הריון כימי

הריון כימי

איכשהו לפני שבכלל הצלחתי לפסוק בדילמה הפנימית של מתי עוד הריון, נכנסתי להריון.׳
בכלל לא חשבתי על האפשרות כי לא ממש יצא לנו בכלל סביב הביוץ. אבל התחלתי להרגיש בחילות, אצלי זה מתחיל שבוע אחרי הביוץ, וכאבים ספציפים באגן, ואכן בדיקת הריון חיובית.
קשה לי להודות שבהתחלה היו לי המון תחושות מעורבבות, פחד, הלם, שמחה. מיד חשבתי שזה ממש לא אומר שאלד בעוד תשעה חודשים.
יום אחרי הבדיקות התחזקו והבחילות הפכו להקאות הקבועות, בעלי נכנס לחדר ואמר שהוא התגעגע לצליל הזה, לא ידעתי אם לצחוק או לבכות. מודה שרחמתי על עצמי. קשה מאוד להרגיש כל כך רע.
ואז יומיים אחרי הבחילות נרגעו וכבר ידעתי לבד שמשהו לא בסדר כי זה לא בא והולך אצלי, ואכן הפס נחלש והיום הוא נעלם. ואני מרגישה טוב שוב בגוף, אבל שבורה בלב באופן לא פרופורציונלי להריון כימי.... ברור לי שזה מתחבר לאובדן הקודם, לתחושה שהחלום הולך ומתרחק ואובדן אמון בגוף שלי.
אז זהו, צריך למצוא כוחות ולהמשיך לצעוד בשביל החיים... אבל היום אין לי.

שירהד1

Member
מנהל
כמה דברים:

1. לא ברור לי- האם התחיל כבר דימום ויסתי? כי הפסקת בחילות והקאות לא מהווה אינדיקציה להפסקת ההריון. כתבת שהפס של בדיקת ההריון הלך ונחלש והיום הוא נעלם, אז זה אומר שהתחיל דימום?

2. רק לסיבור האוזן- שלך ושל כולן- בחילות והקאות אינן אינדיקציה לתקינות או אי תקינות הריון. כלומר- לא צריך להתגעגע לצליל ולתחושה של ההקאות, אלא לקוות להריון תקין, עם כמה שפחות תופעות לוואי. אגב, יש בנות שההריון לא מתקדם, ושהעובר חסר דופק, אבל הבחילות וההקאות ממשיכות, וזה בכלל לא מפליא, בגלל שמקור הבחילות הוא הורמונאלי, וכל עוד הגוף בהריון- אז יכולות להימשך הבחילות.

3. וברור לחלוטין שאכן שההריון הכימי הזה מתחבר לאובדן הכואב הקודם, ולכן את שבורה בלב. זה מובן כל כך. ואכן- צריך למצוא את הכוחות ולהמשיך ולצעוד בשביל החיים (תרתי משמע), אם לא היום, אז מחר, ואם לא מחר- אז מחרתיים או לאחר עוד מספר ימים.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

תודה רבה על התגובה

1. עדיין לא התחיל דימום, הפרוגסטרון צריך לצנוח מניחה שזה יקרה בימים הקרובים. אבל הבדיקה שלילית ואני לא חושבת שיש דבר כזה שהיא תהיה פתאום חיובית שוב. היא כבר היתה צריכה להיות ממש חיובית היום כי עברו 6 ימים מהגילוי הראשוני.

2. ברור שיש נשים שיש להן הריונות מושלמים ובלי תופעות! פשוט זה לא קורה אצלי.... ואגב אכן הבחילות יכולות להמשך בלי הריון/ הריון לא תקין. כי לוקח זמן להורמונים לרדת. אבל אצלי בחילות והקאות שנעלמות מעלות חשד לבעיה. כי 4 הריונות הקאתי עוד לפני בטא חיובית ועד הסוף הטוב או הרע....
ואני ממש לא מתגעגעת לבחילות! זה בעלי שמתגעגע אליהם מסתבר.... מבחינתי זה סבל לא פשוט, אובדן רציני במשקל, חולשה נוראית.... אני לא מתגעגעת .

3. מאמינה שהכוחות ישובו בעיתם.

snoopy96

New member
הכי מובן

בדיוק לפני 10 שנים התחתנתי וחברה טובה שעברה המון הפלות ולידות שקטות (והיום חובקת שתי בנות) הגיעה לחתונה וראיתי עליה שמשהו לא בסדר. אחר כך הסתבר שזה היה הריון כימי. היא אמרה שההוא היה לה קשה נפשית אפילו יותר מהריונות האחרים שהסתיימו בצער. אין פה חוקיות, גם הריון כימי הוא הפלה ואכזבה וטלטלה רגשית.
חיבוק

ההתעסקות הזאת סביב הריון זה כמו צל כבד כזה שהולך אחרי

קשה לי להאמין שהייתי בהריון בחנוכה שעבר ובתקווה אהיה בהריון בחנוכה הזה ותינוקת אין....

כדים ורפאות

קודם כל - משתתפת בצערך ומאחלת לך מקרב לב החלמה פיזית מהירה וכמובן כוחות נפש לקום ולצעוד קדימה.
מתייחסת לפרופורציות שכתבת עליהן. הנפש דומה לחפץ נוי עדין, ואת מתארת כד שנסדק פעם אחת. גם רפא מומחה לא יכול לאחות לגמרי את הסדקים, גם אם כלפי חוץ הכד שאוחה נראה מושלם וברור שטלטלה נוספת עלולה לשבור אותו שוב. כפי שכתבת - זה לא האבדן הזה, אלא החוויה המתמשכת וההשלכות הרגשיות שלה.
שולחת חיזוקים.

ממש ככה

בעיקר החוויה של התרחקות החלום.
מבחינת הרגשה פיזית ישנתי המון הלילה וקמתי כמו חדשה. אני מבינה שהמסע הזה הולך להיות ארוך, שעד שידי יהיו מלאות הנפש תמשיך להיטלטל.

טוב שפיזית את מתאוששת

לנפש צפוי המסע הארוך שלה, אנחנו כאן לצידך בדרך הזאת.

למעלה