הריונית שמצטרפת לחבורה :)

Talya L

New member
הריונית שמצטרפת לחבורה :)

שלום לכולם,

שמי טליה, בהריון ראשון שבוע 17.
לפני כשבוע, בסקירה מוקדמת, אובחן לעובר (מין זכר) קלאב פוט חד צדדי ברגל שמאל.
לא יאומן שעבר רק שבוע, מרגיש הרבה יותר כי עברנו כל כך הרבה תהפוכות מאז...
מאוד שמחתי למצוא את הפורום הזה, לקרוא את הסיפורים האישיים שלכם ולהתרגש מהתמונות של הילדים המקסימים !!

היום הלכתי לסקירה נוספת אצל מומחה ידוע בארץ שאישר כי כל הסקירה תקינה מלבד קלאבפוט ברגל שמאל.
עשינו השבוע יעוץ גנטי - הומלץ לבצע מי שפיר וצ'יפ גנטי. אני מתלבטת לגבי הצ'יפ מכיוון שידוע לי שלפעמים מקבלים תשובות לא ברורות ואז אתה נשאר עם הרבה חרדה וחוסר ודאות להמשך ההריון.
האם קרה פה למישהי לקבל תשובה לא חד משמעית מהציפ הגנטי?? האם אתן עשיתן??

תודה על ההקשבה :)
חג פורים שמח!
טליה.

ברוכה המצטרפת.....

לנו לא הומלץ על הצ'יפ אלא רק על מי שפיר שהתוצאה היתה טובה ברוך השם, היי חזקה, נסי ליהנות מההריון מה שיותר, היום בדיעבד אני מצטערת שנתתי לעצמי ליפול לשברון וכאב על אף שדי מהר החלטתי ליהנות מההריון בכל מאודי ולדעת שהק"פ בר תיקון ושבכלל אלונצ'יק הוא בהחלט ילד מקסים ושובה לב.....

Talya L

New member
תודה על התגובה- המשך שאלה על ציפ גנטי

האמת שמהקלאב פוט אנחנו פחות חוששים, ברור לנו שזה בר תיקון ורק עניין של זמן ומאמץ משותף...
ההתלבטות עכשיו זה בנוגע להמשך הבדיקות בהריון...
יש מישהי אחרת בפורום שעשתה צ'יפ גנטי ויכולה לספר לי על זה?
האם הייתה התלבטות אם לעשות מכיוון שיש סיכוי לקבל תשובה בטווח האפור (לא תסמונת ולא תקין)??

תודה,
טליה.

חמדול

New member
מבינה לליבך

היינו בסרט שלכם ממש לא מזמן. בינתיים ילדתי ילד מהמם בן חודש היום ואנחנו נמצאים בעיצומו של שלב הגבסים. גם לנו זה היה ממצא בודד. אנחנו עשינו את צ'יפ הגנטי ולקחנו את הסיכון שייצא בתחום האפור כמו שהגדרת. החלטנו לעשות את כל הבדיקות שהציעו לנו לאורך ההיריון רק כדי להרגיש עם עצמינו שעשינו את ההשתדלות שלנו במה שאנחנו יכולים כבני אדם ולהרגיש קצת שליטה על מה שקורה. אין לי ספק שזו תקופה מבלבלת ומלאת חששות. עשי את מה שאומר לך הלב בלי הרבה התחבטויות כי באמת שאין לזה סוף מבחינה רציונלית. גם לבדיקות הכי ודאיות כביכול אין ודאות של 100 אחווז, ולכן הכי חשוב כאן זה להקשיב לנטית הלב ולהרגשה האישית של מה ייתן לך את השקט הנפשי.
בהצלחה!

גרקל

New member
צ'יפ גנטי

היי, אנחנו גם חדשים בפורום והיינו במצב דומה לכם לפני כחודשיים (אפילו העלנו את ההתלבטות הזאת בפורום). אצלנו נמצא בסקירה הראשונה קל"פ דו"צ והלכנו לפרופ' שוחט שהמליץ לנו על מי שפיר והצ'יפ הגנטי. היינו בדילמה בדיוק מאותן הסיבות וזה אכן מעלה חששות רבים, האפשרות לתשובות לא חד משמעיות, חששות שהעלנו בפני הגנטיקאי. שני דברים הטו את דעתנו לטובת הצ'יפ, הראשון הוא שפרופ' שוחט העלה טיעון שגם באולטרסאונד (ובבדיקות אחרות) למשל התוצאות לפעמים עמומות ולא חד משמעיות, מה שנכון, ובכל זאת אנשים עושים אותו והוא גם אמר שזה מתפקידו במקרים כאלה לעזור להגיע להחלטה על סמך גוף הידע שהצטבר כך שהרגשנו שלא נשאר לבד ושיש סמכות מקצועית שיכולה לסייע לנו. הדבר השני שהטה את הכף הוא שהבנתי שאני מעדיפה לדעת מאשר לחיות (אולי כל החיים חלילה) בתחושה שיכולתי למנוע מילד עם בעיות קשות להגיע לעולם. האופציה האחרת היא אמנם קשה ולא נעימה ביותר אך פחות גרועה בעיני, באופן אישי כמובן. אם יש לך שאלות נוספות בנוגע לתהליך, את יותר ממוזמנת לשאול.

תומרים

New member
עשינו צ'יפ גנטי

אנחנו גם היינו אצל פרופ שוחט והוא המליץ לנו חד משמעית לעשות צ'יפ. לגבי תשובות שהן לא חד משמעיות, הוא אמר שבמידה וזה מה שיהיה, ניפגש איתו שוב ונתייעץ על ההמשך. לשמחתי, הגיעו תשובות טובות גם מי שפיר וגם של צ'יפ. לא מצטערת שעשיתי את הצ'יפ

Talya L

New member
תודה לכולן על התגובות...

אחרי הרבה מחשבה, החלטנו ללכת על זה ועשינו את הדיקור ביום ראשון האחרון... עכשיו נשאר רק לקוות לתשובות טובות :)

תודה לכל העונות ותומכות :)

למעלה