולא סבלתי מבעיות. אפילו הקפדתי על טיפול שיניים אחת לשלושה-ארבעה חודשים, אבל בשליש השני ממש הרגשתי כאילו השיניים מתפוררות... אומרים שזה בגלל החומצות שעולות מהמערכת עיכול בשליש הראשון ותאמיני לי, סבלתי מבחילות איומות. הרופא המליץ לעבור את הטיפולי שיניים ההכרחיים גם אם אני בהיריון, בעיקר כיוון שמדובר רק בשליש השני (ובראשון או בשלישי הוא לא ממליץ), אבל העדפתי להמנע מזה ופשוט להשאר בטיפול מניעתי, כלומר: שיננית. אני חייבת לציין שהופתעתי לטובה, כי מעולם לא השתמשתי קודם בשירותי מרפאת שיניים של הקופ"ח שלי, בכללית, בעיקר מהסיבה שעברתי אליהם כמה חודשים קודם (כלומר מרופא שיניים פרטי לטיפול דרך הקופה) והשיננית הייתה במעקב על מצב השיניים ואפילו דיברה מספר פעמים עם האחות היריון שטיפלה בי. בדיעבד, הייתי עושה את הטיפול שיניים, בעיקר כי זה היה בשליש השני, אבל לגבי טיפול שיננית? לא הייתי שוקלת פעמיים. תרגישי טוב

סליחה טעות, מה שרציתי לומר

שכנראה שהשנתיים הקרובות לפחות ילוו בחשש דאגה אם הכל בסדר.לכך גם התכוונתי ב"צלילה"לתוך החיתולים,פליטות,השכמות לילות וכו....לצערי לא לצלילות במקומות קסומים ואקזוטיים.....

למעלה