הריון חצי שנה אחרי ניתוח טבעת

מלי1001

New member
הריון חצי שנה אחרי ניתוח טבעת

חייבת את עצתכם-
נותחתי טבעת לפני חצי שנה אצל אבינוח המקסים - שקלתי 120 קילו והיום אני שתי ספרות 99 קילו, כמובן שיש לי עוד 30-40 קילו לרדת...
יש לי 2 בנות ובעלי מאוד מאוד לוחץ להריון נוסף - רוצה זכר.
אני סגורה 10 וטוב לי אם זה מידי פעם מקיאה אבל בסדר.
בא לי להעלות בהריון 5 קילו (כל הריון קודם הוסיף 30 קילו), רוצה להמשיך להיות סגורה בהריון, אשתה ויטמינים שישלימו את החסר...
האם אפשרי? האם בסדר הריון ? העובר והצינורית נפגשים שם בבטן???

לי M O R

New member
היי מלי

עברתי בעצמי 2 הריונות אחרי ניתוח בהריון הקודם ירדתי 4 ק"ג בזמן ההריון הכל תודה לאל היה תקין היום הוא כבר בן 9, ובהריון השני עליתי 30 ק"ג הריון סיוט הרופא לא הסכים לסגור לי את הטבעת ברגע שסיפרתי לו שאני הרה כנראה שעשיתי את טעות חיי.
ממה שאני מבינה העובר דואג לקחת ממך את כל מה שהוא זקוק לו אפילו אם תמשיכי לרדת בזמן ההריון, שמרי על תזונה תכונה.

בהצלחה!!!

אופירA

New member
מנהל
אכן, לא נבון לסגור את הטבעת בהריון

ואף רופא, כולל ד"ר אבינוח, לא יסכים לסגור.
אבל למה היא היתה פתוחה כל כך? אין סיבה לפתוח את הטבעת בהריון מעבר לנדרש, כי אין שום מצווה ובריאות בעלייה של 30 קילו.

יש לפתוח את הטבעת בהריון לפי הצורך, בהדרגה, בקפיצות קטנות לפי הצורך, בהתאם ליכולת האכילה, ולהקפיד על תזונה מגוונת ובריאה.
אין מה להסתמך על הרעיון שהעובר יודע לקחת מה שהוא צריך מהגוף של האם.
קצת ענווה וצניעות לגבי המערכות המופלאות של הגוף שלנו - מערכת יצירת אדם נוסף ומערכת העיכול.
אנחנו מתייחסים אליהן כאילו הן איזה צמח בגינה שמשקים אותו ואולי מזבלים והוא עושה מה שבא לנו. זה לא הולך כך... המערכות המדהימות האלה לא פועלות לפי מה שבא לנו ואיך שמתחשק לנו, ואין לנו שליטה עליהן כמו שכל כך נדמה לנו.

הגוף שלנו לא צריך לרדת בזמן הריון! נשים זה עם מטורף. מוכנות לסבול בלי גבול. הגוף עובר בהריון תהליך שינוי מאוד מאוד מורכב וקשה, גם אם האשה מרגישה סופר טוב ונחמד ובריאה. הגוף עובר תהליך קשה, ואם תכבידי עליו בנוסף גם עם הרזיה את לוקחת סיכון של חולי ושהוא לא יחזור לכוחותיו כמו שצריך בעתיד. איך עושים משחקים כאלה עם גוף כל כך מורכב, כאילו זה איזו מכונה עם כמה ברגים?
אני יודעת שהרבה נשים הסתכנו ולא קרה להם כלום, בבחינת מילות השיר "לי זה לא יקרה-ה, כך אמרו הרבה-ה, ל-י זה ל-א יקר-ה". וגם הרבה אנשים קפצו לכביש גהה ועברו בריצה בלי מעבר חציה ורמזור, ונשארו בחיים. אז זה אומר שכדאי לעשות את זה?

סתם שאלה

מה יקרה אם בטעות תיוולד דווקא בת? הוא נורא יתבאס? כי את יודעת, יש סיכוי של 50-50 בערך...

אופירA

New member
מנהל
לא כדאי לחכות עד תום שנה מהניתוח

כדי לא להעמיס על הגוף שלך 2 משימות שכל אחת מהן היא בבחינת קריעת ים סוף (גם אם את לא מרגישה כמה זה קשה לגוף)?
גם ירידה במשקל לאחר ניתוח שמעוות את צורת מערכת העיכול, וגם הריון בעת ובעונה אחת?
בעלך מוכן לעבור את זה בגוף שלו? ועל הגוף שלך הוא מוכן לעשות ניסיונות?
תסבירי לו שהרצון שלו לבן מאוד לגיטימי, גם אם זו תהיה בת, ואפשר לחכות עם זה חצי שנה בלבד, כדי לא לקחת סיכון בריאותי סתם.
החיים לא נגמרים היום, וצריך לחשוב על הכוחות של הגוף גם בגיל 50 ו-60 ו-80.
אין מצווה לעבור על המלצות הרפואה לגבי טובת בריאות הגוף.

הריון בטבעת לא מחייב פתיחה מלאה של הטבעת, ולכן יש להיזהר מאוד מרופאים שנוטים לעשות זאת, כי הם לא סומכים על האשה, ובצדק, כי מה שמעניין אותה זה לא להשמין, ולא ממש מעניין אותה הסיכוי למומים בעובר או איכות התזונה שלה והכוחות של הגוף שלה בטווח הקצר או בטווח הארוך. ויטמינים זה לא כוחות ולא שמחת חיים, זה ויטמינים.
אבל גם לא חכם לפתוח לה את כל הטבעת ולתת לה לעלות 30-40 קילו בהריון! אין בזה בריאות לא לאשה ולא לעובר.
לכן האשה צריכה להיות אחראית על הבריאות שלה ושל העובר ושל הילדים האחרים בבית ושל כל מי שאוהב אותה, ולפתוח בהתאם לצורך בקפיצות של 1/4CC ו-1/2CC, לא יותר מידי ולא פחות מידי, בכל פעם כמה שצריך (אם יש היצרות במעבר, לפתוח 1/4 כל כמה שבועות או 1/2 כדי למנוע רפלוקס. אם יש רפלוקס קל או שקשה לשתייה לעבור, בוודאי שלפתוח מיד 1/2).
אין סיבה לעסוק בהרזיה בזמן הריון. הרזיה יכולה לחכות תקופה של כמה חודשים ולהמשיך בזמן נוח יותר לגוף.
לא חכם לאמץ את הגוף שלנו ולהתעלל בו. הוא יחזיר לנו במאוחר או במוקדם...

למעלה