הריון תאומים לאחר דילול

הריון תאומים לאחר דילול

היי בנות יקרות השבוע גיליתי בשמחה על קיומו של הפורום הזה ואני מקוה שתוכלו לעזור לי קצת לגשש באפלה... אני שבוע 13 מלא, הריון אחרי IVF (אחרי מעל 4 שנות טיפולים) הריון שהחל בשלישיה, ולאור המלצות רופאים ורצוננו לשמור על ההריון תקין, עברנו דילול מ 3 ל 2 לפני שבוע. קראתי במספר מקומות שהריון תאומים נחשב סיכון גבוה, ושהסיכון עוד עולה בעקבות דילול. אודה לכן אם תוכלו לתרום לי מעט מנסיונכן, ולענות על השאלות הרבות שלי... 1. מי מגדיר את ההריון כ"הריון בסיכון גבוה"? וברגע שהוגדר, איך זה בא לידי ביטוי מבחינתי? האם יש בדיקות רק לפי צורך או שיש מעקב יותר צמוד? איך זה עובד מבחינה טכנית? (צריך טופסי 17 כל פעם?) 2. האם מישהי מכירה את המחלקה לסיכון גבוה בבלינסון? ממולצת? מי מנהל המח'?? 3. יש לכן מושג למה הריון אחרי דילול נחשב בסיכון עד שבועות 24-25? מה הסיבה? סליחה על מבול השאלות, אני מנסה להכנס לעניינים, מתה מפחד כמו שאתן בטח מתארות לעצמכן.. המון תודה ובהצלחה לכולן!

nklein1

New member
ממליצה לך

להכנס לפורום הריון מרובה עוברים, נראה לי שיש שם בנות שיוכלו לעזור בתשובות (אני עם תאומים זהים ולכן מוגדרת בסיכון אבל אני בהריון ספונטני אז אנין לי הרבה תשובות לתת לך) בכל מקרה שימשיך ארוווווווווווווווווווווווך ובקלות!

כבר ביקרתי גם שם..

אבל תודה בכל אופן, חשבתי שיהיו פה כאלה שמכירות את הנושא מקרוב. אני אמשיך לחקור... המון תודה ובהצלחה!

ברוכה הבאה יקירה ../images/Emo140.gif

עקבתי אחרי הסיפור שלך והתרגשתי מאוד, ואני שמחה לשמוע שהדילול עבר בשלום, ומאחלת לך המשך ארוך ומשעמם.
ועכשיו לכמה תשובות לשאלות שלך: 1. "הריון בסיכון גבוה" זה אכן עניין של הגדרה, וכל הגדרה היא סובייקטיבית. יש הריונות שיוכרו על ידי כל רופא כברי סיכון, למשל הריונות במצבים של מחלה כרונית קשה אצל האם יזכו אוטומטית בתואר. רוב הרופאים יכירו בהריון תאומים אחרי דילול כהריון בסיכון גבוה. לעומת זאת, הריון תאומים כשלעצמו לא בהכרח יוכר ככזה, וזה דבר שמעורר סערות רבות בקרב ההריוניות לתאומים. בכל אופן, במקרה שלך אין ספק שיש יסוד להגדרה. כדי שתקבלי אותה, את צריכה שהרופא שלך יפנה אותך למרפאה למעקב הריון בסיכון. מבחינתך זה אומר שפרט לבדיקות השגרתיות שעוברת כל הריונית, יהיה לך מעקב צמוד יותר, בעיקר אחרי צוואר הרחם וצירים. המעקב יכול להתקיים במרפאה מחוץ לבי"ח, ואז את כמובן לא צריכה טופסי 17. בהחלט יש מרפאות כאלה שמסונפות למחלקות ההיי-ריסק בבתי החולים, אבל אני לא הייתי מטופלת במרפאה כזו (רק מאושפזת...), אז אני לא יודעת לענות. 2. לא מכירה. אולי תנסי את האתר שלהם? 3. הסיבה שהריון אחרי דילול נחשב לבר-סיכון יותר,הוא הסיכוי המוגבר ללידה מוקדמת, הן בשל החשש מזיהום או מתגובה לעצם הפעולה (כמו אחרי מי שפיר), והן כי גם אחרי דילול, הריון תאומים מועד יותר לכל הפורענויות, החל מצירים מוקדמים, אי-ספיקה של צוואר הרחם, אי-ספיקת שלייה ושאר מרעין בישין. השבועות המועדים ביותר לפורענות מבחינת לידה מוקדמת הם 22-26, ומבחינת אי-ספיקת שלייה ורעלת הריון - בממוצע קצת יותר מאוחר. במקרה שלך, כמעט אין לי ספק שאת תצווי לעבור את השלב הזה של ההריון במנוחה (ואם הרופא שלך לא חושב כך - תחליפי אותו!) שוב, מאחלת לך המון
ושיסתיים בידיים מלאות.
עתליה

avodalanu

New member
המלצה לדילול - מי יחיה ומי ימות??

האם יש את אותם סיכונים אחרי דילול מ-2 ל-1?? היום הייתי אצל רופא שמתמחה בהיי ריסק. אני בשבוע ה-10 והתחלתי את המעקב באופן רשמי לתאומים. אחרי שהוא קרא את כל התיק ונתן מרשמים נוספים לקלקסן - הוא הנחית עלי את החדשות הרעות. היות ואני בסיכון גבוה ללידה מוקדמת מידי - הוא ממליץ על דילול מ-2 לאחד.. אחרי כ"כ הרבה נסיונות להרות וסוף סוף בלי עין הרע יש היריון ומצפים שאני אחליט מי יחיה ומי ימות? האם יש מישהי שמכירה רופא בכיר שמומחה בהיריונות בסיכון שאפשר יהיה לקבל חות דעת נוספת?

שמעתי טובות על פרופ' קופרמינץ,

מנהל מרפאת הריון בסיכון באיכילוב.מקווה שיהיו לך המלצות נוספות מנסיון אישי של בנות שהתנסו, אולי אפילו בדילמה דומה,על מנת שתוכלי לשקול צעדייך.אני חושבת שאת עושה נכון, שאת בודקת היטב והולכת לחוו"ד נוספת לפני צעד כזה.בהצלחה רבה רבה.

החלטה מאד מאד לא פשוטה

במיוחד כשזה מגיע אחרי הרבה מאד נסיונות ושההחלטה היא די בידיים שלכם.. אני בהחלט חושבת שכדאי להתייעץ במקרה הזה עם עוד מומחה אחד לפחות, את חייבת להיות שלמה לגמרי עם כל החלטה שלא תקחי. אותי הנחה העיקרון שידעתי שאמנם אני גוזרת את דינו של אחד מהם, אבל הוא מעלה באופן משמעותי את הסיכוי של השניים האחרים לחיות ולהיוולד בריאים. זו בהחלט סוג של הקרבה אבל לטובת מטרה טובה, לטובת הצלת ההריון כולו (שהיה כמו אצלך מאד מאד מאד קשה להשגה) זה היה סיכון משתלם. יש גם עניין של סיכונים מול סיכויים - תנסי להבין מהרופאים שלך, מה רמת הסיכון פחות או יותר להשאיר את שניהם. כי הרי גם בפעולת הדילול עצמה טמון סיכון של כ 4-8% להריון כולו, אז לדעתי כדאי לשקול גם את זה ולראות איפה טווח הסיכון קטן יותר. בכל אופן, מאחלת לך שמרגע שתקבלי את ההחלטה תהיי שלמה איתה ותדעי שעשית מה שיכולת בשביל ההריון הזה. שיהיה המון המון בהצלחה, ואם תצטרכי אינפורמציה כלשהי על דילול את מוזמנת לפנות אלי, אשמח לעזור כמה שאוכל.

מכירה את ההמלצות האלה

ובאמת צריך מ-א-ו-ד להיזהר מהן. השאלה היא מה הסיבה המדויקת שבגללה את בסיכון גבוה ללידה מוקדמת. יש סיבות שהן כבדות-משקל יותר מאחרות (למשל, אי-ספיקה של צוואר הרחם נחשבת לאינדיקציה מובהקת לדילול משניים לאחד, למרות שאני למשל הצלחתי להתחמק מזה). אם "כל" הסיפור שלך הוא קרישיות יתר, למשל, לא בטוח שקיימת אינדיקציה חוץ מזה, צריך להביא בחשבון את הסכנה להריון מעצם הדילול, שהופכת להיות רלבנטית יותר כשמדובר בדילול משניים לאחד מאשר במקרים של הריון שלישיה ומעלה, שבהם היא זניחה לעומת הסיכון שבעצם ההריון. בכל מקרה, לא הייתי סומכת באופן בלעדי על חוות הדעת של רופא שמתמחה בהיי-ריסק, כי ההתמחות הזו נוטה להיות מאוד כללית. הייתי מתייעצת עם רופא שמומחה לבעיה הספציפית שלך (המטולוג, לצורך העניין) ואולי גם אצל מומחה היי-ריסק נוסף. מה שלא תחליטי - מאחלת לך מכל הלב הריון ארווווווווך שיסתיים בשלום ובשמחה.
עתליה

נעים מאד להכיר ! ../images/Emo24.gif

ותודה רבה על תשובתך המפורטת. אני באמת קוראת בהרבה מקומות שהריונות תאומים נחשבים הריונות בסיכון, ועוד יותר הריונות תאומים אחרי דילול. אבל כל רופא ששאלתי עד כה אמר שברגע שעברנו את השבוע שלאחר הדילול בשלום וללא זיהום, זה נחשב להריון תאומים רגיל. אני לא רוצה להיות קרציה ולהיות היפוכונדרית שרק מחפשת צרות... אבל אני גם לא מוכנה לסכן את ההריון ואת שני החמודים ששרדו באומץ ובתעוזה רבים בשום אופן! אני חושבת שהכי נכון יהיה לפנות לרופא שמתמחה בסיכון גבוה ולשמוע איך הוא בעצמו מגדיר אותי... אז מאד אשמח לקבל המלצות - אזור השרון והמרכז. ועוד שאלה - רשמת שהשבועות שמועדים לפורענות הם 22-26, זה אומר שהחל משבועות אלה הסיכון מוגבר, או ספציפית בחלון הזמן הזה? כלומר, כדי להמנע מסיכונים מיותרים, מומלץ לנוח במהלך השבועות האלה (בלבד) או משבוע זה ועד הסוף? שוב המון תודה על עזרתך, אני עדיין לא מכירה את ה"נפשות הפועלות" בפורום הזה אבל בכל מקרה מאחלת לכולן כולן הריון ארוךךך קלללל שבסופו אוצרות שלמים ובריאים !!

הריון תאומים רגיל?...

נראה אותם אומרים את זה לאישה או לבת שלהם...
לא יעזור בית דין, גם שבועות אחרי הדילול, הריונות כאלה מועדים יותר ללידה מוקדמת. זיהום יכול להתפתח הרבה אחרי הדילול, ולצערי אני מכירה כמה מקרים כאלה. בעיניי, הריון תאומים אחרי דילול, ובנוסף, אם אני מבינה נכון, גם "הריון יקר" (כאילו שיש הריון שהוא לא יקר...) - מקומו חד-משמעית בקטגוריה של סיכון גבוה. ואם כבר אנחנו עוסקים בהגדרות, אז אני ממליצה על שני רופאים בכירים מתה"ש: ד"ר אייל סיוון, מנהל מחלקת ההיי-ריסק (טיפל בי), ופרופ' שיף, מנהל המערך המיילדותי. לא אכביר כאן מלים, אבל בעיניי הם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, שמצליחים לא לשכוח שהם מטפלים בבני-אדם. לגבי השאלה שלך, התשובה היא גם וגם. השבועות האלה מסוכנים במיוחד, כי זה בדיוק פרק הזמן שעונה על ההגדרה האיומה "כמעט". היום גבול החיות הוא איפשהו בשבוע 23-24. לצערי, לתינוקות שנולדים לפני כן אין סיכוי, אבל הם כבר תינוקות לכל דבר, והתהליך הוא לידה, כך שבשום פנים ואופן אי אפשר לקרוא לזה או לחוות את זה כ"הפלה". בין שבוע 24 ל-26-27, חלק הולך וגדל מהתינוקות נשארים בחיים, אבל אלה חיים על חוט השערה, שהרבה פעמים מלווים בנזקים לכל החיים, ושתלויים יותר בכוח החיוּת המוּלד של התינוק מאשר במה שהמערכת הרפואית יכולה לעשות בשבילו. אני מתנצלת על כך שאני כותבת את הדברים האלה, אבל זה הכרחי כדי להסביר למה השבועות האלה הם כל כך קריטיים. אם עוברים אותם, הסיכויים של התינוקות לשרוד בבריאות טובה נעשים יותר ויותר דומים לכאלה של תינוקות שנולדו בזמן. ככל שגיל ההריון עולה, הצורך במנוחה פוחת, ובדרך כלל אם וכאשר מגיעים לשבוע 34
מסירים את ההגבלות. מקווה שעזרתי, ומאחלת לך שוב שמחכה לך הריון ארווווווווך ונטול אירועים עד ללידה כפולה ושמחה.
עתליה

shirar1

New member
מנסה לענות על חלק מהשאלות

ההריון נחשב כהריון בסיכון גם אחרי הדילול, קודם כל כי בשבועות הראשונים יש סיכון גבוה יותר להפלה, ושנית כי הרבה מאד מההריונות שהתחילו בדילולים מסתיימים בסופו של דבר בלידה לפני שבוע 36, למרות שמרביתם פגות קלה יחסית ומיעוטם פגות קיצונית. לדעתי, מה שזה צריך להגיד לך, ולא משנה מה יאמרו הרופאים, הוא לנוח, לנוח, לנוח, הרבה מעבר להריון רגיל, וגם הרבה מעבר להריון תאומים "רגיל". רופאים מחמירים משכיבים נשים בהריונות אחרי דילול משבוע עשרים וקצת. רופאים אחרים מקלים ראש, לדעתי בצורה פזיזה, ומסתכלים על זה לפעמים בתור הריון תאומים "רגיל", ובעיניי זו טעות קשה. לגבי בדיקות, חלבון עוברי לא נותן תוצאה רלוונטית, כי בעצם נותן תוצאה של שלושת העוברים, ומי שפיר לא מומלץ לעשות בגלל הסיכון הטמון ממילא בהריון (לי אישית הרופא שביצע את הדילול, שגם עקב אחרי ההריון שלי בהמשך, המליץ חד משמעית לא לעשות מי שפיר, למרות שנחשב אחד הגדולים בדיקורי מי שפיר). במקום זה, הומלץ לי לעשות אקו לב עובר בסביבות שבוע 21-22. היום גם מבצעים סקירה מאוחרת נוספת, מעבר לזו של 24, בשבוע 33. לגבי השאלה למה זה נחשב הריון בסיכון עד שבוע 24-25, אני אתן לך תשובה צינית, אבל כזו ששמעתי במו אוזניי מטובי הרופאים. הסיבה היא שאחרי שבוע 24 העוברים כבר בני חיות, ובמקרה של לידה, אין איך לשייך את הפגות - לדילול או לסיכון שטמון ממילא בהריונות תאומים, ולכן הם לא מתייחסים לזה בהכרח כסיכון הנובע מהדילול. ההמלצה האישית שלי, כבעלת ניסיון רע (אבל כזה שלא אומר כלום לגבי אחרים, אצלי דיללו עובר תחתון וזה מראש דילול מועד יותר לפורענות) - היא לשמור כמה שיותר החל מהדילול ועד סוף ההריון, להוריד הילוך בצורה דרסטית, לנוח וגם לשכב. בעוד כמה חודשים יהיו לך שני ילדים מקסימים, והמקסימום שאת יכולה לעשות כרגע בשביל איכות חייהם, הוא פשוט לשמור כמה שיותר עד שייוולדו, גם אם זה אומר לשים בעדיפות שניה את עצמך באותם חודשים עד הלידה. בעיניי, זו המתנה הנפלאה ביותר שאפשר להעניק להם כאמא, מלבד את החיים עצמם. מאחלת לך הריון ארוך ומשעמם, שירה.

shafit

New member
דילול אכן מגדיל את הסיכון

אני עברתי דילול מוקדם מ-4 ל-2 וגם כמוך הייתי מודאגת מהעניין הזה לכן שאלתי רופא שנחשב לאחד המומחים בארץ בתחום של הריון בסיכון והוא הסביר לי שישנה סברה רפואית שקיים קשר בין דילול מאוחר (כמו שאת עשית) ללידה מוקדמת אך העניין לא הוכח עדיין באופן רשמי ולכן הרבה רופאים לא טורחים ליידע את הנשים שעוברות דילול במידע החשוב הזה ולפעמים זה לא נגמר טוב. תשמרי על עצמך טוב טוב ותהיי ערנית לכל שינוי קטן ואני ממליצה לנוח כמה שאפשר ואם אפשר לצאת לשמירה כמה שיותר מוקדם. בקשר לבלינסון - אני לא מכירה אישית אבל שמעתי שהמחלקה להריון בסיכון שם מצוינת. בקשר לשאלה השלישית אין לי מושג אבל לדעתי זה ממש לא אומר שהסיכון חולף אחרי שבוע 24...

sigalits

New member
היי בונבון

אני לא רוצה להלחיץ אותך אבל ההיריון הקודם שלי התחיל כהיריון של שלישיה אחרי טיפולי פוריות ועברתי דילול בשבוע 17 לתאומים (בגלל היסטוריה של לידות מוקדמות לא חשבו שאני אוכל להחזיק שלישיה). זה היה שבוע יחסית מאוחר בגלל שאי אפשר היה לעשות את הדילול מוקדם יותר עקב דימומים. לצערי הרב ההיריון נפל בשבוע 20. חושבים שזה היה בגלל הדילול. לכן.... תתייחסי להיריון הזה כאל היריון בסיכון גבוה!!! ההוראה של הרופאים אז היתה לסווג את ההיריון כסיכון גבוה וגם נשלחתי לשמירת היריון מוחלטת. (אבל שוב, אני מסייגת שכל היריון לגופו). אני מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם ושיהיה לך המשך היריון קל!!!! סיגלית

למעלה