הריון לא מתוכנן

mikih19

New member
הריון לא מתוכנן

היי..אני ממש אשמח לעזרתכן..אני בת 34 בקרוב.
ילדתי את ילדי הראשון לפני ארבעה וחצי חודשים.
לפניי יומיים גיליתי להפתעתי שאני בהריון שבוע 5 על אף שניזהרנו אך כנראה לא מספיק.
תיכננתי להתחיל לנסות להיכנס להריון עוד 9 חודשים בערך אך עכשיו?לא..רק התאוששתי מהלידה,חזרתי להתאמן ,קצת לחזור לגופי ,לאנרגיות שלי,תיכננתי עבודה חדשה,לימודים וכמובן להנות מהתינוקי החדש והראשון בחיי..ולפתע-זה קרה..ואני לא שמחה..אני מודה על כך ויודעת שזה לא מובן מאליו אך..מרגישה שלא מתאים לי שוב עכשיו.רוצה לרצות.מבפנים ...מכיוון שאין עוד דופק אני ממש מתלבטת אם לעשות הפסקת הריון. הצילו...מה דעתכן??

mitmit11

New member

אף אחת כאן לא יכולה להחליט עבורך. את ובן זוגך צריכים לשבת ולחשוב על כל ההשלכות של פעולה זו או אחרת.
לשמירת ההריון יש השלכות פיזיות על הגוף שעוד לא הספיק להתאושש ומותש מלילות קשים, על הנפש, על הכיס ועוד לא מעט פרמטרים. להפסקת ההריון יש גם כן השלכות, בעיקר פיזיות ונפשיות.
נסו לעבור על כל דבר ולהחליט מה יהיה הכי נכון עבורכם בנקודת הזמן הזו. קחי בחשבון שיש צורך לעבור ועדה לאישור ההפלה.

שםזמני6

New member
גם אני הייתי שם, אולי זה יעזור...

בערך שלושה חודשים אחרי הלידה, כשהתחילו התהיות באיזה אמצעי מניעה להשתמש, הפתיע ההריון והפך את כל המציאות על פיה.

האמת - לא הרגשתי בכלל התלבטות לגבי השארת ההריון, אני בתחושה שלי, ברגע שההריון נוצר, יש לי כבר תינוק שמתחיל להתפתח בתוכי, אבל זו התפיסה האישית שלי, אני מבינה שאפשר להרגיש גם אחרת

לא אשקר לך שהיה קל, הבעל עזר הרבה יותר מהרגיל עם התינוק הקטן, כשאני הלכתי ותפחתי לי בנחת
מבחינה פיזית - נכון שזה עומס, אבל לא נראה לי שמדובר על השלכות ארוכות טווח, ההתאוששות אחרי הלידה השניה דרשה ממני קצת יותר שימת לב לטיפול עצמי טוב וזהו.

מגיל ממש צעיר היה מדהים לראות את האינטראקציה ביניהם. לתחושתי כשמדברים על גיל שנה, שלוש, חמש, במובן מסוים זה יותר קל לגדל שניים ביחד מאשר להעסיק ולהפעיל ילד אחד אנטרגטי ומשועמם שאת צריכה כל היום לכרכר סביבו, כשיש לך שניים הם המון מעסיקים אחד את השני פשוט כי מעניין להם ביחד.

היום אנחנו כבר בגיל ההתבגרות וזה ממש כיף לראות אותם ביחד. (בן ובת)

השלב הראשון של הגילוי זה הלם ללא ספק. אני עברתי את זה והמשכתי הלאה ובמבט לאחור אני שמחה שזה קרה (הרי לא היה לי אומץ לעשות את זה בכוונה, כן?
)

קשה לחוות דעה

אני נכנסתי להריון עם השני - חצי בטעות - כשהראשון היה בן חמישה חודשים, כמעט כמוך.
יש לזה יתרונות: הם נורא קרובים היום (בני חמש ושש), חברים הכי טובים. גידלנו אותם ממש בנאגלה אחת - הפסיקו עם הטיטולים כמעט ביחד, לובשים אותה מידה היום, היו שנים שהם היו באותו גן וזה גם היה נחמד. לטעמי, אחרי שעברתי משבר תינוק חדש עם בן שנה ועם בן שנתיים וחצי, בגיל שנה זה פשוט לא משבר. זה פשוט זורם בתוך המציאות.
מצד שני, קחי בחשבון שאם את מתחילה עכשיו הריון אז בעוד כמה חודשים תהיה לך פחות סבלנות לקטן וכשהוא יהיה בן שנה כבר תצטרכי לעשות מקום לעוד אחד. אם את מיניקה אז יש לזה השלכות, אם את לא מתכננת לשים את הגדול בגן עד אחרי גיל שנה יהיה לך קצת יותר קשה. אני יכולה להגיד לך שאנשים נורא ריחמו עלי, אמרו לי שזה כמו תאומים אבל עם שתי לידות. זו ממש לא החוויה שלי ואני מאושרת שזה ככה. הם נפלאים, והם נורא קרובים. אז זהו, את רואה, כמו בכל דבר, יש יתרונות ויש חסרונות. את יכולה לבחור ככה או אחרת, וכמו שמיטמיט כתבה לך יש פה גם מחיר לא פשוט מהגוף שלך (מצד שני, מה ההכרח להחלים ואז לעשות את זה שוב לגוף? ככה כבר תחלימי בשוונג אחד משניים
), לכיס, ואולי לזוגיות. אני בבאים בתור השתדלתי לרווח כמה שאני יכולה מהסיבה הפשוטה שאני לא מצליחה להפסיק לעשות אותם (הם יוצאים לנו נורא נחמדים
, אז לפחות שייכנסו לי כמה שפחות עד שלא אצליח להיכנס יותר להריון

הכל תלוי מה את מבקשת מעצמך

ממליצה לך לקחת דף ותתחילי לרשום את כל מה שעולה לך בהקשר של ההריון, הכל!!! פחדים, חששות, רצון, תחושות, מה באמת מתחשק לך, צדדים חיוביים, שליליים ועוד. אחרי שרשמת הכל, תיקחי לך כמה דקות הפסקה לנשום, לשתות משהו ואז תחזרי לדף חדש ותגידי מה מהדהד לך, מה יותר נראה לך שיתאים לך כרגע לעשות, תאפשרי לעצמך להיות בחופש להחליט מה תואם אותך ומה פחות. צעד צעד, לאט לאט. אם את צריכה עזרה בסדר הזה, מוזמנת לדבר איתי או להתכתב איתי במייל בשמחה [email protected] 052-2459893

פלפל בת

New member
ההחלטה היא שלך/שלכם.

אם הייתי במקומך, אני מניחה שגם אני הייתי נאבקת באותן דילמות בדיוק, וקשה לי לומר מה הייתי עושה במצבך.

הדבר היחיד שחשוב, הוא שכל מה שתחליטי בסופו של דבר, תהיי שלמה איתו.

מיקי היקרה, מבחינתי את זכית...

איזה יופי לגדל את שניהם ביחד קרוב קרוב, הם ישחקו ביחד, ילמדו לעשות דברים ביחד, זה יהיה מקסים, וכן זה יהיה קשה בהתחלה אבל...

זה יהיה שווה האמיני לי, אני בעלת נסיון עם אחת , ומיד אחרי נכנסתי להריון עם תאומים!! היה קשה, אבל היום במבט לאחור, אני שמחה ומאושרת.

שיהיה לך רק בהצלחה, אשמח לייעץ יותר אם תרצי.

תחזיקי מעמד כי מה שבתוך זה חצי ממך!!

(רק לא הפלה!)

פורום הריון ולידה

שלום לך קוראים לי ליאת אני בת 24 מאזור השרון
את צריכה לקחת בחשבון שעם תעשי הפלה אף
אחד לא מבטיח לך שתוכלי להיכנס להריון שוב
בצעירותי עברתי הפלה התחתנתי נכנסתי להריון
בחודש 5 להריוני היה לי זיהום מאוד נדיר ברחם
הייתי בסכנת חיים והיו צריכים לילד אותי לצערי
העובר לא שרד כיום אני נשואה 4 וחצי שנים ואין לי
ילדים אחרי כול כך הרבה יסוריים התבשרתי ברוך
השם שאני בהריון כרגע אני בחודש השלישי
שתדעי שכלום לא מובן מאליו ושיש נשים שעוברות
10 מאדורי גיהנום כדי להכנס להריון ההחלטה היא
אך ורק שלך אבל תחשבי גם על הסיכונים
אני מאחלת לך שיהיה לך בהצלחה ושלא תעשי את
ההפלה כי כול מי שעושה הפלה זה תמיד רודף אותה
ותמיד מתחרטים על זה מנסיון!!!

בדיוק כמו אצלי- רק שאצלי זה מתוכנן

הבן שלי בן 10 חודשים ואני כבר בשבוע 23.
למה? כי ככה רצינו. בגלל כל היתרונות שכתבו פה כבר.
בגלל שכבר עדיף לסיים עם הלידות וההריונות והחוסר שינה בבת אחת (לא מתכננת עוד ילדים)

אבל, זאת באמת החלטה שלך ושל בעלך...
ולא חושבת שיש פה מקום לייעוץ כזה, אלא רק לסיפורים של אחרים.

למעלה