הריון לאחר הפלה

הריון לאחר הפלה

שלום לכולן. לצערי עברתי הפלה שהחלה טבעי והסתיימה בגרידה בשבוע השישי להריון ראשון לאחר שלא נצפה דופק. לקחתי את זה די קשה וכרגע כל מה שאני רוצה זה להיות שוב בהריון. הייתי כבר אצל שתי רופאי נשים שאישרו שהכל בסדר והרחם נקי. מניסיונכן, אם אני לא מעוניינת לחכות לווסת על מנת להיכנס להריון יש בזה סכנה מסוימת? ראיתי שיש כאן המלצות להיבדק גם חודש אחרי כדי לבדוק שלא נשארו שאריות? למה הכוונה?
תודה רבה והרבה בריאות והצלחה לכולנו

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדן ההריון

הלחץ והרצון להתחיל כמה שיותר מהר להיקלט להריון חדש מובן לחלוטין.
יחד עם זאת, ההנחיות שאני תמיד קיבלתי היו זהות- לחכות מחזור אחד, ואז להתחיל. וזה גם מאוד הגיוני לי. המערכת ההורמונאלית צריכה להתאפס, הרחם צריכה להיות הכי מוכנה שיש, המאגרים בגוף צריכים להיות אופטימאליים...

לגבי הביקורת- ניתן ללכת להיבדק לאחר 3 שבועות לאחר הגרידה, וניתן ללכת לאחר המחזור (לא גם וגם), כי לפעמים יש שאריות קטנטנות שיוצאות עם המחזור, וכדי לקבל תמונה עדכנית וטובה על מצב הרחם, יש הטוענים שעדיף ללכת לביקורת לאחר קבלת המחזור הראשון (אלא אם כן יש סיבה רפואית לעשות קודם לכן).

מאחלת לך שההריון הבא יהיה תקין ויסתיים בידיים מלאות
.
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה לנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

כניסה להריון

לגבי הכניסה להריון לאחר הפלה הדעות חלוקות בין הרופאים. הרופא עצמו בבית חולים אמר לי שאין מניעה לנסות מיד להיכנס להיריון וחלק באמת אמרו לחכות מחזור אחד. כמובן גם שהמניעה מאלצת להשתמש באמצעי מניעה בסביבות החודשיים. ולגבי הביקורת, שיצאתי מבית החולים לא אמרו לי ללכת להיבדק לאחר המחזור אלא לחזור רק לאחר שבועיים. יכול להיות שהמצב שונה?

שירהד1

Member
מנהל
תקשיבי- אין אמת אחת-

יש כאלה שחושבים א' וכאלה שחושבים ב'. תעשי מה שאת מוצאת לנכון שהכי טוב עבורך.
ההנחיות בבית החולים הם לרוב לבוא אחרי שבועיים-שלושה לביקורת אצל הרופא/ה הגניקולוג/ית, אבל אמרו לי לא מעט אחיות שהן ממליצות לבוא לאחר המחזור.
שוב- אין אמת אחת, ואני לא חושבת שזה ממש משנה מתי באים. העיקר שבאים.

יש עוד משהו- מחזור אמור להגיע בין 4-6 שבועות מהגרידה. ולפעמים הוא גם מגיע עד 8 שבועות אחרי, וזה נחשב בסדר גמור. כך שממש קשה לתזמן את הניסיונות לכניסה להריון, כי לא יודעים מתי הביוץ מגיע....

לי, עבור עצמי, תמיד היה נכון יותר לחכות למחזור, לדעת שהדברים התאפסו והסתדרו, ללכת לבדיקה, ורק לאחר מכן להתחיל לנסות שוב.

אבל באמת שתעשי מה שאת מרגישה שטוב עבורך.

בהצלחה!
שירה.

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה לנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

למעלה