הריונית טרייה ותוהה...

יונית123

New member
הריונית טרייה ותוהה...

הי לכולן,
אז לשמחתי הרבה, אחרי טיפולי IVF התשובה חיובית!
ועכשיו עולות שאלות חדשות, שאשמח אם תוכלו לעזור לי איתן:
1. את ההפריות עשיתי בפרטי עם רופא שמקבל גם בקופ"ח. האם את מעקב ההריון כדאי לעשות בקופ"ח או להמשיך אצלו בפרטי? יש עדיפות משמעותית לפרטי?
2. בינתיים כבר קבעתי תור לאולטראסאונד ראשון בקופ"ח לשבוע הבא, בהתאם להנחיית הרופא (יהיה שבוע שישי/שביעי כבר). האם בתור הזה בקופ"ח הרופא עצמו יעשה את הבדיקה? האם אמורים לראות גם שק היריון וגם לשמוע דופק בבדיקה הזו? האם הכל אצל הרופא בקופ"ח או שיש בדיקות יותר מקיפות?

המון תודה על העזרה,
וסליחה על החפירות...
חג שמח :)

hatalya

New member
מייעצת

תמשיכי מעקב הריון אצל רופא מהקופה שאת סומכת עליו. לדעתי אין צורך במעקב פרטי.

Maive1

New member
הרבה מזל טוב

הסיפור שלי בדיוק כמוך. אני עשיתי את בדיקת הדופק הראשונה אצל אותו רופא פיריון (אמצע שבוע 6 זה היה). לרוב כבר משבוע 6 רואים שק וגם דופק, אבל לעיתים לוקח קצת זמן לדופק עד שבוע 7 ואפילו תחילת 8. אני מחזיקה לך אצבעות שכבר יאו דופק.
לאחר מכן הוא אמר לי שכאן דרכינו ייפרדו, אלא אם אני אגיע למרכז בריאות האישה אחר שבו הוא עובד, כי במרפאה ההיא הוא מקבל רק לענייני פוריות. לדעתי אין טעם ללכת לרופא מעקב פרטי.

אני כרגע אצל רופאה בקופה במרכז בריאות האישה ומרוצה. במקביל וללא קשר, בגלל שאני היריון בסיכון, שלחו אותי גם למעקב במרפאת היריון בסיכון בבי"ח, לשם אני הולכת פעם בחודש.

לגבי בדיקות- אחרי שתתחילי מעקב, יגידו לך בדיוק איזה בדיקות את צריכה, הכל בהתאם למצבך והתקדמות ההיריון. יש את הבדיקות הסטנדרטיות שכולן עושות (בדיקת דופק, שקיפות עורפית, סקירות, חלבון עוברי וכולי). אולם יש כל מיני מקרים, שצריך בדיקות נוספות מכל מיני סיבות. למשל אצלי הפנו אותי לסקירה מוכוונת לכליות, כי לא ראו כיליה אצל העובר, והפנו אותי לאקו לב עובר בהמשך, שזה בדיקות אקסטרה, שלרוב לא צריך. הכל בהתאם למצבך ולהתקדמות ההיריון.

את תקבלי דפי מידע מהרופא מעקב שלך והוא יגיד לך הכל, לא לדאוג. בנוסף, בכללית אם זה היריון ראשון שלך, מגיע לך ליווי ע"י אחות היריון, אני הולכת אליה פעם בחודשיים בערך. שיהיה בהצלחה ומשעמם.

Cuenquitta

New member
ברכות מרובות! ועצה

בהריון הראשון( אחרי טיפולים) הייתי במעקב פרטי. בהריון הנוכחי אני בציבורי. השיקול שלי היה פרקטי בלבד- הפעם אני בתקופה קצת יותר רגועה בעבודה ויכולה להרשות לעצמי מעקבים ובדיקות בשעות הבוקר, בפעם הקודמת לא יכלתי והייתי חייבת זמינות בשעות הערב. מבחינת איכות המעקב אני מרוצה באותה מידה( וההריונות שלי זקוקים למעקב הריון בסיכון כך שזה קצת מעבר לשגרתי). אין משמעות להמשך מעקב אצל רופא הפריון דווקא בעיני אלא אם את מאוד מתחברת אליו ברמה האישית וצריכה את הגמישות בשעות שמאפשרת הרפואה הפרטית, כמובן אל מול העול הכלכלי של העניין

למעלה