הריון - זה אפשרי בהחלט

הריון - זה אפשרי בהחלט

קראתי בעניין את המתרחש פה בפורום, ונחמד לגלות שיש מקום לתמיכה - יישרו כוח.. בכל אופן, לידיעת המעוניינות להרות מנסיוני, אין כל מניעה להרות. את אפל"א גילו אצלי לאחר שכמעט איבדתי את חיי בהריון הראשון, לפני כמעט 12 שנים, בגלל קריש דם שזינק לריאתי מייד לאחר הניתוח הקיסרי, ואת הבדיקה לגילוי האפל"א עברתי רק בתחילת ההריון השני, לפני כ- 9 שנים. בזמנו לא היה הרבה מידע על הטיפול במחלה ובמקרים בהם ידעו על קרישתיות יתר, נתנו הפארין החל מחודש שלישי ועד לפני הלידה. מאז היו כמה התפתחויות בתחום, וכיום נשים עם נטייה לקרישתיות עקב אפל"א ולופוס מקבלות זריקה אחת או יותר ליום בשם "קלקסן" שאינו עובר שיליה ונותנים אותו כבר בתחילת ההריון ובנוסף כדור אספירין במינון מניעתי. ההריון כמובן דורש מעקב צמוד והוא מוגדר בהריון בסיכון גבוה, אבל לאחר 3 ניתוחים קיסריים שהביאו לאויר העולם 3 ילדים מדהימים, ממליצה לכן לא לחשוש ולא לוותר על התענוג, גם אם הוא כרוך ב"מעט" כאב פיזי. חייכו לעולם והעולם יחייך אליכם בחזרה

קרני22

New member
ועוד משהו

כל חולת לופוס עם קרישיות או לא היא מוגדרת כהיריון בסיכון גבוה אז ככה או ככה צריך להיות במעקב במרפאת היריון וחוץ מזה מה זה טיפה כאב לעומת האושר שבא אחר כך

שבע77

New member
אפשרי, אבל....

יש נשים (כמוני) שרגישות להפרין ועל כן אינן יכולות לקבל קלקסן ואין להן ברירה אלא להשתמש בתרופה שלא לגמרי אפקטיבית (בוודאי לא כמו קלקסן או קומדין) מלבד זאת לאחר תסחיף ריאתי מהסוג שתיארת, וגם אני עברתי, הרופאים מתייחסים לכל הריון שלך כאילו את עומדת למות בכל שניה ואם את לא תתעקשי אז הם יכריחו אותך להפסיק את ההריון ויזכירו לך בכל רגע אפשרי שאת בסיכון לא נורמלי. ובכלל, את לא נורמלית שנכנסת להריון... בכל מקרה אני שמחה שהלך לך בקלות יחסית ותאמיני לי שזו ברכה אמיתית, אבל ממה שאני שמעתי המצב לא כזה שמח, שותפותי לאפלא מספרות לי על 2 ילדים כל 6-7 הריונות (ויש גם יותר). וכמובן - יש לי את הדוגמא של עצמי. לסיכום: על פי הבנתי כל אחת צריכה לעבור כמה הריונות עד שמוצאים את המינון המתאים להצלחת ההריון שלה לדוגמא בקלקסן בד"כ מתחילים ב40 מ"ג ליום ומי שמפילה מעלים לה ל 60 ואח"כ 80 וכן הלאה..וכל זה בנוסף לאספירין-קרטיה) וכן מבחינת הפרדניזון, יש כאלה מסתדרות מצויין בלי סטרואידים בכלל ואולם יש כאלה שמעלים להם בהתאם להפלות. (מתחילים ב 15 ואח"כ 20 ואח"כ 40 וכו) הכל תלוי בחומרת האפלא ובהסטוריה המיילדותית. אבל......... מה שהכי חשוב לזכור הוא: שבסופו של דבר מגיעים למינון המתאים לכל אחת ואז - הדרך הרבה יותר פשוטה ואפשר להרות וללדת כמה פעמים - ולהצליח!!!!! בהצלחה לכולנו ואל ייאוש. וכמו שאמרו חכמים וגדולים ממני: "לא להתייאש - רק לשמוח יש"
אני מאחלת לכולן שיגלו להן את המינון המתאים כמה שיותר מהר !!! שלכן, וסליחה על האורך שבע

gaia20

New member
שבע../images/Emo13.gif

היכולת שלך לעודד ולהיות חזקה פשוט מדהימים אותי בכל פעם מחדש

קאריני21

New member
שבע יקרה ../images/Emo24.gif

באמת נשמע לא קל כל הפרוצדורה של ההריון. מינון, תופעות לוואי, רגישות .... קשה ודי עצוב לשמוע. אז במה את מטופלת? לא קל עם הקרישיות הזו. אבל תהיי חזקה. אני יודעת שאת יכולה. תמיכה תמיד תהיה לך מכל הסביבה ..... ותמיכה היא חשובה.
אוהבת מכל ה
קארין

אני מטופלת באורגראן

תרופה נוגדת קרישה עם משקל מולקולרי נמוך מאוד של הפרין . ולמי שמבין בזה: הקומדין: שיש לו משקל הכי גבוה של טיפול נוגד קרישה שגם חודר שליה ועל כן אין להשתמש בו בהריון הקלקסן: שיש לו משקל גבוה של הפרין אבל לא חודר שליה האורגראן - המכיל מרכיב שנקרא דנהפארואיד (שרק אני ועוד אחת לוקחות אותו בארץ) : שיש לו משקל מולקולרי נמוך מאוד של חומר נוגד קרישה (הפרין) ועל כן הוא לא ממש אפקטיבי בהריון. מקווה שהבנתם שבע

קאריני21

New member
הבנתי ..... ../images/Emo4.gif

וזה באמת לא קל .... בגלל שהוא לא מי יודע מה אפקטיבי. תסלחי לי שאני חסרת מילים
אבל אפשר לתת לך
? אולי זה יעזור ....
קארין.

למעלה