הריון לא תקין - אפשר להתייעץ?

meme1975

New member
הריון לא תקין - אפשר להתייעץ?../images/Emo39.gif

שלום רב לכולכן, אני מבקרת פה לעתים ואני מבינה שיש כאן הרבה ידע לכן אשמח להתייעץ עימכן בעניין חשוב
. לפני מס' שבועות איחר לי המחזור, עשיתי בדיקת דם והסתבר שאני בהריון. הבטא היתה 25, אחרי מס' ימים עשיתי שוב בדיקה והתוצאה היתה 78 ואחרי 4 ימים נוספים: 178. לאור העליה הלא תקינה של הבטא, הרופא אמר לי שההריון נראה לו לא תקין אם כי לא ראה דבר באולטראסאונד הווגינלי והמליץ בשלב זה לעקוב אחרי הבטא. בינתיים בסופ"ש האחרון החלו לי דימומים חזקים והבנתי שהמערכת בעצם מתחילה להתפרק. הדימומים ממשיכים גם היום, כבר יום 4, אלא שכרגע זה נראה כמו מחזור רגיל שלי.... עשיתי בדיקת דם היום (יום ב') והבטא שהתקבלה: 53. אני מבינה ומתחילה להשלים עם זה שההריון הזה כבר לא רלוונטי
(אחרי הרבה בכי ועצב, בעיקר בסופ"ש כשראיתי ש"זה נשטף באסלה", אותו "זה" שיכול היה להיות תינוקי), אבל אני דואגת ורוצה לדעת כמה דברים: א. האם מדובר פה במקרה של מה שמכונה "הריון כימי"? ב. האם אני אצטרך לעשות גרידא בכל זאת אם לא "הכל יתפרק ברחם"? או שכדאי להמשיך לעקוב אחרי הבטא ולראות אם היא הופכת שלילית לגמרי ובכך "הסיפור נגמר"? ג. האם למצב מעין זה יש השפעות על כניסה להריון מחדש? ד. מתי אוכל לנסות להיכנס להריון שוב? אגב, אין לי בעיות רפואיות וזו הפעם הראשונה שמקרה כזה קורה לי. מצטערת שזה יצא ארוך, תודה על התייחסותכן לכל שאלותיי, אני ממש לחוצה ועד לשבוע הבא שאפגוש את הרופא שלי, אשמח לקבל תשובות ולהירגע בחג הפסח בעניין
אז אני שולחת
ו - תודה .

קודם כל אני שולחת לך חיבוק...

אני לא יכולה לענות לך על כל השאלות, מה שאני יודעת זה שאם ההיריון ייפול באופן טבעי, יישקלו אם לעשות גרידה לפי אולטרסאונד, לראות אם יש שאריות. הכניסה להיריון אחר כך לא אמורה להיפגע, למרות שלכל אחת לוקח זמן שונה להיכנס להיריון אחרי הפלה. זה נורא אישי ובטח מושפע מגורמים שונים. נשמע לי בעיקר שאת צריכה לללכת לרופא ולהתייעץ. שהכול יעבור בסדר ומהר ושהפעם הבאה תהיה מוצלחת.

Gill Gallad

New member
הי מימי, שולחת לך ../images/Emo24.gif גדול

אני מאמינה שמה שאת עוברת עכשיו הוא בסבירות גדולה הפלה טבעית וזה מחזיר אותי 9 שבועות אחורנית לימים הקשים ההם... אז לפני הכל קבלי ממני המון המון
ו
! מקווה שתעברי את התקופה הקשה מחוזקת ומאוששת, אבל קחי את הזמן להתאבל על אבדנך ואל תרגישי מחוייבת להיות תיכף ומייד חזקה ואמיצה כלפי העולם. כמה תשובות שאולי יעזרו לך להתמודד ולהבין טוב יותר מה שקורה: א. הריון כימי הוא למעשה כינוי להריון צעיר שנפל בשלב מוקדם. זוהי הפלה לכל דבר. הכינוי הריון כימי נובע מהעובדה שההריון נפל כל כך מוקדם שלמעשה הוא אותר רק באמצעים כימיים (שתן, דם) ועוד לפני שאותר באמצעים שאינם כימיים (כמו אולטרסאונד). אמנם לך עשו אולטרסאונד אך ההריון לא אותר בודאות (יתכן שהיתה בעית השתרשות?) ואני סבורה שהשם הריון כימי יכול להתאים אבל חשוב שתדעי שהיה הריון וההפלה היא הפלה. ב. עם סוף הדימום או אחרי פרק זמן שיקבע הרופא תצטרכי לעבור אולטרסאונד וגינלי לוודא שהרחם נקי משאריות הריון. אם תמצאנה עדויות לשאריות אכן תצטרכי לעבור גרידה. זה לא הכרחי, לפעמים הכל יוצא לבד בדימום ולא צריך להוסיף גם גרידה (אני לא עברתי). לדעתי אין להסתפק בבטא בלבד, והכי חשוב להיות במעקב הרופא!!! ג. שלילי שלילי שלילי. אין שום השלכות. הדבר הודגש באוזניי חזור והדגש, הפלות בשלבי הריון מוקדמים הן מאוד מאוד שכיחות ואין לזה כל השפעה על ההריון הבא. כמובן שבכל הריון (בין אם ראשון ובין אם עשירי) יכולות להיות בעיות, אבל זה לא בגלל מה שהיה קודם. ד. אחרי שהדימום פסק והאולטרסאונד מראה שהכל יצא מחכים לוסת הטבעית הבאה שמגיעה אחרי 4-6 שבועות. אחרי זה אפשר לחזור לשגרת הפעילות. מקוה שעזרתי במשהו. אני רוצה שוב להדגיש שחשוב מאוד שתהיי במעקב רפואי. מקוה שיעבור לך בקלות ושצ'יק צ'ק תהיי שוב בהריון תקין וארווווך !!!

meme1975

New member
תודה רבה על התגובות ../images/Emo51.gif ../images/Emo23.gif

היי, בנות, תודה על התגובות, שמחה שמישהי התייחסה לדברים ולשאלות הרבות. תודה על החיזוקים והעידוד, זה משמח את הלב לדעת שמקשיבים ומנסים לעזור. גיל - חן חן על תשובתך המושקעת והארוכה, על כל סעיף וסעיף ענית, את משהו
. אני היום יותר רגועה מבעבר ומנסה להשלים עם המצב. בשישי כשראיתי את הדם הרב היוצא מגופי, כ"כ בכיתי כי הבנתי שגופי מבצע הפלה של מה שיכול היה להיות תינוק בעוד 8 חודשים. זה היה עצוב, בכיתי עוד הרבה לפני כן מאז שהרופא אמר שההריון כנראה לא תקין ולא יתפתח וכשראיתי שהבטא לא עושה את עבודתה נאמנה.... זה עצוב וקשה ומספיק בכיתי, אני מנסה להתעודד ולהמשיך הלאה כדי לא לדכא את עצמי ולשקוע במרה השחורה, כי זה פשוט, הקושי הוא להיות חזקים ולהתמודד. אני מאוד חוששת שאצטרך לעשות גרידה כי אני די פחדנית מבדיקות רפואיות. בכל אופן, בראשון שלאחר החג יש לי תור לרופא ונשמע ממנו מה דעתו על המצב, אולי יחליט לעשות אז אולטראסאונד ולבדוק איך זה נראה מבפנים. מאוד עצוב לי לפעמים לקרוא כאן את דברי הבנות עם כל הייאוש הזה והרצון וכמיהה לילד שלעתים נראים לא מציאותיים. אני לא מבינה - למה העולם כ"כ אכזר?
אני כ"כ רוצה לשמוע שדברים יסתדרו פה לבנות, ולי כמובן ובמהרה עד כמה שניתן. שוב שולחת
ו -
, עוקבת אחרי כולן מכאן
אגב גיל, מה איתך, עברו 9 שבועות מההפלה שהיתה לך , כך כתבת...מה המצב? מחזיקה אצבעות ב -

Gill Gallad

New member
אין בעד מה ../images/Emo9.gif

אני ממתינה לראות אם יצא משהו החודש ולכן אני מאוד אאוט... קצת מבולבלת, קצת מדוכדכת, קצת הרבה חוששת... נחכה בקרוב ונדע... תודה על ההתעניינות!

פוקית27

New member
../images/Emo24.gifמבינה לליבך,גם אני הייתי שם

לפני 8 חודשים. נגד העצב אין מה לעשות ,אבל בסוף הוא עובר. תהי חזקה,ואנ מקווה שהכל יסתדר לך במהרה.

פּוֹנְג

New member
אין לי מה להוסיף על מה שכתבו, רק

להוסיף
ואיחולי החלמה מהירה וקליטה נוספת מהירה ובריאה.

גורבי

New member
רק משהו קטן (בעצם שלושה)

שולחת לך
חזק חזק, ומאחלת שזה יעבור הכי בקלות שאפשר. בתור מי שהיתה במצב דומה לפני כ-4 חודשים, אני יודעת כמה קשה זה יכול להיות, ומציעה רק שתרשי לעצמך לבכות כמה שצריך, ותיעזרי במי שטוב לך - בן הזוג, חברות, הורים, אנחנו
. ועידוד קטן בנושא הפחד מניתוחים: קודם כל, כמו שאמרה ג"ג, יכול להיות שלא תצטרכי גרידה, אם הכל התנקה באופן טבעי. אבל אם כן, מנסיוני, השד (מבחינה גופנית) לא היה נורא כל כך: חצי שעה של שינה (הרדמה מלאה), ואח"כ כמה ימי דימום כמו של מחזור, וזהו (ואני הייתי בשבוע מתקדם הרבה יותר). ואת זה שאחרי הריון כימי הסיכויים להרות שוב במהירות הם הרבה יותר גדולים, את כבר בטח יודעת :)
,

meme1975

New member
שוב תודה לכולן על המילים ../images/Emo24.gif

כיף לשמוע אתכן ולקבל זריקת עידוד מאחלת
לכולןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

יפעת99

New member
תשובה קצת ארוכה

טוב אז כך קחי נשימה ארוכה... מניסיוני שני הריונות תקינים ספונטנים כפי שמכנים זאת הרופאים וגם הלידות ואז ניסיתי להיכנס להריון נוסף הילד הקטן שלי בן שלוש(היה השבוע) בשבוע השביעי להריוני החלו קיווצים לא מאוד חזקים יותר כמו דקירות והחל דימום. עדיין לא חשבתי על הפלה. הלכתי בערב למכבי מר"מ עשו לי אולטרסאונד שלא הראה דופק הרופא אמר לי שהסיכוי 50% ליפול ולהשאר למוחרת כשקמתי בבוקר לאחר הפיפי ראיתי גוש קטן לבן שקוף אחרי שניגבתי. (סליחה על התאורים). הרופא שלי אמר שזו אכן הפלה אך לא בטוח שיהיה צורך בגרדה. עשיתי כל יומיום מעקב של הבטא לראות שהיא יורדת יפה וכמובן אולטרסאונד לראות שהכל ירד ונקי שם. האולטרסאונד והבטא הראו שהכל הולך יפה והפוך כלומר אין צורך בגרדה היום אני אחרי ארבעה חודשים בהריון נוסף שבוע שמיני בנתיים טפו טפו טפו הכל בסדר. הרופא שלי אמר שצריך להמתין למחזור אחרי ההפלה כחודש ואז אפשר להתחיל לנסות ניקלטתי מיד אחרי. מקווה שגם אצלך הכל יעבור בקלות. ותחשבי על הצד החיובי כניראה שהעובר לא היה תקין וגוף עשה את שלו כדי להוציאו. עוד משהו הרופא שלי אמר לי שרק אחרי שלוש הפלות עוקבות מתחילים לבדוק מה הקטע. מקווה שעזרתי אם יש לך עוד שאלות תכתבי לי מסר להתראות יפעת

טאיה1

New member
ליפעת ולמי שעברה הפלה טבעית

את לא ציינת שהיה לך דימום. האם יכול להיות שההפלה תתמצה בהפרשות צמיגיות חומות רק שמנגבים (אחרי פיפי) מבלי שיהיה דימום? אני כל כך מחכה לדימום מאסיבי, כמו שכולם מספרים עליו, אבל בנתיים הוא לא מגיע.

יפעת99

New member
לטאיה

לי היה דימום שהתחיל בהפרשות חומות והתחזק עד מאוד. אין לי מוסג רק לגבי הפרשות חומות הרי אני לא רופאה וכתבתי לכן מניסיוני האישי. בכל אופן שיהיה בהצלחה בעתיד יפעת

טאיה1

New member
כל כך מזדהה. אני בדיוק באותו מצב

גם לי נודע השבוע שהבטא שלי יורדת במקום לעלות. כרגע אני ממתינה לדימום, ואני כל כך מקנאה בך שאצלך זה כבר ממש נגמר. אני יכולה להוסיף על כל המידע שקבלת, שהרופא שלי אמר לי לעקוב אחרי הבטא עד שתגיע אפילו ל- 20, ואז זה אומר שההריון הסתיים. אני מקווה גם בשבילך וגם בשבילי שתהני בחג ותכנסי מהר להריון חדש.

meme1975

New member
יפעת 99 וטאיה היקרות!!!!../images/Emo24.gif

יפעת היקרה, קודם כל תודה על המילים ובאמת לא היית צריכה להתנצל שזה ארוך. להיפך, כל מילה תורמת ומוסיפה ומעודדת
. אני שמחה בשבילך לשמוע שאת בהריון נוסף, חדש והכל תקין. מאחלת לך בהצלחה, הריון קל ולידה נעימה.... אכן אעקוב אחרי הבטא ובעוד כמה ימים אהיה אצל הרופא שבטח ימליץ על אולטראסאונד ובדיקת המקום, מקווה שלא יהיו שאריות ולא אצטרך גרידה.... בהזדמנות זו שולחת חג
שמח!!! טאיה היקרה, אני כל כך מבינה את שאלתך, אני הייתי במקום בו את נמצאת ממש לפני שבוע לערך. חיכיתי לדימום מרגע שהרופא אמר לי שאין סיכוי שההריון ימשיך בצורה תקינה. בכל פעם שהלכתי לשירותים, ציפיתי ל"הפתעה", אם כי כשהיא באה היה לי מאוד קשה עם זה, על אף שניסיתי להשלים עם המצב עוד קודם, בכיתי לא מעט, הבנתי, כמו שכתבתי, שמה שנשטף באסלה היה יכול להיות תינוק חמוד ומקסים, שאני כ"כ רוצה בו תק' ארוכה. בכל אופן, אל תתייאשי וקחי בחשבון שזה יקרה גם אצלך וש"הכל ייגמר" עם הזמן, עובדה היא שהבטא יורדת לדברייך. גם אצלי אגב זה התחיל במעין "הפרשות" ראשוניות, אחת ליום, כאלה חומות ולא ברורות (כמו בסוף מחזור) והדימום הרציני החל אחרי כמה ימים כאלה.... בכל אופן גם לך אני שולחת
ו - אל תיקחי ל
, מאמינה שהדברים בסוף יסתדרו ומחזיקה אצבעות לכולנו כאן

טאיה1

New member
meme

תודה על התגובה שלך. זה מדהים אותי לחשוב שעוד מישהי עוברת את אותה חוויה בדיוק. כולל הלדעת שההריון נגמר, אבל בדימום הראשון לבכות, כי פתאום, כנראה, קולטים באמת... עוד שאלה אחת - הדימום מלווה בכאבים חזקים במיוחד? אני נורא מפחדת ממנו...

meme1975

New member
שאלי כמה שבא לך ../images/Emo39.gif

הדימום היה מלווה בכאבי בטן, אצלי זה היה די דומה למצב של מחזור (ביום הראשון של המחזור אני בדר"כ שבר כלי) וכך גם במקרה הזה. הרגשתי לא טוב, אבל לדעתי הקטע הנפשי היה "חזק" יותר מהפאן הפיזי. הבכי התיש יותר מכאב הבטן עצמו. אבל התכרבלתי לי בזרועותיו החמות של בעלי ומצאתי לי שם נחמה שטנה והלכתי לישון וקמתי אמנם עם עצב בלב, אבל ממשיכים הלאה. נננסה שוב בהמשך ונקווה לטוב !! אגב מדהים אותי שאני מנסה לעודד אותך
כשאני עצמי עוד לא שלמה עם מה שקרה בגופי, אבל ניחא, כנראה ה"טיולים" האלה בל פורומי ההריון הקיימים באינטרנט מדביק בי את המילים החמות ונסיון לעודד. ובעיקר חשוב להבין שמצב כזה קורה להמון נשים, הבנתי שיותר מ- 20-25 % כך ש.... אנחנו לא לבד!!! נקווה שיהיה טוב ו.....
אל תהססי לשאול מה שבא לך... בשמחה

למעלה