הריון לאחר אובדן הריון הפלה\ לידה שקטה

שרונהק

New member
הריון לאחר אובדן הריון הפלה\ לידה שקטה

היי שמי שרונה קראוס, לצערי נשים רבות חוות אובדני הריון כגון הפלה או לידה שקטה . חוויה כואבת ולא פשוטה שלא מספיק מקבלת מקום ומענים תמיכתיים. לאור זאת אני עורכת מחקר בנושא פחדים שעולים בעקבות אובדני הריון כמו הפלות ולידה שקטה. השתתפותך במחקר יכולה לסייע לנשים אחרות, המתמודדות עם אובדן הריון ולאפשר להן להיעזר בצורה מיטבית בתוכניות התערבות עתידיות שיוצעו על בסיס מחקר זה. אנא מלאי את השאלון בכנות המירבית. הזמן הנחוץ למילוי השאלון הוא כ10 דקות והוא מתבצע בעילום שם. כל התשובות לשאלונים ישארו חסויים ויעשה בהם שימוש לצורך המחקר בלבד. את מוזמנת לפנות אלי בכל שאלה או הרגשה לא נוחה במילוי השאלון במייל [email protected]. בהוקרה והערכה שרונה קראוס . להלן הקישור לשאלון אשמח לסיוע בשיתופו והפצתו. https://www.questchain.com/platform...dfd5b7a46ebf17227af7739#.W9C3ODH9gyU.whatsapp

שלום שרונה

יישר כוח על הרצון הטוב, אבל יש מספר נקודות שהייתי משנה ומחדדת בשאלון.
לא כולן מעוניינות לשתף בטווח ההשתכרות ואופן ההעסקה (אם כבר, מה לגבי עצמאית?), מציעה להוסיף לשונית "לא מעוניינת לשתף".
המשיבה מתבקשת לבחור בשאלה 14 איזה אובדן מיילדותי חוותה ובאיזה שבוע. חשוב לחדד ולייצר שאלון שמאפשר מילוי מספר אובדנים, או לחילופין להבהיר שיש אפשרות למלא שאלון נוסף, כי ברור שלמספר אבדנים יש משמעות מצטברת, ומה על העונה למלא? את האובדן האחרון? המתקדם? המטלטל ביניהם?
13 - מספר הלידות - האם כולל את הלידה השקטה במידה והיתה?
יש עוד מספר נקודות שעולות, מציעה לעבד ולחזור לכאן עם שאלון מדויק יותר, ובאישור מנהלת הפורום.
בהצלחה!

שרונהק

New member
במענה להתייחסותך

היי,
במענה להארותייך. השאלון הוא אנונימי ולכן כל המידע כולל ההכנסות
אנונימי לחלוטין . מה גם שאינך מתבקשת לציין גובה השכר שלך . כמו כן אין רלוונטיות לחלוקה בין עצמאי לשכירה . השאלה מתייחסת לעבודה בשכר או לא (גם עצמאי עובד בשכר).
משתנה ההכנסה עלול לשקף האם למעמד סוציו אקונומי קשר לאופן התמודדות עם אובדן.
שאלה 14 יש התייחסות לסוגי אובדנים בכך שאת יכולה למלא כל רובריקה בנפרד (לידהשקטה, הפלהמלאכןתית והפלה טבעית) ולציין מס אובדנים ובאיזה שבוע כל אובדן.
מס' לידות - כן כולל הלידה השקטה.
השאלון נבנה עי שאלונים שעברו תיקוף והוא כבר הופץ לכן אין לי יכולת לשנותו.
המחקר נולד מתוך הבנה שנשים שעוברות אובדן, הכאב והקשיים אינם נגמרים בכך אלא ממשיכים ללוות האישה ולהשפיע על ההריון הבא שלה. לצערי אין מספיק הבנה לתהליך הלא פשוט שאישה לאחר אובדן עוברת ואין כמעט מענים תמיכתיים שיסייעו לה וילוו אותה בשאיפה מרגע האובדן ועד תום ההריון הבא. מתוך כך ביקשתי לערוך מחקר בו נשים ישתפו בחוויות , הקשיים וההתמודדות שלהן (לפי השאלון המובנה הזה שמתוך כך אינו מצליח להיות מדויק עם כל אחת) בכדי שמתוך כך נוכל ללמוד ולהציע תוכניות התערבות שיוכלו לסייע לנשים.

אני מעריכה את התייחסותך,
בברכה

מותר לך להתבצר בנחישות בשאלון המקורי,ועדיין זה לא מדייק אותו

ניחא החדירה לפרטיות סביב נושא ההכנסות (והיעדר אפשרות לבחור שלא לענות). ניחא הנקודה שעצמאית היא לא שכירה (בתור עצמאית אין זכאות לשבריר יום מחלה, לא ביום הפרוצדורה הרפואית גם אם היא מתבצעת בבית חולים, בטח לא לימי החלמה) ושגם לזה יש קשר לאבדן ולהתמודדות, אם כבר. ניחא שבשאלה 14 לא ברור שאפשר למלא מספר אפשרויות, וגם מרעישה האירה על הקו הדק בין הפלה טבעית למלאכותית (ואולי גם להתפלגות ההתאוששות לאחר הפלה ספונטאנית מוקדמת / ציטוטק / גרידה מוקדמת / גרידה מאוחרת / לידה שקטה - בהשוואה כמובן לאפשרויות רלוונטיות לשבועות דומים של האבדן). ניחא וניחא וניחא.

העירה לך מרעישה בשקט את ה-הערה לגבי הריון עתידי כאמת אבסולוטית (מה שאני לא העזתי לכתוב). למרות שאני לא הגעתי לצומת ההחלטה, ברור לי - גם מהפורום וגם מהעולם בחוץ, שלא תמיד יש happy end.

עזבי תיקוף לא תיקוף, עזבי שכבר הפצת. כיוון שאת מבקשת מנשים שעברו אבדן לפתוח את לבן - הייתי מצפה להפנמה, הכלה ואם יש צורך - לדיוק שאלון טוב יותר. זה לא אסון. רובנו מקבלים משוב בעבודה ומבצעים שינויים גם אם זה פחות נחמד. ההתעקשות שלך לדבוק באותו שאלון גורמת לי לחשוב שיותר חשוב לך לגמור כבר עם הקורס ופחות להפיק ממנו מסקנות בעלות תועלת לשימוש עתידי, ובטח שאין לי כוונה להכרית זמני.

שירהד1

Member
מנהל
היי שרונהק-

נהוג לבקש אישור על פרסום המחקר ממני (מנהלת הפורום).
משום שכבר פרסמת, מציעה לך להתייחס לכל ההארות (בכוונה אני כותבת ב-א') של כבשהפועה.
מפאת קוצר בזמן, לא נכנסתי לשאלון ועוד לא התעמקתי בו, אך אני סומכת על כבשה פועה שכל מה שכתבה הינו מוצדק.

שיהיה בהצלחה!
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

גם אני מוסיפה נקודות לחידוד

מעבר להארות המצויינות של כבשהפועה, מוסיפה עוד קצת משלי:

חלק מחברות הפורום הן נשים שעברו אובדן אחד או יותר ולאחר מכן זכו לידיים מלאות. האם השאלון רלוונטי גם להן? אם כן - איך את מבדילה בינן לבין אלו שעדיין לא זכו לידיים מלאות מאז האובדן האחרון?

סעיף 14 - ההגדרה של הפלה טבעית/מלאכותית לא ברורה: איך את מגדירה מצב שבו דופק העובר פסק באופן ספונטני וההפלה בוצעה באמצעות כדורי ציטוטק או גרידה? איך את מגדירה הפסקת הריון יזומה שמסתיימת בלידה שקטה?

מסעיפים 18, 22 ו-23 משתמע שכל מי שעברה אובדן הריון, תזכה להריון נוסף ("ההריון הבא") שיסתיים בלידה ("הלידה הבאה").
לצערנו לא כל מי שעוברת אובדן, זוכה להריון נוסף ולא כל מי שזוכה להריון נוסף זוכה ללדת ולסיים את ההריון בידיים מלאות.
אני חושבת שעדיף להשתמש במונחים הריון עתידי ולידה עתידית.

סעיף 29 - אני משערת שהניסוח כזה בגלל שאלו שאלות שעברו תיקוף, ובכל זאת אני לא מסוגלת לענות על שאלות שבהן אובדן הריון מכונה "האירוע המלחיץ" - למשל ההיגד: "מאז האירוע המלחיץ, אני מתקשה להתרכז בדברים מסוימים".
מעבר לכך האובדן הראשון שלי היה לפני שבע שנים והאחרון לפני חצי שנה. לאיזה אובדן משבעת האובדנים שלי אני אמורה להתייחס בתור "האירוע המלחיץ"?

נראה שכוונתך טובה, אבל במתכונתו הנוכחית השאלון שלך לא רלוונטי לחלק גדול מחברות הפורום.
אם תערכי את השאלון, אשמח לנסות למלא אותו.

שרונהק

New member
במענה להארותייך

המחקר מתמקד בהתמודדות עם פחדים שעולים בנשים בהריון לאחר שחוו אובדן (הפלה מלאכותית טבעית או לידה שקטה) הן יכולות למלא תשאלון כשהן כיום בהריון או שהיה להן הריון לאחר אובדן . ההנחה שכל הריון מכיל בתוכו פחדים טבעים אך כשההריון מגיע לאחר אובדן הוא הופך למורכב יותר כאשר הפחדים יכולים להתעצם ולהתרבות.
שאלה 14 את יכולה לענות איך שאת מרגישה ולפרט.
לגבי הערותיך על הניסוח, מקבלת הארותייך, לצערי אין לי יכולת לשנות בשלב זה את הניסוחים.

אני מעריכה את הארותייך וצר לי על תחושתך, אך אני מכבדת אותה.
בשורות טובות
שרונה

למעלה