הריון ראשון?

שמרית211

New member
הריון ראשון?

עברתי בדיקת שתן HCG כחלק מצורך לוודא שאינני בהריון לפני בדיקת CT (מחלת קרוהן).

בדיקת ה-CT בוטלה והופנתי ל-US בטן במקום.

אני נשואה טרייה, אבל אני לא יודעת מה הלאה.. מתי אמורים לפנות לרופא נשים?

המחזור האחרון היה ב-23.05.2018

secondtime82

New member
אני מבינה שבדיקת ההריון חיובית

מה רמת הבטא? איזה מספר יצא לך? בעיקרון, את צריכה לחשב את שבוע ההריון מיום קבלת הווסת האחרונה (יכולה לגגל - מחשבון הריון) תקבעי תור לרופאת נשים לשבוע 7-8, אז כבר אמורים לראות דופק. מרגש ביותר! בשעה טובה

זלופית

New member
רק מוסיפה שמאוד חשוב להתחיל לקחת חומצה פולית כבר מעכשיו

לא צריך מרשם רופא, יש בכל בית מרקחת - 400 מק"ג, כדור אחד ביום. ואולי אם יש בעיות עיכול/בריאות (ציינת מחלת קרוהן), הייתי כן הולכת לרופא (לאו דווקא נשים, אפשר גם רופא המשפחה שלך) בכדי להתייעץ ולעשות בדיקות דם ולראות אולי צריך תוספי תזונה נוספים כגון פראנטאל או ברזל.
בשעה טובה

liri251

New member
את צריכה לגשת לרופא שלך מהר

ולבקש הפנייה למרפאת הריון בסיכון. גם לי יש קרוהן ואת צריכה להיות במעקב צמוד. לשם כך רופא הנשים שלך יפנה אותך למרפאת היריון בסיכון. לפחות כך היה אצלי בשני ההריונות. מציאה לך להתייעץ עם הרופא גסטרו שלך במיוחד אם את לוקחת תרופות לקרוהן.

שמרית211

New member
תודה רבה לכן! שאלת המשך

התקשרתי לאיכילוב ותיאמו לי תור להריון בסיכון.
מחזור אחרון היה ב-23.05.2018 (כמעט שבוע חמישי)

בשבועייים האחרונים יש לי קצת בעיות עם הבטן, כבר יומיים שלושה שלא הלכתי.

זה היה קורה לי לפני מחזור אבל ברגע שהייתי מקבלת מחזור זה היה מסתדר. עכשיו זה נמשך ונמשך ואני לא יודעת מה לעשות.

ניסיתי תוסף סיבים, זה לא ממש עזר (למרות ששתיתי מים). יש משהו שאפשר לקחת?

(בעבר לפני שהייתי צריכה לקבל מחזור הייתי עושה שטיפות עם מים) אבל בעלי חושש שזה יכול לגרום להפלה.

liri251

New member
זה בגלל הפרוגסטרון

במחזור ההורמון הזה יורד עם קבלת הוסת. בהריון הוא נשאר גבוה על מנת להחזיק את ההריון. אני סבלתי בחודשיים הראשונים של ההריון מגזים, נפיחות בבטן, שלשולים עד נראה לי חודש שלישי. אבל אצלי היו תאומים אז זה היה פי 2 יותר גרוע. זה עבר בחודש שלישי. אין מה לעשות. לשים לב איזה אוכל מקל ועושה לך טוב ומה רע.כמו בחיים הרגילים עם קרוהן. ניסוי ותהייה. גם בהריון הראשון שהיה יחיד היה לי את זה. אני גם הקאתי את נשמתי עד חודש שישי איתם....הכול עובר!! היום הם מתוקים בני ארבע חודשים.
כמו שאמרתי רצוי להתייעץ עם רופא הגסטרו במקביל!! חשוב אם את לוקחת תרופות שיכולות להשפיע על העובר.

שמרית211

New member
בביה"ח כתבו שהתוצאה חיובית (לא אמרו לי את הערך)

אתמול עשיתי בבית בדיקת שתן ויצא פלוס חיובי ממש חזק. (לא היה בכלל ספק שהתוצאה חיובית)

למעלה