הריונית

Hamsta

New member
הריונית

נעשה באילוסטרייטר cs הרבה יותר עבודה מאשר פריהנד 10, במיוחד כשלא צריך עברית, או להדפיס.

enbalush

New member
מפריע לי שיש מקומות שיש הצללות ובאחרים אין

למה באילוסט' יש יותר עבודה??

Hamsta

New member
פריהנד נגד אילוסטרייטר

במקום paste in place העתקתי שכבות כדי לעשות clipping mask. אין אפשרות לנקוב במספר עותקים כשמזיזים, מזיזים אחד ולוחצים duplicate 20 פעמים. בפריהנד, עם אני רוצה לבחור באובייקט שנמצא מאחור, אני לוחץ אלט ומקש ימני. באחלוסטרייטור אני יוצר שכבה חדשה, גורר אליה את האובייקט העליון, ומעלים אותה כדאי להגיע אל מה שמאחוריה. באילוסטרייטור אני מוצא שאני משנה כלי בחירה דרך תיבת הכלים הרבה יותר. מצד שני באילוסטרייטור יש כלי "עט" טוב יותר, שמאפשר לשבור נקודת קשת לפינה בלי לגשת לחלון נפרד. תמיכה בעברית בלי צורך בדונגים, ודרישה בשוק העבודה.

donkeycow

New member
כמה טיפים שאולי יועילו לך

כשדיברת על duplicate יכול להיות שהתכוונת ל CTRL+D ? הקיצור הזה בעצם קורא לפקודה "Transform Again" שחוזרת על הטרנספורמציה האחרונה שבוצעה, במקרה שהזכרת מדובר ב COPY + MOVE אבל זה יכול להיות גם SCALE ,ROTATE ,DISTORT או כל דבר אחר.. דרך Effects > Distort&Transform אפשר להגדיר מספר עותקים לאובייקט, את המרחק ביניהם, זווית וכו' כדי להגיע לאובייקט שנמצא מתחת לאובייקט אחר אפשר לנעול את האובייקט העליון עם CTRL+2 או להעלים אותו - CTRL+3 ולהחזיר עם ALT+2\3 אפשר גם לעבור למצב OUTLINE עם CTRL+Y ואז הבחירה היא רק לפי PATH בקשר לאיור הוא נראה טוב מאוד, במיוחד הפנים. שני דברים שלדעתי אפשר לשפר זה הקונטרסט של הדמות (חסרת הקונטורים) ביחס לרקע ונפח בשיער - אולי באמצעות צל שגם ידגיש את הפנים אגב, זה טרייסינג?

Hamsta

New member
תודה על הטיפים

כן, השיער... התייאשתי ממנו.
והרפרנס

Hamsta

New member
תודה על הטיפים

כן, השיער... התייאשתי ממנו.
והרפרנס

למעלה