הריון עם ממצא של קלאבפוט

הריון עם ממצא של קלאבפוט

בס"ד אני בשבוע ה19 בשתי סריקות שנעשו לי בשבוע ה-16 ובחזרה בשבוע ה-18 נצפה כי לעובר יש קלאבפוט, ממצא כשלעצמו לא מטריד אותנו כי כבר קראנו בפורומים השונים כי הטיפול קל יחסית. רק שהעובר לא נצפה פותח את ידיו והרופא חושש שמודבר במחלת מפרקיםARTHROGRYPOSIS .בבדיקת FISH בינתיים הכל בסדר מחכים למי שפיר. האם מישהו פה היה לו משהו דומה, אני כל כך אשמח לשמוע זיק של עידוד, אני חוששת שאצטרך להפסיק את ההריון. את הקודם הפסקתי בשבוע 18 בגלל טריזומיה 18. רק לשמוע שלמישהו קרה דבר דומה והעובר נולד בריא.

שלום

האמת שלא שמעתי על מחלת הפרקים שהזכרת. אולי תנסי לכתוב בפורומים של יהו: http://health.groups.yahoo.com/group/nosurgery4clubfoot/ ו http://health.groups.yahoo.com/group/clubfoot/ אולי אחד ההורים שם יוכל לעזור. יש שם המון כניסות. המון הצלחה
עידית

טאניוש

New member
שלום ליאת

האם שאלת בפורומים נוספים? אני לא יודעת שום דבר על המחלה הזו אבל מוכנה לשאול בשבילך בכל מקום אפשרי. כרגע אני בעבודה ואין לי זמן, בנתיים שולחת לך חיבוק...

מסובך

לא מכירה את המחלה. האם ניתן לבודד את הגן שלה במי השפיר
אם כן, לפחות תהיה לכם תשובה וודאית. עם איזה רופאים התייעצת
מצטערת שאין באפשרותי לעזור לך באופן מעשי. מקווה איתך לטוב.

בהמשך להודעתי

בס"ד קודם כל תודה רבה על ההשתתפות והתשובות המהירות והאכפתיות, ממש עשה לי צביטה בלב המחלה היא לא כרומוזומלית ולכן אי אפשר לאבחן אותה במי שפיר. רק באולטראסאונד. וגם אז קשה להגיע לאבחנה מדויקת מה מידת החומרה, על פי רוב הבנתי מד"ר גלסנר מיעצים לעשות הפסקת הריון. אני פשוט מדפדפת ככה במנועי חיפוש ופורומים ומחפשת מקרה דומה שכתבו עליו, ומקווה לגלות שדברים יסתדרו, אני אנסה בפורומים שהפנתם אותי אליהם. שוב תודה רבה שבת שלום בינתיים

מחזיקה אצבעות שהכל בסדר

בד"כ במעל 90% מהמקרים (ראי תשובתו של ד"ר למדן בפורום זה) מדובר כקלאבפוט בממצא יחיד. יהיה בסדר!

לא בדיוק אבל...

אחרי שבני נולד, וראו את הרגלים כשהוא היה בן חצי שנה לערך, הלכנו לאיזה פרופסור ממכבי , אנחנו מטפלים בתל השומר, בכדי שייתן טופס 17 וזה בדיוק מה שהוא אמר שיש לבן שלי, נלחצנו ומהר מהר התקשרנו לתל השומר... האחות בתל השומר אמרה שזהו עיוות קשה מאוד בגפיים ושזה לא יכול להיות....היום הוא רץ, רוקד ומשתולל אם כך, לא צריך לנסות למהר להסיק מסקנות, תבקשי עוד חוות דעת מרופאים אחרים כי רופא אחד לפעמים להרוס מה שרופא אחר יכול לבנות במילה אחת... מחזיקה לך אצבעות שהכל יהיה בסדר תדעדכני אורית

טאניוש

New member
ניסיתי לחפש קצת מידע ברשת

את האמת לא הבנתי הרבה, ראיתי שממליצים גם לבדוק הדבקות בוירוסים, אבל לרוב מסתמכים על אולטרא סאונד. מה אומרים הרופאים? אם כל הבדיקות האפשריות יהיו תקינות
אפשר להיות שקטים? מחזיקה לך אצבעות.

אני אמורה לעבור אולטראסאונד נוסף

בס"ד עוד שבוע, ולפי פרופ' יפו (מנהל המחלקה לגניקולוגיה ומיילדות באיכילוב) וד"ר גלסנר (היועץ הגנטי) אם לא נצפה בפתיחה של הידיים יש מקום לדבר על הפסקת ההריון ח"ו, גם עשיתי בדיקה חוזרת להדבקות בCMV, אפילו שהבדיקה בתחילת הריון נראתה תקינה. אם ימצא שנשאר רק הממצא של הקלאבפוט אפשר להיות שקטים. מתפללים. שתהיה לכולכם שבת שלום ומבורך. תודה רבה מקרב לב אמשיך לעדכן

galitdror

New member
מחזיקה לך אצבעות

בהריון שלי התגלו הסתיידות בכבד ובכלייה של העובר. המליצו לנו על הפסקת הריון כי הרופאים לא ידעו איך "לאכול" את התופעה הזו. עשיתי בדיקות להימצאות וירוסים והיה חשש כבד להדבקות העובר ב-CMV למרות שגם הבדיקה הראשונית שלי היתה תקינה. אחרי התייעצות עם אין סוף רופאים פרטיים (גם בחו"ל) ופעמיים דיקור מי שפיר שיצאו תקינים, החלטנו להמשיך בהריון. היום יהונתן בן חצי שנה ולמעט קלאב פוט אין שום דבר! ההתסתיידויות עדיין קיימות וגם היום הרופאים לא יודעים להסביר מה מקורן אך אין לו שום בעיה רפואית
. כשעשיתי אולטרסאונדים רבים במהלך ההריון לא היתה תזוזה של העובר כמעט בכלל. גם לנו היו חששות כבדים אך עם התקדמות ההריון חל שיפור. עצה שלי - אל תקשיבי לרופא אחד בלבד. תקשיבי לתחושות הבטן שלך וקבלי את ההחלטה הנכונה לך. אני מקווה שתשמעי מהיום רק תשובות חיוביות! חזקי ואמצי, גלית

למעלה