הריון לאחר גרידה

הריון לאחר גרידה

אז אני בפורום הזה יחסית חדשה. נודע לי על הריוני ב25.7 ולצערי הרב, בשל הפסקת התפתחות של העובר והפלה נדחית, נאלצתי לעבור גרידה ב3.9.
בהתחלה חשבתי שחרב עלי עולמי. כמו שכתבתי כאן בפורום, חודש אוגוסט היה מותח עבורי שכן חייתי בין הייאוש לתקווה, בשל הדברים המשתנים של הרופאים, אולם לבסוף הגיעה הבשורה המרה, הבשורה שלבי ידע כבר מהתחלה - שעסקינן בהריון לא תקין. הריון מלווה בכאב הן פיזי והן נפשי כבר מתחילתו. הריון שידעתי בלב כי אינו תקין, אולם ניסיתי להיאחז בכל כוחי בתקווה ולו הקטנה ביותר שיהיה בסדר.
אחרי הגרידה הייתי קרה, מחושבת, הרגשתי לעצמי מוזרה, לאחר מכן התפרקתי וכל הכאב יצא החוצה, לא הייתי בטוחה כיצד ממשיכים עתה, וכיצד חושבים על הריון הבא אם בכלל.
עתה עברו כמעט 3 שבועות מאז הגרידה. המחשבות השתנו, התבהרו, והבנתי שכך או כך לבי צמא לילד שכה רציתי. שאין כל פסול בלרצות בכך ושאין עסקינן בבגידה בעובר שנשאתי בתוכי, שלרגע הרגשתי כך כאילו מחפשת תחליף.
והנה, ביקרתי עתה אצל הרופאה. נאמר לי שהכל תקין אחרי הגרידה, שיש להמתין מחזור אחד וניתן לשוב ולנסות להיכנס להיריון שוב.
שאלתי היא מה דעתכן לגבי המלצות הרופאה? האם חושבות שעדיף להמתין יותר ממחזור אחד עד לנסיון הבא? (אני יודעת שעפ"י רוב אין קשר בין הזמן שעבר בין הגרידה לבין היריון הבא ותקינותו) אבל שואלת לדעתכן ונסיונכן.
אני חושבת שהחשש העיקרי עתה הינו כי חלילה הסיפור הזה יחזור בשנית, שהלב שוב ישבר. ברור לי שאין כאן הבטחות, לא מצד הרפואה ולא מצד אף אחד אחר, שעלי לקחת את הסיכון ולקוות לטוב.
אבל כמובן אשמח לעצות כיצד ממשיכים בצורה הכי תקינה.
בנימה זאת אאחל לכל הבנות בפורום הבראה גופנית ונפשית, כוחות, אופטימיות ואמונה שהפעם הכל יסתדר וכולנו נצא בידיים מלאות.

משתתפת בצערך

לדעתי אם הרופאה מסתפקת במחזור אחד - אין סיבה לענות את הנפש שלך בהמתנה נוספת בגלל הפן הרפואי. האם להמתין או לקפוץ למים מבחינת היכולת הנפשית שלך לנסות ולהתאכזב, או במקרה הטוב להרות ולעבור הריון מתוח, או חלילה הפלה נוספת - זה כבר עניין אחר.
יכולה לעודד אותך, שסביבי המוני נשים עברו הפלה בהריון ראשון בסוף שנות ה-20 / תחילת ה-30 (לפי כרטיס המשתמש את בת 27), ואחר כך הרו שוב הריונות תקינים ומלאים.
מאחלת לך החלמה מהירה בגוף, ולכשתהיי מוכנה לנסות שוב - שההריון המיוחל יגיע בהקדם, יעבור בשלום ויסתיים במועד ובידיים תקינות.

עונה מנסיוני

ההריון עם בתי, הושג חודש וחצי אחרי ההפלה הראשונה שלי.
הגעתי לביקורת אצל הרופאה אחרי הוסת הראשונה, היא אישרה שאפשר להמשיך לנסות ונקלטתי מיד.
לא יכולה לומר שזה לא היה הריון חרדתי: היתה לי מנורת לילה בשירותים עד שבוע 16, כדי שגם בלילה אוכל לבדוק אם התחיל דימום ולא נרגעתי עד שהיא היתה בידיים שלי.

אחרי ההריון עם בתי היו עוד 6 הריונות ואף אחד מהם לא נגמר בטוב, והלב נשבר כל פעם מחדש, וזה כואב וזה נורא ובכל פעם החיים שלי נעצרו והעולם המשיך והשמש זרחה כאילו כלום לא קרה.

רק את יכולה לדעת (או להעריך) האם תהיי מסוגלת להתמודד עם האפשרות של שברון הלב.
ולמרות שייתכן שמימד הזמן כן מקל במעט על החרדות, אני חושבת שאין דרך להחזיר את התמימות שאבדה ושגם אם תנסי מיד וגם אם תחכי חצי שנה, זה עדיין יהיה מפחיד.

מאחלת לך שלמרות החשש והחרדות, ההריון הבא שלך יגיע כשתרצי בו ויסתיים בידיים מלאות.

שירהד1

Member
מנהל
תודה על השיתוף

אכן, כפי שכתבת, אין הבטחות...ובצדק. אגב- בשום תחום בחיים אין ממש הבטחות...ורצוי לחיות מתוך תקווה ואופטימיות, עד כמה שניתן.
אין קשר בין הזמן שמחכים אחרי גרידה לסיכויים לעומת הסיכונים. זאת כל עוד, כמובן, ניתן אישור רפואי להתחיל מחדש.
לגבי הפן הנפשי- אין פה חוקים. כל אחת והזמן שלה. מאוד התחברתי למשפט האחרון שכתבת, ואני כמובן מצטרפת לאיחולים.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

למעלה