הריון לאחר החלמה

הריון לאחר החלמה

חבר'ה, הייתי פה בתקופת הסרטן לפני שנתיים וכעת עם התקן נכנסתי להריון. רציתי לשמוע מכם , האם אתם מכירים סיפורים של נשים שהתפרץ אצלן הסרטן שנית אחרי הריון?

פיונת

יש כאלה ויש כאלה. אני מניחה ששמעת כל מיני סיפורים אחרת לא היית שואלת כאן. אני חושבת שבמקום הסיפורים על אחרות, פשוט תדאגי לעצמך. את הכי חשובה כרגע ולא אף אחד אחר. את בוודאי נמצאת במעקב אונקולוגי וגניקולוגי ושומרים עלייך. אז תני להם לשמור עליך ותשמרי על עצמך ותיידעי אותנו מתי הברית (או הבריתה). יום טוב

תגידי לי, השתגעת?

ברוב המכריע של המקרים (למעט גידולים שקשורים להורמונים, והם מיעוט קטן מאוד מכלל הגידולים) אין שום סכנה. מה פתאום להפיל עובר בגלל עבר של סרטן וחשש מחזרה? אם תחטפי שוב סרטן, 99% שזה לא יהיה בגלל ההריון.

את יודעת...

אני יכולה להבין את הפחדים שלך. אבל אני חושבת על כל הנשים שעברו טיפולים ובגלל הטיפולים הן לא יכולות להכנס להריון. תסתכלי על עצמך כעל ברת מזל שזכית להיות בהריון, שתזכי לגדל ילד שגדל ברחמך. מקווה שכל החלטה שתקבלי, תהיה ההחלטה הנכונה ביותר עבורך. רק בריאות
גלי

פיונה יקירה

אני חושבת שאת עכשיו צריכה להנות מההריון ולא לחשוב על סרטן האם יחזור או לא .ואצל כל אחד זה אחרת את צריכה לשמוח שאלוהים נתן לך ילד וכל ילד מביא איתו הרבה מזל .אבל בכל אופן תתיעצי אם רופאים ולא ללכת לפי סיפורים של אנשים

מזי א

New member
ממש לא מבינה אותך

לצערי, אני נמצאת עכשיו לאחר 3 שנים של סיום טיפולים, עם אישור לנסות להכנס להריון, ולא הולך. לכן, לא ברורה לי הגישה שלך, קיבלת " מתנה" , בצורת הריון, תהני לך ואל תחששי מחזרת המחלה, נכון, כל אחד ועולמו, אבל אני יכולה לומר לך, שהרבה נשים היו מוכנות " להתחלף" איתך כל טוב

דגנילי

New member
אם את לא רוצה עוד ילד.. אני מבינה.

אז זה תירוץ טוב בגלל המחלה... אבל אם את עושה הפלה בגלל הפחד שזה יחזיר את המחלה.. זה ממש מגוחך.

דגנילי

New member
אולי אני עונה על זה?

הייתי חולה בגיל 15 ומאוחר יותר נישאתי ונולד לי ילד. שנה לאחר הלידה - חליתי בשנית. בבי"ח היתה אחות שהפחידה אותי ואמרה לי שהריון מגביר את הסיכוי לחלות, בגלל שינויי ההורמונים המוגברים.. ולכן שרציתי להיכנס שוב להריון לאחר ההחלמה השניה, קצת חששתי. שאלתי את ההמטלוג שלי והוא אמר לי שאם זה קיים זה מקרי והוא לא חושב שיש קשר ושהוא מאחל לי בהצלחה. לאחר שנתיים מסוף הטיפולים נולד לי בן ושלוש שנים אחריו בת שהיום בת שנתיים וחצי. ואני טפו טפו טפו - חמסה שום בצל ואוזן המן..חחחח בריאה.

למעלה