הריון צעיר, דימומים מתגברים ושק דינמי- ברוך ה'

שאפולי

New member
הריון צעיר, דימומים מתגברים ושק דינמי- ברוך ה'

שלומות

אני ברוך ה' בהריון שלישי ממש צעיר , שבוע 6, לפני יומיים היה כתם ורוד בניגוב, אחכ כתמים של דם אדום משולב בהפרשות חומות(סליחה).. לא מלווה בכאבים ממש אבל במיחושים שדומים למחזור.. :-\

בכל מקרה, במהלך הלילה מגמת הדימום התחזקה (אחרי מתן שתן קצת הפרשות דמיות וסמיכות) אז הלכתי לבדוק, אלו הממצאים:

נצפה שק הריון (ברוך ה') בתוך הרחם (ברוך ה') נראה קטן לגיל ההריון רואים את ההילה, צוואר רחם סגור, רואים דימום בבדיקה וגינלית די "קיים" אבל בנתיים לא מוגדר דרמטי.. (בנתיים התחזקו קצת גם הכאבים והדימום (הכל לטובה), הממצא הכי מוזר היה ששק ההריון נצפה בבדיקה דינמי, משמע הוא זז בתוך הרחם.

הרופאה אמרה לי שלוליי זה היא היתה יותר רגועה שאלו סתם דימומים אבל בגלל שהוא זז זה ממצא יותר נדיר ויחד עם הדימומים היא חוששת אולי הוא זז לכיוון צוואר הרחם (משמע חלילה תחילת......... חלילה)

למישהי יש תובנות? ניסיון? המלצות?
זה תחושה ככ מוזרה לדמם בהריון, לא רקה בעבר, ומדהים כמה זה מעציב ומטריד למרות כל ההיגיון וכו'

אהובה,

מחבקת אותך קודם כל!! מחשבות חיוביות ומנוחה מוחלטת!!! מחזיקה אצבעות להיריון תקין!!! הכול יכול להיות תהיי חיובית!!!

שאפולי

New member
תודה

אני ממש מנסה לתפוס בחיובי (בפרט כיהודיה מאמינה שהרי אין יאוש בעולם כלל ולעולם אל יתייאש האדם מן הרחמים וכו') אבל המוח שלי לא מפסיק להגיד לי שאין מצב לדמם ככה בהריון ולסחוב אותו חס ושלום. נדהמתי לגלות כמה נשים כותבות שהיה להם ממש "מחזור" בהריון" והן ילדו כרגיל..

עלמה83

New member
שולחת לך חיבוקים

הי אהובה,
אני נמצאת במצב קצת דומה... כרגע אני בשבוע 11 והחל משבוע שעבר התחילו לי דימומים באים והולכים... בכל פעם רצתי לעשות אולטרה סאונד לראות שהעובר הקטן שלי בסדר. ובינתיים הכל בסדר ב"ה.
עדיין הדימומים ממשיכים..רואים דימום בא"ס מתחת לשק ההריון. הרופאים אמרו לי בעיקר לנוח (כבר שבוע וחצי לא הייתי בעבודה :/) , לשתות מלא מים ולקוות לטוב.
הרופא האחרון שהייתי אצלו שהוא סופר מקצועי אמר שאין לי מה לדאוג מהדימום וזה יסתדר מעצמו.
אני לא יכולה להגיד לך שזה מרגיע לגמרי בכל פעם שאני מגלה שוב כתם דם על התחבושת ורואה שזה לא נפסק. אנ י רק יכולה להגיד לך שאני מאוד מזדהה וההמלצות שלי הן לנוח מלא מלא, להיות כמה שיותר אופטימית ואם את רואה שהדימום מתגבר אז ללכת שוב לא"ס כדי לודא שהכל טוב.
מחזיקה לך אצבעות שההריון ימשך בצורה תקינה והכל יסתדר :)

שאפולי

New member
אמן

אני מרגישה שזה נגמר.. אני לא בטוחה ואין לי דרך לדעת עד שיעברו עוד כמה ימים
אבל את מכירה את ההרגשה שיש גם אחרי לידה שאת "ריקה"?..

נשמע לי שהדימום שלנו לא דומה- אני מקוווה מאמינה ומרגישה שאצלך הכל יסתדר מכל מיני דברים שכתבת! בעזרת ה'

אצלי השלב היה מאוד מוקדם 5-6 לא נצפה עובר, שק הריון שפשוט נסע כל הבדיקה ממקום למקום (ונראה לי שהוא כבר יצא זאת היתה תחושה נוראית ממש)
ואני מדממת ממש כמו מחזור חלש (נניח פד ליום) כבר 506 ימים (אתמול נחלש-נגמר שכזה) כך שאני די בטוחה שאצלי זה נגמר לצערי (בסדר, הכל לטובה!)

חשוב לי שלא תעצבי ממני או תשליכי- המקרים שלנו לא דומים בכלל.
הרופאה אמרה לי שאם כל המדדים אפילו היו דומים והשק לא היה זז היא היתה רגועה ואופטימית אבל כשהשק זז- זה יכול להעיד שהוא בדרכו החוצה, ובכלל, הוא כבר היה אמור "להאחז" בדופן הרחם אז...

מאחלת לך הצלחה

מומנת לעדכן אותי

עלמה83

New member
עצוב לי לשמוע

מקווה מאוד שבקרוב תיזכי להריון חדש ותקין לגמרי :)
אני ביום שישי חשבתי שהכל טוב ושאני יכולה לקום קצת מהמיטה..אז בישלתי..קצת הסתובבתי.. ואז הדימומים חזרו :(
בראשון עשיתי א"ס ותודה לאל העובר ממש בסדר אבל רואים שהדימום ממש גדל... הרופא אמר לי שאני חייבת להיות כמה שיותר במיטה ורק לנוח. אז כבר שבועיים שלא הייתי בעבודה וכנראה שגם השבוע לא אגיע. החלטתי לספר כי זו כבר העדרות ממש ארוכה וקיבלו את זה ממש יפה ב"ה.
מה שכן, אני ממש שמה לב שכשאני כל היום במנוחה אין לי בכלל דימום... שזה טוב. מצד שני... ממש לא בא לי להעביר ככה את כל ההריון, די מתסכל.
כמובן שהכי חשוב לי שהעובר יהיה בסדר, זה לפני הכל. אבל ממש רוצה כבר לחזור לשגרה.

שאפולי

New member
אמן ואמן. קחי בסבלנות

ותתמקדי ברוב הכוס המלאה!

הכי חשוב שהכל תקין, תנוחי, הזדמנות:)
לא מובן מאליו שלקחו בכיף בעבודה- אז ככה שהכל טוב

אחרי הלידה בעזרת ה' - לא יהיה לך זמן לנוח ותרצי לחזור לתקופה

מוזר לי ככ כל עיניין הדימומים ממש חדש לי.. למה שזה יחלש או יעלם במנוחה?
וגם אם כן איך זה קובע את תקינות ההריון? זה ככ מוזר, יודעים למה הדימום?

תתפללי

עלמה83

New member
תודה :)

אני גם לא הבנתי את הקשר בין דימום למנוחה עד שראיתי בעיניים שלי.
אני כבר 3 ימים משתדלת כמה שיותר לנוח ובאמת אין דימומים ב"ה תודה לאל!
לעומת זאת בסופ"ש נגיד חשבתי שאני יכולה לחזור לעצמי (אחרי מנוחה של שבוע וחצי) והדימום ממש התרחב.. גם על התחבושת וגם באולטרה סאונד.

מה שמוזר לי הוא שביום ראשון אכן ראו דימום די גדול בא"ס (הכי גדול ממה שראו אצלי עד היום) אבל לא ראיתי שום דם שיוצא... (אולי בגלל המנוחה...)
לא יודעים ממה הדימום.. אומרים שזה קורה אצל הרבה נשים. המטומה מתחת לשק ההריון...

מתפללת שבבדיקה הבאה הדימום יעלם והכל יחזור להריון תקין

למעלה