הריונית טריה במצוקה

פזית66

New member
הריונית טריה במצוקה


אז ככה, לפני ההריון הייתי צמחונית, כמעט טבעונית. עכשיו אני בשבוע 9 וסובלת מאוד מעייפות ובחילות. יותר נכון מבחילה אחת, שהתחילה אי שם לפני כחודש ולא נפסקה...
מאז אני לא מצליחה להתקרב בכלל לקטניות וגם עם ירקות ופירות קשה לי. ואם זה לא מספיק, אין לי כח לבישולים ובעלי לא יודע לבשל כלום (ובאופן כללי עדיף להרחיק אותו ממקורות אש ודברים שיש להם פוטנציאל להתבלגן). האמהות שלי ושל בעלי מבשלות לי דברים, אבל הן בדעה שצמחונות זה טרנד חביב אבל עם הריון לא משחקים, לכן כל הזמן מנסות לדחוף לי "ממש קצת בשר" וחבריו. ואין לי כח להתנגד, אני רעבה וחלשה ולא מרגישה טוב, אז אני אוכלת, וזה כמובן מדרבן אותן להמשיך.
יש כמה דברים טבעוניים שאני כן אוכלת: טחינה, כל סוגי הדגנים, צ'יפס (ממש ברמה של קרייבינג מטורף). אני גם מאוד משתדלת כן לדחוף איזה שניים שלושה ירקות כל יום. וכמובן לוקחת ויטמינים. אבל זה לא נראה לי מספיק בכלל. אני גם ככה יורדת במשקל וגם עם האוכל מהחי שהאמהות מכינות אני לא חושבת שמקבלת מספיק חלבונים.
מיואשת

עצות?
 
מה בעצם את שואלת?

אם האימהות לא יבשלו אז מה משנה מה נגיד?
את יכולה לקבוע לעצמך פגישה עם תזונאית שמתמחה בנשים טבעוניות הרות כדי שתהיה לך מולן אסמכתא של אשת מקצוע ואז לבקש מהן שיכינו לפי מה שהיא תגיד.
אבל אם את לא אוכלת קטניות את קצת בבעיה.
תאכלי דייסת קוואקר על חלב סויה ותוסיפי לה שקדים וצימוקים.
תאכלי מרק מכך הירקות מועשר בגריסים
תאכלי לחם מאפה בית שמוסיפים לבצק שלו טופו מעוך
תאכלי פסטה עם רוטב משמנת סויה ופטריות

רק את יודעת מה לא עושה לך בחילה. בקשי מהרופא שלך הפניה לבדיקות דם כולל פריטין וברזל
תדאגי לתוסף של חומצה פולית
לא חייבים לאכול בשר בהריון אבל חשוב להקפיד על ברזל
 

פזית66

New member
השאלה באמת לא ממוקדת, כי אני עצמי לא ממש יודעת

מה בעצם אני מחפשת. אולי איזה קסם שיעזור לי לעבור את התקופה הזו. חשבתי לנסות ייעוץ מקצועי אבל אני כבר מחר נכנסת לשבוע העשירי ולפי אמא שלי וחברה טובה שיודעת על ההריון, הבחילות אמורות לעבור בעוד גג חודש. אז עד שאקבע תור ואצליח להבין מה אני יכולה באמת לעשות, זה כבר יעבור (
). ברזל וחומצה פולית אני לוקחת בתוסף. הבעיה העיקרית שלי היא עם חלבונים. דייסת קוואקר עם חלב סויה זה מצויין ופעם היתה ארוחת הבוקר הכמעט קבועה שלי. עכשיו אני לא יכולה להתקרב לחלב סויה. גם לא חלב רגיל. אולי משהו דמוי שקשוקה? מתחשק לי הרבה פעמים שקשוקה. הצרה היא שרפרטואר הדברים שאני מסוגלת לאכול משתנה כל הזמן. אוף, לא חשוב, השתגעתי לגמרי.
 
דמוי שקשוקה

אפשר עם קמח חומוס ואז יהיה לך גם חלבון, בפרט עם תנגבי עם לחם , או אז יהיה חלבון עשיר. מכינים את הרוטב מעגבניות ומתבלים כמו שבא לך ויוצקים פמיצה קמח חומוס בלול במים ומכינים . אוכלים עם פיתה/ חלה/ לחם שחור

לא רוצה לדכא אותך אבל לגבי מתי בחילות חולפות זה מאד מאד תלוי אצל מי, בינתיים חשוב לאכול ולשתות ולא להיות עם בטן ריקה ככל שניתן כי זה מחריף את התופעה
 
טוסטים

עם פרוסה דקה דקה של טופו מעל עם רסק עגבניות מעל/פרוסות דקות של מלפפון
לחם עם טחינה
לחם עם חומוס
עוגיות קוואקר עם יוגורט סויה בתערובת וקמח שקדים
שקדים מושרים במים
בצק פריך ועליו ממרח עגבניות מיובשות ושברי אגוזים מעל
 

ladybug6

New member
קודם כל קבלי חיבוק של הזדהות


בשעה טובה על ההריון!
ממרומי חודש שישי אני יכולה לספר לך שגם אני בשליש הראשון הייתי עם בחילה אחת ארוכה שלא נגמרת. בשבוע 12-13 התחיל שיפור ובשבוע 16 כבר חזרתי לאכול נורמלי (לא הרבה, אבל סביר). את השליש הראשון העברתי על צנימים, מלפפונים, אורז וקצת חסה. וההריון מתפתח טפו טפו טפו מצוין, ועכשיו אני גם מרגישה מצוין. הנשירה של השליש הראשון פסקה, העור חלק וזוהר, יש לי הרבה יותר אנרגיות והתאבון חזר.
ברגע שהוקל לי השתדלתי לצרוך יותר מהדברים החשובים. גם אני מתחילת ההריון בקושי נוגעת בקטניות, אני משתדלת מאוד אבל בהתחלה לא יכולתי בכלל, כרגע אני יכולה אבל במינון בינוני-נמוך. כדי לפצות מבחינת חלבונים, אני משתדלת לשתות כוס חלב סויה ביום ולשלב מנת טופו או גבינת סויה ביתית (כמו גבינה לבנה). וממש משתדלת לצרוך לפחות עוד מנה אחת של חלבון כמו 3 כפות של קטנית כלשהי, או לשלב אותן בתוך תבשילים/סלטים ככה שזה פחות מורגש. עדשים מונבטות באות די בסבבה כי הן כמו ירק אז קל להוסיף חופן לכל סלט, או לגרר טופו נא בסלט (זה מרגיש כמו גבינה צפתית/בולגרית במרקם).
לאורך ההריון התייעצתי לא מעט בעניין התזונה, כולל פגישה עם תזונאית טבעונית.
אז דבר ראשון, את לא צריכה להיות בפאניקה לחלבונים. בלי קשר לטבעונות, רוב הנשים סובלות מבחילות וחוסר תאבון בשליש הראשון ואוכלות גרוע. לגוף יש מאגרים ואפשר לקחת תוספים כדי להשלים מה שצריך ולא צריך להיות בפאניקה. זה לא השליש שבו החלבונים קריטיים, וגם לא הויטמינים ומינרלים (מלבד חומצה פולית). זה מה שנאמר לי. רק בשליש השלישי צריך להקפיד יותר על חלבונים וסידן וכאלה. וברזל זה לפי הצורך. ואם את רק צמחונית ולא טבעונית, ואוכלת מוצרי חלב/ביצים, אז בכלל אין לך סיבה לאכול בשר, ועם כל הכבוד לדאגה של המאמות והדודות והסבתות, את יכולה לעמוד על שלך ולהחליט מה נכנס לך לפה ומה לא, והן יאלצו לכבד את זה ולסמוך עליך שאת אחראית מספיק כדי לדאוג לעצמך ולהריון.
את לוקחת תוספים כלשהם? כי פרנטל מגביר בחילות, אולי כדאי בשלב זה לרדת ממנו, ולחזור אליו בהמשך כשתרגישי הקלה.
&nbsp
תנוחי הרבה, תקפידי לשתות כי זה יותר חשוב מלאכול, תקחי את החומצה הפולית שלך, ואם מישהו מציע לבשל לך - שיעשה את זה לפי מה שאת רוצה לאכול ולא מה שהוא רוצה שתאכלי.
מה שלי עשה טוב זה מרק ירקות עם קוסקוס (אפילו את גרגרי החומוס של המרק הצלחתי לאכול קצת), אורז עם סלט מתובל בלימון, צנימים עם גבינת סויה ביתית, וקצת פירות לפעמים. ומלפפונים. וגם היו ימים שבקושי אכלתי - גם זה קורה, וזה בסדר, לא צריך להבהל מזה. כמעט כולן עוברות את זה בהתחלה, וההריונות מתפתחים מצוין, וגם הגוף שלנו לא קורס..

&nbsp
אז תתעודדי קצת, זה ישתפר! אמנם אין הבטחות כי כל אחת עוברת את ההריון אחרת אבל בדרך כלל הבחילות באמת משתפרות/עוברות בשליש השני. תאכלי מה שאת יכולה ומה שאת לא יכולה את כבר תשלימי בתוספים. אני יכולה לגלות לך שלמרות השליש הראשון שהיה לי קשה, אני לא לקחתי פרנטל בשום שלב, ואני בסדר גמור. כרגע אני לוקחת קוקטייל מסוים של תוספים בהתאם למצב שלי ובהמלצת התזונאית ואני ממליצה לך גם לגשת לתזונאית כשתחזרי לאכול יותר טוב, אחרי בדיקות דם, ותבני לעצמך תפריט + עצות לגבי תוספים.
אם תרצי המלצה לתזונאית טבעונית שלא תנסה לשכנע אותך להעמיס בשר וביצים וחלב, אשמח להמליץ

ואת מוזמנת להשאר בסביבה ונשמח לתת לך עוד טיפים ורעיונות לדברים שאפשר לאכול.
&nbsp
תרגישי טוב, ושיהיה הריון משעמם ועגול
 

nowonder

New member
שלוש הצעות קשורות

הראשונה, והכי חשובה, בשביל להרגע, לכי להתייעץ עם רופא תומך טבעונות (כי רופא רגיל יגיד לך לאכול בשר), ככה, רק ליתר בטחון.
&nbsp
השניה, זה עניין של זמן. עוד חודשיים זה יעבור, ותשכחי שהרגשת ככה. בשלושת החודשים הראשונים של ההריון שלי, הדבר היחיד שיכולתי להכניס לפה (וגם זה היה רק בשעה מאוד ספציפית בערב) היה תפוח אדמה אפוי בתנור בלי כלום. מזה חייתי שלושה חודשים, ירדתי 2.5 קילו. אחר כך זה עבר.
&nbsp
השלישית, תאכלי יותר אגוזים ושקדים. אלו מאכלים עשירים בחלבון שהטעם שלהם נייטראלי ולכן יותר קל לאכול אותם כשיש בחילה.
&nbsp
ורק שתדעי שיש לטבע סיבה טובה לבחילות האלו. בשלבים האלו של ההריון הגוף בונה את השילייה שמזינה את התינוק. כשהגוף מרגיש שהתזונה של האם אינה מספיקה (שזה בעצם מה שהבחילות גורמות) הוא מייצר שילייה "יעילה" יותר שמנצלת יותר טוב את התזונה של האמא. יש לא מעט מחקרים שמצאו שאצל נשים שסבלו מבחילות חמורות בתחילת ההריון יש פחות הפלות בהריון ופחות לידות מוקדמות. הוכח גם מתאם בין משקל התינוק לבין הבחילות בתחילת ההריון (ככל שהבחילות חריפות יותר, ככה התינוק גדול יותר וחזק יותר בלידה). ועוד.
&nbsp
שהמשך ההריון יהיה קל יותר :)
 

פזית66

New member
תודה רבה לכולם על העצות, התעודדתי קצת


אתמול גיליתי ששקדים וגם פיתה מקמח מלא עם חומוס וסלט הולך מצויין אצלי - זה אחלה מהבחינה התזונתית כי מכיל ויטמינים וחלבון מלא. מקווה למצוא עוד כאלו דברים. היום אנסה את השקשוקה עם קמח חומוס, ומנסה עכשיו מתכון של פסטה עם רוטב עגבניות ופלפלים וטופו מגורר ועשבי תיבול. אתמול לקחתי רק חומצה פולית במקום הפרנטל ולא עזר לבחילות, אני לא חושבת שזה מחמיר אותן אצלי. בכל אופן ממש תודה לכן על העידוד, אני עדיין מרגישה כמו סמרטוט אבל לפחות סמרטוט אופטימי...
 

marx04

New member
טופו וביצים

שלום לך,

ראשית מאחל לך שתרגישי טוב, שההריון יעבור מהר ושתהיה לך לידה קלה.
כתבת שלדעתך חסרים לך חלבונים.
בטופו (טבעוני) ובביצים (צמחוני) יש הרבה חלבונים, אז את יכולה להכין לך או לבקש שיכינו לך מאכלים עם שני הרכיבים האלה.
כך, שקשוקה היא בהחלט מאכל מזין וטעים.
טופו מוקפץ עם ירקות, שום ורוטב סויה גם הוא מאכל פופולרי אצלנו.
כתבת שקשה לך עם ירקות - האם זה גם כאשר הם מוקפצים ? בכל מקרה את יכולה להוריד את הירקות ולהקפיץ טופו בלי ירקות, או להכין שניצלים מטופו (לטבול בקמח, אח"כ בביצה ולבסוף בפירורי לחם).

בכל מקרה, חשוב שתתייעצי עם רופא/ה ותזונאי/ת.

בברכה,

אורי.
 
למעלה