הריון טבעי לא רצוי אחרי שני ילדים בIVF

הריון טבעי לא רצוי אחרי שני ילדים בIVF

אני בת 33 עם ביוץ לא סדיר ובן זוג עם ספירת זרע מאד נמוכה ויש לי שני ילדים כפועל יוצא מIVF אחד - הראשון הוא עובר טרי (בן 5.5) והשני מסבב מוקפאים של אותו IVF (בן שנתיים).
נותר לנו עוד מוקפא אחד בהדסה הר הצופים בירושלים.
כשאובחנה הבעיה לראשונה, נשלחנו ישירות לIVF באיקסי (מיקרומניפולציה), והומלץ לנו שלא לנסות הזרעות כיוון שהסיכויים שלנו נמוכים מאד.

לפני יומיים גיליתי שאני בהריון טבעי. הגילוי הותיר אותי ואת בעלי המומים. במקום לשמוח ולצהול, אני מפוחדת עד עמקי נשמתי ואני שוקלת לבצע הפסקת הריון. בעלי לא מוכן לאפשרות הזאת.
כששוחחתי על כך עם הרופא, הוא גער בי ואמר לי שבמצבי אין לדעת אם אזכה להיות אמא לשלושה ילדים ולכן הוא לא ממליץ בשום פנים על הפסקת הריון. הוא אמר לי שלו הייתי מעוניינת בילד נוסף, הייתי מוכנה לשלם כל סכום בעדו ולכן סיבות כלכליות במקרה שלי אינן תקפות.
הבעיה היא שמצבנו הכלכלי בכי רע. אני עומדת לאבד את מקום עבודתי (אני מוגדרת עובדת זמנית על חוזה מיוחד), בעלי סובל מחוסר יציבות תעסוקתית, אין לנו דירה ואין לנו עזרה מההורים.
אני חוששת שזה חוסר אחריות מצידי להביא ילד נוסף למצב כזה. אין לי מושג מה לעשות. אין לי מושג כיצד ניתן לחפש עבודה במצב כזה. אני פשוט אבודה. במקום לשמוח שזכיתי לנס חנוכה אני לא מפסיקה לבכות. מה אתם הייתם עושים?

שאלה קשה

אני לא יודעת מה הייתי עושה במקומך.
מה שכן הייתי עושה זה לחשוב עם עצמי בשקט (בלי התערבות של הורים/בעלך / משפחה) על מה האינטואיציה שלך אומרת.
עזבי עכשיו את הרופא.
עזבי עכשיו את בעלך שלא מסכים שתעשי הפלה.
שיקול כלכלי לדעתי הוא מאוד משמעותי - הרבה הורים לא מביאים לעולם ילד שלישי ורביעי בגלל שיקולים כלכליים-קושי לפרנס כ''כ הרבה ילדים, לגמור את החודש כמו שצריך, לצאת לעבוד ולהספיק לחיות.
אני חושבת שאת צריכה לעשות מה שהלב שלך אימר לך. אל תקשיבי לקולות מבחוץ, זה רק יסיח את דעתך מהעניין.
אם סיבה כלכלית זו סיבה מנצחת-אז יש לכך משמעות.

לכי עם הלב שלך
להביא ילד לעולם כשמצבכם הכלכלי לא טוב זה משהו שצריך לחשוב עליו בכובד ראש.
גם מציעה לך לשתף את בעלך בלבטים שלך ולשמוע גם את הצד שלו.

בהצלחה
זה לא קל
שסק

נתנאלה2

New member
השאלה שלך ממש אינה רלבנטית

יודעת מדוע?
לכל אחת תיק הפקלאות שהיא סוחבת על גבה,
ואני חושבת כמה כסף ממה שיש לי הייתי מוכנה לשלם על מנת להתחלף עימך,
וכמה כבר שילמתי,
ואין!
והשניה מחפשת בריאות תמורת עבודתה הקבועה והמכניסה,
פתרון, אנחנו ודאי לא ניתן לך
הפתרון נמצא אי שם עמוק עמוק בתןכך,
ברחם
חכי לך מעט,
שבי תחת עץ התות, ועשי חושבים,
האם ילד שלישי בנפשך?
ואם כן מתי?
דירה?
נרי לדירה לא תגיעי עוד שנה או שנתיי,
ויציבות תעסוקתית,
ואחר כך לשלם על טיפולים,
לא קל הסיפור לא קל,
ופעם כשחיכיתי לתורי, לגרידה, עמדה לידי מישהי
וסיפרה ששלה חי, העובר, והיא החליטה להמית
כי יש לה תאומים קטנים,
כמה הייתי מוכנה להחליף באותה השניה את תוכן הרחם בנינו,
לקבל את החיים ולמסור את המוות,
ושניה לפני שנכנסה,
סיפרה לחברתה, שהיא שוקלת להתגרש,
ובאותה שניה, הבנתי, שלכל אחת הצרות שלה,
הסתפקתי בילדי המת.

anguly

New member

אני כל כך מבינה את מה שהרגשת.
לפני 13 וחצי שנים אושפזתי עם דימום מסיבי בשבוע 13 - הריון ראשון.
הכל נראה לי שחור, חסר סיכוי ואבוד.
שכבתי שם במחלקה ולא ישנתי כל הלילה.
לידי שכבה מישהי עם הבטן הכי עצומה שאי פעם ראיתי נאנחת וגונחת מצירים.
וחשבתי לי איזה כיף לה, אוטוטו היא כבר יולדת היא הצליחה להגיע בשלום לסוף.
למחרת כבר הבנתי שמה שנראה לפעמים כדבר המושלם יכול להיות מאד מטעה, כי בבוקר הסתבר שהיא רק בשבוע 21-22, שהבטן שלה עצומה כי יש לה חמישיה, וכי ההריון הזה לא הולך לשרוד את 24 השעות הקרובות.
הסוף שלה היה קורע לב.
לי היה הריון מלא טלטלות ואי ודאות אבל הגעתי לסוף בידיים מלאות.
אף פעם אי אפשר לדעת אם החבילה של האחרת טובה משלך או גרועה יותר ולכן עדיף להמנע מכל ההלוואי והאילו...

אודותי

New member
אני הראשונה שחושבת שצריך לתכנן משפחה

ולהביא ילדים בהתאם ליכולת כלכלית, אבל לא הייתי מפילה במקומך.

גמפ007

New member
על ניסים לא מותרים

קרה לך נס !!!!!!
על תוותרי אליו בקלות כזאת.

התגובות שלכן נתנו לי פורפורציות

וזרקו אותי לתקופה קשה אחרת - תקופה שבה התקנאתי בבטן הריונית שחלפה מולי ברחוב, ונמנעתי מחברות עם ילדים כדי להפסיק לכאוב כל כך.
אני צריכה לחשוב טוב טוב מה עליי לעשות. גם הרופא אמר לי שלו היה מדובר בזוג רגיל הוא לא היה מהסס לשלוח אותי להפסקת הריון.
עבור זוג כמונו, עם מורפולגיה נמוכה מאד ועם כמות זרע של פחות ממיליון, זה בהחלט נס.

אני אגש לראיונות עבודה ואנסה להסתיר את הבטן. תחזיקו לי אצבעות.

שלגייה13

New member
מנסה לענות

בלי שיפוטיות, ומהמקום הכי "נקי" שאפשר.
אם היית אומרת שאת לא רוצה ילד שלישי, זה לא היה בתכנון אף פעם וכו', ייתכן שהייתי אומרת לך שלעשות הפלה זאת החלטה סבירה (למרות שלי היה מאוד מאוד קשה לעשות גם אז). אבל ברגע שאת אומרת שזה רק עניין של עיתוי, אני חושבת שממש לא נכון לעשות הפלה עכשיו. מי אמר לך שבעתיד מצבכם הכלכלי יהיה טוב יותר? ואם כן, אולי דווקא אז לא תצליחי להיכנס להיריון? בקיצור, יש משהו בעיתוי שתמיד לא מתאים בעולם הלא מושלם שלנו, וכמו שכבר כתבו לך, על נס כזה לא הייתי מוותרת.
ושיהיה הרבה בהצלחה

blueberries

New member
הפוסט שלך נותן תקווה

שאפשר להכנס להריון עם נתונים כל כך נמוכים,מצד שני את רוצה להפיל.
את הראשונה שאמורה להבין למה זו טעות.
אמא שלי הפילה עובר מסיבות כלכליות כשאחי הגדול היה בן שנתיים והאח הקטן יותר היה בן שנה.
אבא שלי עבד בחפירת תעלות בכביש והיא מספרת שהיה להם כל כך קשה בזמנו (לפני 40 שנה)
שילד נוסף פשוט לא בא בחשבון.
רצה הגורל והאח הקטן יותר נפטר והם נותרו עם ילד אחד.מצבם הכלכלי השתפר בצורה מטאורית
אבל מה? אחרי ההפלה אמא שלי לא הצליחה להכנס להריון בכלל עשר שנים.
לפני 40 שנה לא היה שום טיפול,לא כדורים ולא אולטרסאונד וגם לא הפריות מבחנה.
אחרי עשר שנים היא הצליחה להרות אותי בהריון ספונטני וכשאני מספרת לה לפעמים כמה קשה לנו
שאין דירה,אין רכב,שאנחנו בטיפולים וכו' היא אומרת לי שאני שייכת לדור של המפונקים
ושצריך לקחת הכל בפרופורציות....

פיפי99

New member
שאלה מאוד קשה

ורק את (ובעלך) יכולים לענות עליה, כי רק אתם תישאו בהשלכות.
קשיים כלכליים מול האפשרות שלא יהיה ילד שלישי.
ליבי איתך.

הדבר הכי חשוב, שמה שלא תחליטי, תהיי שלמה עם החלטתך.

שלגייה13

New member
עוד נקודה אחת

את כותבת שבעלך מתנגד להפלה.
אפילו בלי הרקע של הטיפולים, קחי בחשבון שהפלה במקרה כזה יכולה לגרום, לא עלינו, לחיכוכים רציניים ביניכם בהמשך. מין נושא כזה שיעלה חו"ח בכל מיני נקודות וצמתים בחיים, ולא בטוח שתוכלו אפילו להתגבר על זה. לא מנסה להפחיד, רק להדגיש שבעיניי זאת ממש צריכה להיות החלטה משותפת

קיבלת מתנה מבורא עולם ,תברכי עליה

חלילה מי מבטיח שתרציי אכן תקלטי,אלפי נשים הו מתחלפות איתך כולל אותי,בהצלחה

Meri38

New member
אין אף אחד

בעולם שיכול להגיד לך מה לעשות. התשובה בך. בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

הייתי במצב דומה לפני 8 חודשים

אני לא מבייצת כמעט בכלל- בערך פעם בשנה. היינו בטיפולים (לייט) ובהפסקה מהם בייצתי ונולדה קטנתי בת ה2.5
אצלי זה לא רק להכנס להריון אלא גם שיחזיק- בלי קלקסן מהביוץ ההריונות לא החזיקו בעבר
לפני 8 חודשים, עם גלולות- נכנסתי להריון טבעי וגיליתי עליו רק בשבוע 9 בערך. הייתי מבועתת כי לא תכננתי הריון בהפרש כזה אלא יותר לכיוון ה4-5 שנים
אבל מנקודת המבט שלי, אחרי 3 אובדנים, אם ההריון מחזיק אצלי- זו תהיה התגרות בגורל לעבור הפלה (והיו מאשרים לי בלי בעיה בכלל)
בדיוק היינו לפני מעבר אזור מגורים בשל שינוי בעבודה של בעלי
אני לא יכולה לעבוד בהריון ולרב בשמירה בהריון
היה הריון סיוט- דימומים, ירידת מים מוקדמת ואשפוז ללא יציאה מבית החולים במשך 5 שבועות. אח"כ פגיה של 4 שבועות. ועכשיו ממש לא קל עם ההפרש בין הילדים.
אבל אני עדיין לגמרי שלמה עם העובדה שאין מצב בעולם שאני אלך לועדה להפסקת הריון כשיש בבטני עובר בריא

שלגייה13

New member
עינב, מזל טוב!

אם היתה הודעה על הלידה שלך, כנראה שפספסתי אותה. חשבתי שאת עוד בהיריון!
שיהיה בשעה טובה

שלגייה13

New member
ואו, איזה סיפור!

נשמע קשה מאוד, אבל העיקר שנגמר בסוף בשלום! זה ילד שלישי, נכון?
ואיזה אלוף קופרמינץ יצא! עוד יותר שמחה עכשיו שאני אצלו (בין השאר בהמלצתך.....)
שוב מזל טוב

anguly

New member
וואו!!!

עכשיו קראתי את סיפור הלידה!
איזה סיפור, הרגשתי קצת דהז'ה וו עם חלקים ממנו מהלידה של התאומות שלי. גם שלי התחילה מירידת מים טיפה יותר מאוחר (29+5), גם לי אמרו שבגלל זה לא יחכו יותר משבוע 34 - כי אז התועלת לעומת הסיכון פחותה. רק שבניגוד אליך אני לא הגעתי כל כך רחוק 31+4 כבר הייתי בלידה (קיסרי שתי עכוזיות).
וגם אצלי היה הסבר לדימומים - מסתבר שבעצם היתה לי היפרדות שליה חלקית לאורך רוב ההריון.
העיקר שבסוף נולד ילד בריא ושלם וידייך מלאות!
שיהיה המון אושר בריאות ונחת לכולכם

nuni59

New member
פעם למטה פעם למעלה

אני פונה אלייך. ומבקשת ממך. אל תחשבי על זה בכלל. הביאו את הילד לעולם.
כל ילד מביא איתו את הברכה שלו. גם אני הייתי במצבך. ואכן עשיתי הפלה.
היום אני בוכה על הימים האלה. הלוואי והיה לי את השכל של היום.
מצב כלכלי זה משהו שמשתנה. היום למטה, מחר למעלה.
אני ממליצה לך מכל הלב שלא תעשי הפלה. (אפילו קשה לי להגיד את המילה הזאת היום).
בהצלחה..... הריון קל ולידה קלה.

למעלה