הריון

shaktinyou

New member
הריון

האם מישהו יכול לומר לי האם צריך להימנע מהתרגילים המפעילים לחץ על הבטן כמו קוברה, קפלבאתי וכו כבר מהחודש הראשון של ההריון או שזה מתחיל אח"כ, בסביבות החודש הרביעי ???

shaktinyou

New member
דעות סותרות לגבי התרגול בהריון

אני מבולבלת, יש אומרים כמוך ויש לדוגמא את מר איינגאר היקר שאומר שבשלושת החודשים הראשונים ניתן לעשות הכל כרגיל ! יש מישהו עם נסיון בנושא שיכול להגיד משהו חד משמעי???

סטיוויה

New member
כנראה שאין חד משמעי,יש גישות...

וגם תלוי מאד ברמת התרגול לפני ההריון. אישה שלא תרגלה יוגה מעולם,נניח,מתחילה לתרגל דווקא בזמן ההתעברות. הגוף שלה עלול לדחות את העובר כאילו היה גורם מזיק למערכת החיסון.כתוצאה מתרגול היוגה שמעורר את המערכת החיסונית. סתם דוגמא אחת כדי להפחיד. וכדי לתת קונטרה נעימה,אישה שמתרגלת כבר כמה שנים ומתרגלת ברצינות ומסירות...יכולה להמשיך לתרגל כאילו כלום,כולל קפלבהטי...ולא תהיינה השפעות מרחיקות לכת. אני,מנסיוני בשלושה הריונות ובלימודים נקודתיים של הנושא הזה,חושבת שהאנרגיה שלנו משתנה כשאנו הרות. לעצור נשימה ליותר ממספר שניות בהריון-לא נראה לי נכון.להפעיל לחץ תוך בטני כשהעובר משתרש ברחם-לא נראה לי נכון.אני לא חושבת שאם תתרגלי קוברה או גלגל בשבוע 10 בהכרח ייגרם נזק.אבל התרגול בהריון,לכל אורכו,מביא בחשבון את השינויים הפזיים והאנרגטיים המדהימים שחלים בגופך.אם חשוב לך להמשיך להפיק את היתרונות שבתרגול קוברה-יש אסנות מתואמות להריון בעלות אותה השפעה.כמו קוברה בעמידה או גמל. אז בואי אשאל אותך שאלה כזו כי זה קשור לכל חווית ההריון והלידה שלך והיוגה היא רק אספקט או מראה ;מה את מרגישה שנכון לך?מה הגוף שלך מבקש? אם תקשיבי לגוף,מובטחת לך חווית הריון ולידה קסומה ומופלאה בלי קשר לתרגול בלבד.

גם לדעתי לא כדאי

ובעניין למי להקשיב, אני הייתי הולכת בעניין הזה על המחמירים- עדיף 3 חודשים לא לעשות קפלאואטי מאשר לקחת סיכון, לא? קחי בחשבון שדווקא שלושת החודשים הראשונים של ההריון הם הכי רגישים, ויש כאלה שממליצים לא לתרגל כלל בחודשים אלו.

סטיוויה

New member
קפלבהטי אסור לאורך כל ההריון

ובכלל,קומבקהות.עצירת נשימה אפשרית לשלוש שניות,ואז אפשר לעשות ואריציה קלה לאנלומה וילומה.

למעלה