הריון ראשון - המלצות ומידע

הריון ראשון - המלצות ומידע

שלום לכולן,
אני בהריון ראשון, שבוע 24. מכוונת ללידה פעילה בבית חולים (ירושלמית, ככה"נ עין כרם, עוד לא סופי).
בשבועיים האחרונים התחילו לי כאבים חזקים מאוד באגן ובמפרקי הירכיים, לפעמים עד כדי כך שלא מצליחה ללכת או לישון. ביקרתי אצל הרופא שלי ובעקבותיו אצל אורתופד, שניהם היו חביבים אבל אמרו לי שאין להם מה לעשות עבורי, זה פשוט יעבור בלידה. יש רעיונות, איך להקל, כדי שאוכל לפחות לתפקד? שמעתי מחברות שזה יכול להיות סימפיזיוליזיס - רעיון ששני הרופאים דחו בשנייה. האורתופד גם אמר לי להימנע מיוגה ופילאטיס. אז עם היוגה הפסקתי, אבל אני ממש רוצה להמשיך פילאטיס - המדריכה מאוד קשובה אליי ולא עושות תרגילים שמכאיבים. האם זו יכולה להיות בעיה לדעתכן?

בנוסף - האם תוכלו להמליץ על דולה בירושלים? האם בעין כרם מסכימים להכניס דולות? ולגבי הקורס הכנה ללידה - היא מעבירה אותו, או שאני עוברת אחד אחר? יש המלצות לקורס מסוים? (אמורה ללדת באמצע דצמבר).

תודה רבה,
וימים שקטים,
מירי

ברוכה הבאה, בשעה טובה

בקשר להתעמלות נשמע לי שכל עוד המדריכה קשובה אלייך ואת קשובה לגופך אין בעיה.
כמובן שחשוב לשים לב שאין החמרה. לפעמים שחיה עוזרת בהריון כאשר יש כאבים חזקים,
משהו בחוסר המשקל במים מאד מקל בחלק מהמקרים שווה לנסות.
הדסה עין כרם מאד מומלץ, הם עובדים בשיתוף פעולה עם דולות ולנו כדולות תענוג ללוות שם.
בקשר לקורס הכנה אני ממליצה על שני כיוונים. הראשון זה מרכז פרפרים בבטן שם מועברים קורסים בשיטת ללדת מבפנים
ועל הקורסים של "פשוט ללדת" בשיטת היפנובירת'. תקראי על שתי השיטות ותראי למה את מתחברת. הנשים שמעבירות את הקורסים הן כמובן גם דולות.
יש לך כמובן אפשרות לעשות קורס מותאם אישית עם הדולה אותה תבחרי, הקונספט הוא שונה, אני ממליצה יותר על הקורסים המשותפים לכמה זוגות
בשיטה שמתאימה לך.
הרבה מהדולות מלוות בעין כרם גם אם לא גרות בירושלים אני ממליצה בשמחה על שירלי הולצמן קולגה יקרה ודולה מעולה.

ברוכה הבאה!

מאד ממליצה לך לפגוש פיזיותרפיסטית של רצפת האגן -
חיזוק נכון של שרירי רצפת האגן מאזן אותו ומוריד עומס מרצועות ושרירים אחרים שלא מתפקידם לשאת במשקל.
מפגישה אחת תצאי עם תרגילים ששווים זהב לזמן של ההריון, הלידה ולשאר חייך כאישה. נכון שבפילאטיס עובדים קצת על רצפת אגן אבל זה לא באותו עומק ומידת דיוק.
ולגבי הפילאטיס - נשמע לי שאם יש לך מורה קשובה וזה מרגיש לך טוב אז אין בעיה.
עין כרם - כמו שרוית כתבה מקבלים בשמחה דולות, לדעתי רוית בעצמה מלווה שם ("אמאשלשלושה").
ומוסיפה גם המלצה לנעמה גילון, (גגלי אותה), חברה טובה שלי שהיא דולה מאד מנוסה ומלווה שם כבר כמה שנים.

למעלה