הרייטינג של הפינאלה

Hinds Blood

New member
הרייטינג של הפינאלה

ובכן, הפעם מדובר בעניין טריקי במיוחד. FIN1 שודר שבוע אחד רק בחלק מן המקומות, ללא הערים הגדולות (שיקגו, ל.א., ניו יורק). באותו שבוע הרייטינג נמדד של2.9. שבוע אחר כך, בחלק מן המקומות שודר FIN2, בחלק מן המקומות שודרו FIN1+2 כסרט בן שעתיים. כדי לסבך עניינים עוד יותר, בחלק מן המקומות שודר הפרק (בין אם FIN2 ובין אם FIN1+2) בפריים טיים, ובחלק מן המקומות מתישהוא אוף-פריים טיים (אצל מכרה שלי, שגרה באוהיו, ב4 לפנות בוקר). לגבי השבוע הזה ישנם כמה נתונים סותרים, ולא ברורה החלוקה לפי שווקים. על פי מקור אחד, מדובר ברייטינג של 3.2, ואילו על פי מקור אחר, מדובר ב4.2. האם זה ``טוב``? ובכן, למרות שזהו הפינאלה, עדיין פרק הסיום זכה לרייטינג דוצמה לפרקי שאר העונה, למרות הפרסום והשמועות וה``הייפ``. בנוסף, פרק סיום עונה וסדרה אחר, זה של סטאר טרק וויאג`ר, זכה לרייטינג נאה של קצת למעלה מ8. אז אני מניחה שתלוי איך מסתכלים על זה. בכל אופן, המספרים לא מאד מרשימים. נועה

Celaeno

New member
אף פעם לא הבנתי איך משדרים את הסדרה

אפילו, ואולי עוד פחות, כשהייתי בארה``ב. היו אולי 3 ערוצים שונים ששידרו את ``זינה``, ולא הבנתי לפי מה הם מחליטים מתי הם משדרים איזה פרק (אחרי שהבנתי הצלחתי לעקוב אחרי הפרקים לפי הסדר המקורי, אבל זה דרש קצת חשיבה מצידי).

Hinds Blood

New member
זה באמת קצת מורכב

``זינה`` היא סדרה ששודרה בסינדיקציה, כלומר: היא נקנתה לשידור על ידי תחנות מקומיות ברחבי ארה``C שהן עצמן חלק מקונצרן התקשורת TRIBUNE השותפים עם וורנר ומכאן העןבדה שמרבית התחנות נקראו WB (פלוס משהו, מספר בדרך כלל) או WGN. בכל תחנה כזו היו משבצים את זינה ביום ובשעה המאימים להם. כך, למשל, היו מקומות שבשנה האחרונה שידרו את הסדרה ביום א` ב1 בצהריים (רום פלורידה - מיאמי פורט לודרדייל) ןאילו במקומות אחרים - יום חמישי בשתיים לפנו בוקר (דרום קליפורניה). בנוסף, שבוע לפני שידור הפרק בWB היו כאלו שיכלו לצפות בו דרך לווין SATTELITE FEED, כפי שהדבר נקרא. מה פירוש? זהו איננו שידור רישמי, אלא באמצעות שלושה מוקדים (בפיטסבורג, איזור שיקגו ואיפהשהוא בקליפורניה) הועבר הפרק והפרומואים שלו, באמצעות לווין לתחנות המקומיות לשם שידורו בשבוע שלאחר מכן. אלא שישנם לא מעט אנשים בעלי צלחת לווין שיכלו לקלוט את השידור, ולפיכך צפו בפרקים שבוע לפני שידורם הרשמי. בשל הקהל הזה, מתוך מוקדי השידור, ולשם הפקת רווחים פיננסיים, היו משבצים פרסומות, אבל שימי לב: אף פעם לא פרסומות מקומיות. אם תבואי אליי אני אראה לך איך נראה שידור לווייני כזה לעומת שידור ``רגיל``. בנוסף, יש שידור של פרקים ישנים בכבלים, בערוצים שונים, בהתאם לזכיונות. כך, למשל, שודרה הסדרה בפרקי זמן שונים בערוצים כמו USA וSCI FI (שהם תחת אותה בעלות, של STUDIOS USA), ולאחרונה בערוץ OXYGEN, שהוא ערוץ חדש יחסית, בבעלות משותפת של אופרה ווינפרי. ועד כאן השיעור בתקשורת אמריקנית להיום. נועה

Celaeno

New member
הראש שלי מסתובב לגמרי

איך יכול להיות למישהו נח לצפות ב``זינה`` בשתיים לפנות בוקר? למזלי ראיתי כל פרק או בשבת ב-6 בערב ב-WB, או ביום ראשון ב-7 בערב ב-WGN. זה היה נח במיוחד כי סוף השבוע היה הזמן היחידי שיכלתי קצת להרגע, ולצפות ב``זינה`` תמיד היה צורה חביבה במיוחד להרגע (או להתרגש, או whatever). אם פספסתי פרק, הייתי רואה אותו שבוע מאוחר יותר, שוב או ב-WB או ב-WGN בשבת וראשון בצהריים (סביבות אחת או שלוש). אז זה היה מאד נח. תחי צפון קרולינה :)

Hinds Blood

New member
זה לא עניין של נוחות הצופה

זוהי קומבינציה של שיקולים שונים, כלכליים ברובם, מצד מנהלי התחנה.

Celaeno

New member
איזה שיקול בעולם

יכול להביא לתוצאה של שידור פרקים חדשים של סדרה פופולארית ב-2 לפנות בוקר?

Hinds Blood

New member
אולי כי היא לא כ``כ פופולרית

כמו שנדמה. סדרה שאינה מניבה נתוני רייטינג ראויים, דינה להיזרק לשעות נידחות, ואפילו, כפי שקרה בכמה תחנות ברחבי ארה``ב (לגבי זינה) להיזרק לחלוטין מלוח המשדרים.

Celaeno

New member
לא משנה כמה סדרה לא פופולארית

2 בלילה נשמע לי קיצוני. להעיף מלוח השידורים נשמע לי הרבה יותר הגיוני בתור פתרון.

למעלה