הריון כפול
אנחנו עשינו הריון במקביל. כשאני הייתי בחודש רביעי בת זוגי הרתה ואני נכנסתי לשמירת הריון. כבר פה מתחיל הקושי, שתי נשים שפוכות לגמרי שבקושי מתפקדות ובמקרה שלנו גם לא היתה לנו עזרה מאף אחד. תחילת הריון בדרך כלל זו תקופה קשה לגוף, עייפות, בחילות והקאות. אחרי שאני ילדתי בקיסרי, בת זוגי נכנסה לשמירת הריון. כלומר, אסור להתאמץ ורוב העבודה נפלה עלי. עייפה, הורמונלית, כאבים אחרי ניתוח, לא פשוט בכלל. כשהבכור היה בן כמעט 4 חודשים נולדה בתנו, אמנם בלידה טבעית, אבל גם בלידה טבעית הגוף עובר טראומה ויש החלמה. מה שיוצא זה שיש שתי נשים אחרי לידה, הורמונליות ועייפות מחוסר שינה, שני תינוקות שמתעוררים כל שעה וחצי שעתיים. כל העומס הזה הוא מבחן מאוד גדול לזוגיות. הדברים נעשו יותר קלים כשהילדים הגיעו לגיל שנה וחצי. למרות שאנחנו מרוצות עכשיו ממה שעשינו, הילדים מאוד מאוד קשורים אחד לשניה ממש כמו תאומים, לא היינו עושות את זה שוב. לגבי מה שנכתב על היקשרות לתינוק, אנחנו נקשרנו לתינוקות הלא ביולוגיים שלנו ולא היו לנו בעיות בנושא הזה. מבחינת המשפחה, לא היה הבדל בהיקשרות בין הביולוגיים ללא ביולוגיים, את שניהם מאוד אוהבים ומפנקים באופן שווה. אבל זה לא אומר שאצל כולם זה כך, ואין ספק שיש משפחות שחוות קושי בנושא ההקשרות. בקיצור, הייתי ממליצה לכן לשקול טוב טוב את הנושא, מאחר ומעבר מזוגיות למשפחה עם ילד זה קשה, אז מעבר למשפחה עם שני ילדים זה עוד יותר קשה. למזלנו צלחנו את זה, אבל לא הייתי לוקחת את הסיכון שוב.