הריון לא רצוי

zefnon

New member
הריון לא רצוי

שלום לכולם
התחיל בכך שאני לא יודע אם זה המקום הנכון לפרסום ההודעה אבל אחרי עיון קצר בפורומים זה נראה לי כמו המקום. אם לא, הודה אם תפנו אותי לפורום הנכון.

אז ככה: שמי יונתן אני בן 24 במקור ממושב שורש וכיום מתגורר בברלין עם חברתי לוסיה.
לוסיה היא ברלינאית במקור. הכרנו בטיול בדרום אפריקה, התאהבנו, והחלטתי ללכת אחרי הרגש ולעבור לברלין. אני פה כבר חצי שנה ומאוד מאושר.
עד לפני שבוע כאשר גלינו שלוסי בהריון (שבוע 7). חשוב לציין שאנחנו אדיוטים שלא נזהרנו! וגם היינו לנו שיחות אקראיות לפני כן, וכל אחד ידע את דעתו של האחר בנושא.
אבל כרגע זה לא חשוב.
מה שעל הפרק זה שלוסי לא רוצה לעשות הפלה, היא גם לא רוצה לשמור את התינוק, והיא מקווה שלעולם לא הייתה נכנסת להריון.
אני חושב שהיא חייבת לעשות הפלה! אני אישית לא מוכן נפשית רוחנית כלכלית להיות אבא (בייחוד לא בגרמניה שמה אין לי מעמד חוקי כרגע ואיני יודע את השפה) לוסי עצמה לדעתי חוץ מהקשרות רגשית לתינוק לא מוכנה נפשית להיות אמא (קצת רקע על לוסי-בחורה בת 29 שגדלה מחוץ לנישואים וגודלה על ידי אמא שלה.
היא הולכת לטיפול מזה כמה שנים בנוגע לדכאון או משהו בסגנון לא יודע אם יש לזה הגדרה. אמא שלוסי גם היא הולכת לטיפול וכרגע חיה לבד אחרי נשואים כושלים).
אני אוהב את לוסי מאוד! ועברנו ביחד תקופות לא פשוטות שחזקו בניינו את הקשר.
אבל לוסי לא רואה את המציאות כמוני. היא לא רואה את האחריות שיש בלהביא ילד לעולם. היא חושבת שאחרי 3 חודשים היא תחזור לעבוד כאילו כלום ומישהו יעשה כבר ביביסיטר. היא לא מבינה שבשביל להביא תינוק צריך יותר מאהבה גרידא. צריך תא משפחתי יציב שיוכל לספק את צורכי הילד וכרגע אני ולוסי לא שם. וכמובן שיש ילדים שנולדים מחוץ לתא כזה והם חיים את החיים שלהם, אבל אם יש לך את ההזדמנות לבחור, לא תבחר באופציה הראשונה? האם אני הנאיבי פה? האם אני נאיבי בזה שאני רוצה לספק לילדי ומשפחתי את הטוב ביותר. ואני בטוח מאוד שאני יהיה מסוגל לעשות כך בעתיד!
איך זה שהיא לא רואה את המציאות כמוני? איך היא לא רואה שבעצם זה שהילד יבוא לאויר העולם בלי רצוני זה כבר שגוי וכפי שאני רואה את זה הילד יצא שרוט כמו לוסי (שהיא אומנם שרוטה אבל בחורה אם לב זהב) ולוסי תהפך להיות אמא שלה, אותה אמא שהיא לא מפסיקה לריב איתה, במשך 8 החודשים שאני מכיר את לוסי לא היה שבוע אחד שהן לא רבו שלוסי לא אמרה לי שאמא שלה משגעת אותה וממררת לה את החיים. ששאלתי את לוסי אם היא אוהבת אותה היא אמרה לי שכן אבל שהיא אשה קשת יום וביקרותית שלא נותנת לא חופש. וזה המצב ברגע שלוסי רק חשבה על הפלה אמא שלה מיד צרחה עליה שזאת טעות חייה ושהיא תשאר לבד כל החיים שלה!! למרות שהבהרתי ללוסי שאני אוהב אותה ושאני יתמוך בה ושאני רוצה ילדים בעתיד.
האם בכלל יש אפשרות שלוסי תראה את המצב כמוני? או שאני צריך לראות את עצמי כאבא לילד גרמני איתו אני כנראה יתראה כל יום, ולחיות אם רגשות האשם האלה שיש לי ילד שלא רציתי! איך אני יחבק אותו?! איך אני יסתכל לו בעניים?!

כל תגובה תתקבל בברכה

מרוניה

New member
זה אכן לא קשור לנושא הפורום,

(הפורום הזה עוסק במשפחות פרק ב', כלומר, גרושים שיצרו זוגיות חדשה אחרי הגירושים),
אבל לצערי אני לא יודעת לאיזה פורום כן להפנות אותך. אולי כדאי לחפש פורום של תמיכה פסיכולוגית, שמנוהל על ידי איש מקצוע, ולקבל שם ייעוץ. כמו"כ הייתי מציעה לך להתייעץ עם איש מקצוע במקום מגוריכם.
בכל מקרה, לא הבנתי מהסיפור שלך - היא לא רוצה לעשות הפלה והיא לא רוצה להשאיר את הילד? אז מה היא כן רוצה לעשות? לא ידוע לי על אפשרות שלישית...

רגע - נשלח לפני הזמן

האפשרות השלישית שהעלתי היא לא ספציפית לגבי לוסי ויונתן....
ועוד משהו-בפורום הזה אין רק גרושים וגרושות - הנה, מנהלת הפורום נשואה לאלמן ....

מרוניה

New member
כן, ברור, לא התכוונתי דווקא לגרושים,

אלא לכך שאנשים כבר הקימו משפחה וזאת משפחתם השנייה.
גם אני לא גרושה אלא אם יחידנית, אבל בבואי ליצור זוגיות חדשה יש בה את כל המרכיבים של משפחה פרק ב'.

רצוי כמובן שתגיעו להחלטה משותפת

היו דברים בכתיבה שלך שהפריעו לי מאוד (למשל -"הילד יצא שרוט כמו לוסי")

zefnon

New member
הבהרה

צודקת אני מתנצל. התכוונתי שהילד יקבל את החיים של לוסי. אותם חיים שלוסי אם הייתה יכולה לא הייתה בוחרת בשביל עצמה. ולוסי תהפך להיות כמו אמא שלה. בחורה מרירה בת 60 אם ילד מחוץ לנישואים. מצטער על הבוטות אבל זה המצב.

מרוניה

New member
מה זאת אומרת "ילד מחוץ לנישואים"?

אתה לא מתכוון להישאר איתה? לא בדיוק ברור לי.
כי אם אתה לא מתכוון להישאר איתה, אז אתה צריך לעשות רק את החישוב של איך תעמוד בסכום המזונות (אם היא מסרבת לעשות הפלה), וזהו, אין לך מה לעשות מעבר לכך.
אבל הבנתי מדבריך שנכון לעכשיו אתם עדיין יחד.

zefnon

New member
אני לא ישאר איתה

אני לא מאמין שאני ישאר איתה. לא אחרי שהיא "אונסת" אותי לתהליך שישנה את חיי. אני כן מתכוון להיות אבא לילד (וגם אבא טוב) אבל לא במערכת יחסים רומנטית איתה. לפחות ככה נראים לי הדברים עכשיו.
ולגבי מזונות אני לא יודע. אין לי כסף! אני בן 24 אחרי הטיול של הצבא והמדינה בלי שפה ובלי אישורים עדיין. האם אני צריך לשלם מזונות לילד שלא בחרתי להביא לעולם? אני לא רוצה לברוח מאחריות אבל אם לדוגמא המזונות הו 500 יורו בחודש, לא יהיה לי מאיפה להביא את הכסף.....

מרוניה

New member
מציעה לך לקבל ייעוץ משפטי.

אני לא יודעת מה החוק אומר בחו"ל, ולדעתי אתה צריך להתייעץ מה כדאי לך לעשות. להישאר שם? לחזור לארץ? אולי שם החוק מתייחס אחרת להיריון שאינו רצוי בעיני האב? אין לי מושג.

למעלה