הריון שני ענק

גל ר

New member
הריון שני ענק

בת 35.5. הריון שני .שבוע 19.5. בריאה. עובר 1 - זכר. בחורה קטנה וצרה. (1.50, שוקלת כעת 53 ק"ג) בבדיקות אולטרא סאונד שעברתי עד כה העובר, גודלו, מיקומו וכמות מי השפיר תקינים. בניגוד להריון הראשון בו הבטן היתה סבירה לגודלי, הפעם הבטן עצומה וגם מיקומה כמו של בטן של חודש שביעי-שמיני. הבטן ממש לוחצת בצלעות (דבר שקרה לי בהריון הראשון רק בתחילת חודש שמיני). תחושה כמעט כל הזמן שהבטן "מתפוצצת". לוחצת על המפשעה השמאלית. לחץ בצלעות כאילו העובר כבר גבוה. אוביקטיבית - לא חושבת שאני מגזימה מכיוון שכל מי שמכיר אותי חושב שאני אמורה ללדת בעוד חודשיים לפי המראה. האם יש בעיות אפשריות שעליי לבדוק/לשלול ? (בלוטת תריס, תזונה, וכיוב') - תודה להמלצתך.

גל ר

New member
**שאלה בהמשך לתשובתך**

הרופא בדק אותי וטוען שאין לו מה לעשות עם זה. (???) גודל העובר, התפתחותו וכמות מי השפיר תקינים. בדיקות דם תקינות. אמר לי שאם אני מודאגת שאלך לבדוק את עצמי (איפה???) האם עליי לבקש ממנו בדיקה מסוימת? האם זה יכול להיות קשור לבלוטת התריס? למין העובר (זכר)? או כל דבר אחר?

תשובה

אני לא יכול לטפל דרך אינטרנט. אם הוא אמרלך לבדוק את עצמך ואת לא יודעת איפה - תשאלי אותו איפה. אני באמת עם כל הרצון הטוב לא יכול לדעת למה התכוון. אין קשר בין זה ומין העובר.

למעלה